POMOC Ne dize mi se ...temperatura :)
- rachello
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 jtdM
Drugari,potrebna mi je vasa pomoc...
Imam problem sa temperaturom motora na 156 1.9 jtd,tj. kazaljkica se ne pomera na pokazivacu ni posle 100 i vise predjenih kilometara,a ispravan je sat,termodavac takodje ispravan.Pokazuje temperaturo oko 90 stepeni tek kad je napolju +10 i vise,a kad je oko 0 i manje ne pomera se,grejanje radi.Potrosnja previsoka oko 12 l !! Inace je oko 7l.Sumljam da je problem sa termostatom,ali da je zakuco zar nebi nabijo temperaturu do...Sta vi mislite?
Hvala!
Imam problem sa temperaturom motora na 156 1.9 jtd,tj. kazaljkica se ne pomera na pokazivacu ni posle 100 i vise predjenih kilometara,a ispravan je sat,termodavac takodje ispravan.Pokazuje temperaturo oko 90 stepeni tek kad je napolju +10 i vise,a kad je oko 0 i manje ne pomera se,grejanje radi.Potrosnja previsoka oko 12 l !! Inace je oko 7l.Sumljam da je problem sa termostatom,ali da je zakuco zar nebi nabijo temperaturu do...Sta vi mislite?
Hvala!
RACHELLO enterijeri
-
ki
- Drug Član
Re: POMOC Ne dize mi se ...temperatura :)
Ako je sve navedeno tacno, ides na novi termostat bez razmisljanja.
- rachello
Hvala!
Sad sam 100% siguran
Sta mislis da li ce to Bora iz "Imole" adekvatno da odradi?
Bio sam kod njega na dijagnostici,deluje sasvim OK,ali ne znam nista vise...
Jel cuo neko za njega?
Sad sam 100% siguran

Jel cuo neko za njega?
RACHELLO enterijeri
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
I ja imam isti problem, nece da se digne temperatura iznad 70 stepeni nikako a potrosnja me ubi. Izgleda da sam ja taj problem imao otkad sam uzeo auto, samo imam posla sa nestrucnim majstorima pa me potrosnja ubijala...
-
ki
- Drug Član
Bora je super lik dok ne sedne za komp i pocne da pegla Ferrgusona 599 po Monzi.rachello napisao:Hvala!
Sad sam 100% siguran
Jel cuo neko za njega?

- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Prosle zime imao isti problem. Zamenio kod Dese termostat, radio dobro oko 2 meseca, pa opet isto. Kada je po drugi put zamenio, sve je doslo na svoje: temperatura je uvek oko 90 DEG, a potrosnja goriva osetno smanjena. Menjaj termostat, nemoj da razmisljas!
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Prije promjene termostata provjeri temperaturu na dijagnostici. Nijedan Alfin cajger ne pokazuje tacno. Npr kod mene pokazuje manje za 10 stepeni dok ne dodje do radne temp (Behr termostat 86 stepeni je radna na autu sa njim i obavezno Behr uzeti jer je najkvalitetniji a uostalom i prva ugradnja),a kada dodje na radnu onda pokazuje malo preko 90 a ono u stvari 86 po kompu.
Kod matorog na Alfi 156 restyling pokazuje 70 a ono 80 i nesto radna temp. Ono sto sam vidio na netu jer da kod Restyling 156-ica ne ide preko 70 cajger kod skoro svih.
Znaci cajger nije mjerodavan. Mora radna biti izmedju 80 i 86-87 zavisno od tipa termostata.
Kod matorog na Alfi 156 restyling pokazuje 70 a ono 80 i nesto radna temp. Ono sto sam vidio na netu jer da kod Restyling 156-ica ne ide preko 70 cajger kod skoro svih.
Znaci cajger nije mjerodavan. Mora radna biti izmedju 80 i 86-87 zavisno od tipa termostata.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ovo je delimicno tacna stvar , kada davac ne pokazuje tacno ni skala ne radi kako treba .Problem je sto davac ima posebne impulse za ventilator ,ecu i skalu.Licno sam proverio ovo , na dijagnostici mi je pokazivao jednu temperaturu a na skali drugu. Zamenom davaca ovaj problem je nestao 

busso trsi Sline
- rachello
Sutra resavam problem sa Vernet termostatom,nadam se da je taj ok.
RACHELLO enterijeri
- Djo83
Relevantno je jedino ono sto ide na ECU a to je dobro kod oba auta dok oba cajgera grijese.
Tako da ne vidim kako je samo djelimicno tacno. Cajgeri su jednostavno nepouzdani.
Ja sam zajedno sa termostatom na obe Alfe mjenjao i davac i onda poredio sa temperaturom na dijagnostici.alfaskorpion napisao:Ovo je delimicno tacna stvar , kada davac ne pokazuje tacno ni skala ne radi kako treba .Problem je sto davac ima posebne impulse za ventilator ,ecu i skalu.Licno sam proverio ovo , na dijagnostici mi je pokazivao jednu temperaturu a na skali drugu. Zamenom davaca ovaj problem je nestao
Relevantno je jedino ono sto ide na ECU a to je dobro kod oba auta dok oba cajgera grijese.
Tako da ne vidim kako je samo djelimicno tacno. Cajgeri su jednostavno nepouzdani.
Hm, nesto mi je sumnjivo da je potrosnja 12l (a treba 7l) zbog ternostata pa to je maltene 50% razlika, sto je puno puno je. Ja sam imao pokvaren termostat na 164 2.0TS temperatura nije prelazila 50-60C cak i po najvecoj vrucini i nisam primetio drasticno povecanu potrosnju (uglavnom gradska voznja, krace relacije), na otvorenom je temperatura bila 40C. Ocigledno su to totalno razlicite stvari mada je razlika u potrosnji opet prevelika.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Kod mene nije taj slucaj da cajger laze od kako je resen davac temperature. Sama kunstrukcija cajgera je takva da je malo sporiji sa pokazivanjem vrednosti u realnom vremenmu .DjomlaN napisao:Ja sam zajedno sa termostatom na obe Alfe mjenjao i davac i onda poredio sa temperaturom na dijagnostici.alfaskorpion napisao:Ovo je delimicno tacna stvar , kada davac ne pokazuje tacno ni skala ne radi kako treba .Problem je sto davac ima posebne impulse za ventilator ,ecu i skalu.Licno sam proverio ovo , na dijagnostici mi je pokazivao jednu temperaturu a na skali drugu. Zamenom davaca ovaj problem je nestao
busso trsi Sline
- Djo83
moguce da ima i poneki ispravan cajger...
npr ljeti uz Frusku goru meni cajger dodje na 110 stepeni i ja uzmem laptop i OBD kabl i premjerim opet sa Alfadiag-om > kada pokazuje skoro 110 na cajgeru temp je na kompu 97 i tada se upali prva brzina ventilatora i spusti temp za 10sec na 86 stepeni a cajger i dalje ostane na 110 i padne tek nakon 2-3 min na oko 90...
npr ljeti uz Frusku goru meni cajger dodje na 110 stepeni i ja uzmem laptop i OBD kabl i premjerim opet sa Alfadiag-om > kada pokazuje skoro 110 na cajgeru temp je na kompu 97 i tada se upali prva brzina ventilatora i spusti temp za 10sec na 86 stepeni a cajger i dalje ostane na 110 i padne tek nakon 2-3 min na oko 90...
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Nisam cackao cajgere sa 156,ali 90% moze da se sredi to ako ne pokazuje dobro i posle zamene senzora...
- rachello
Termostat zamenjen,podize temperaturu na satu...a za potrosnju,javljam...
RACHELLO enterijeri
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Kod mene verovatno takođe postoji problem termostaa s tim što
kad stanem lepo vidim kako se podiže kazaljka na cajgeru
što potvrđuje i ispravan podatak u realnom vremenu na istom i logično je da ako
je termostat uvek otvoren i pušta vodu kroz hladnjak da se temperatura diže
kada auto stane i prestane cirkulacija vazduha kroz hladnjak.
kad stanem lepo vidim kako se podiže kazaljka na cajgeru
što potvrđuje i ispravan podatak u realnom vremenu na istom i logično je da ako
je termostat uvek otvoren i pušta vodu kroz hladnjak da se temperatura diže
kada auto stane i prestane cirkulacija vazduha kroz hladnjak.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
i ja imam isti problem sa temperaturom i verovatno termostatom. Sad sam stavio neki karton kod hladnjaka da malo digne temperaturu,grejanje je solidno a leti je sve normalno. Necu da menjam termostat jer sam imao lose iskustvo sa ranijim automobilima kad god sam menjao termos posle sam imao problem,te curi,te gubi vodu,dize temp i tako. Ono jeste da su to bili nemci golfovi i poneki kec ali koga zmija ujede i gustera se plasi
. Nisam primetio toliku razliku u potrosnji(doduse i ne merim) ali ako je to tako zaznuto sa tim termostatom onda cu morati da ga u neko dogledno vreme zamenim.moj maksimum zimi da se digne do nekih 40-50 stepeni

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Sad cu ja da ti kazem za to sa kartonom, dok sam imao jugica probao sam da stavim karton, sve bilo u redu dok nisam jednom zaglavio u gradskoj guzvi, stojali smo u redu jedno pola sata, zbog kartona nije mogao dobro ventilator da hladi hladnjak i motor poceo opasno da se zagreva, otisla temp ma 95, odmah sam ga izvadio i od tada vise nikad ne stavljam karton.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Nemoj da se zezas sa kartonom...nije to Jugo. Nov Behr termostat kosta 50 evra i nisam cuo da se neko zalio da je imao problem. Jedino ako ti neko lose ugradi moze da curi.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Nikola
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
Primetio sam malo pre da mi je rashladna tecnost ispod minimuma, to jest vrlo malo je ima. Da li da dolijem malo destilovane vode do sutra ili ne?! Koji antifriz ide? Jel ima vise vrsta tog paraflu?
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Strpi se do sutra a sipas paraflu up naravno ako je crvenkast unutra G12 mesa se sa destilovanom vodom jer je 100% 
http://www.foght.eu/Allan_Foght/My_Car/ ... D_3306.pdf

http://www.foght.eu/Allan_Foght/My_Car/ ... D_3306.pdf

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- Nikola
- Garaža: AR 156 1.9 JTD
Sipao sam juce pola litre destilovane vode, a danas pogledam posle voznje ispod haube a ono za toliko preko maksimuma. Brine me i temperatura, danas mi nije presla 70 stepeni. Kaze mi majstor da je to normalno dok je hladno, da sacekam malo toplije dane pa cu videti da je sve ok. Inace popravlja uglavnom nemacki program vozila.
- pejo
- Garaža: ALFA 156
i kod mene je takoNikola napisao:Sipao sam juce pola litre destilovane vode, a danas pogledam posle voznje ispod haube a ono za toliko preko maksimuma. Brine me i temperatura, danas mi nije presla 70 stepeni. Kaze mi majstor da je to normalno dok je hladno, da sacekam malo toplije dane pa cu videti da je sve ok. Inace popravlja uglavnom nemacki program vozila.
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber