koji motor u alfu GTV?
zdravo svima.Pre nekih godinu dana sam kupio alfu GTV V6 tb '96 god.Skoro je otisla radilica,leteci i lezeci lezajevi,i pored redovne zamene ulja.Prema informacijama koje sam dobio,ti motori i imaju najvise problema sa tim.Sledeci problem je taj sto sam sa Kosova,auto je na ks tablama,a u srpskom delu ne postoji nijedan normalan alfa servis.Pitanje?Da li za nju odgovara motor od 164 2.0ts,i koji bi motori dosli u obzir.Gde kupiti,sta je sve potrebno zameniti.Hvala unapred
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Mnogo motora moze doci u obzir i svi su dobri. 2.0 ts 16v, 2.0 jts, 2.5 V6, 3.0 V6...
Acqua-Olio-Benzina
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Najbolje bilo da ostavis taj tb,jer ako ubacis 2.0 16v,falice ti snage...i bice ti zao.Taj motor se ugradjivao i u 164 i u 166...da ja znam....Dobro bi bilo da ga repariras ako mozes.I onda imas nov motor!!!!
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Alphaville
- Garaža: Ar 159 1.9
(Ex)Ar156 1.8 - Lokacija: Lucani
Ako ne skrtaris mozes i V6 opet neki da ubacis,ako ti nije toliko potrebna snaga 2.0 bi ti bio sasvim dovoljan.
Zavisi sta imas na raspolaganju i koliko ti je hitno za motor.
Zavisi sta imas na raspolaganju i koliko ti je hitno za motor.
- darko qv
Nemoj pogresno da me razumijes,2.0 16v je odlican i sasvim je auto brz sa njim,ali ako ubacujes bilo koji drugi motor to povlaci i elektroniku,kompijuter,menjac.....auuuuuu...masu toga.Ja to ne bih radio. 

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Posto sam video da su kolege Hrvati u 145 zgurali TS 8v pretpostavljam da onda to moze i u GTV.Naravno,podrazumeva se i prateca oprema (menjac,instalacija,...).
Re: koji motor u alfu GTV?
Mislim da je ovde covek pitao za 8v TSgorangvozdic napisao:Pitanje?
Da li za nju odgovara motor od 164 2.0ts

Posto sam video da su kolege Hrvati u 145 zgurali TS 8v pretpostavljam da onda to moze i u GTV.Naravno,podrazumeva se i prateca oprema (menjac,instalacija,...).
Mislim da je jeftinija varijanta uraditi generalnu motora nego budziti motor koji nepase sraf na sraf.
-
ki
- Drug Član
Kakva crna konverzija..? Ubaci drugu radilicu ako ova nema prostora za specijalu, nove lezajeve i teraj.
Bar tih 2.0TB ima koliko hoces, a iskreno prvi put cujem da je otisla radilica na 2.0TB.
Kod nas bi te samo prepakivanje kompletnog motora i instalacije kostalo od 500-600 eur + motor i instalacija pa nosaci i menjac, poluosovine... Dakle gledas na nekih 800-1000 eur.
U poredjenju sa time, za sredjivanje svog 2.0TB imao bi 150 eur troska po pitanju radilice + lezhajevi + maksimum 80-100 eur za ruke. Btw, ne treba ti nikakav specijalan majstor za taj posao, zacrtas repere zupchenja, rasturis - sastavis, uzupcis i vozis...
Bar tih 2.0TB ima koliko hoces, a iskreno prvi put cujem da je otisla radilica na 2.0TB.
Kod nas bi te samo prepakivanje kompletnog motora i instalacije kostalo od 500-600 eur + motor i instalacija pa nosaci i menjac, poluosovine... Dakle gledas na nekih 800-1000 eur.
U poredjenju sa time, za sredjivanje svog 2.0TB imao bi 150 eur troska po pitanju radilice + lezhajevi + maksimum 80-100 eur za ruke. Btw, ne treba ti nikakav specijalan majstor za taj posao, zacrtas repere zupchenja, rasturis - sastavis, uzupcis i vozis...
- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Bravo "kilson"! Da neko coveku odgovori jednostavno i konkretno. Nema Alfa nikakve specijalne motore pa da su potrebni i posebni servisi i majstori.
hvala puno na informacijama.Ima li neko broj telefona,kod koga bih mogao da uzmem radilicu sa lezajevima.Moja je skroz otisla.I da li tu polovnu moram da obradjujem barem na prvu specijalu i da li je to to kada se montira..Odgoovara li sa 164-ke...
Nasao sam motor 164 2.0 V6 TB 94 god za 400e.Pase li taj motor u moju Gtv i da li treba da uzimam jos neke dodatne delove tipa kompjutera,menjaca poluosovina.Posto je na mojoj to sve ok.
- darko qv
Isto je to sve.Ja mislim. 

-
ki
- Drug Član
Nije sve isto, vodena pumpa je drugacija a moguce i blok koji ima profilisane kanale za tu pumpu te zbog nje bi bilo pitanje da li ce "upasti" pod haubu. Oko ovoga nisam skroz siguran, ali i da je tako, sa malo vise mozganja moze da se spakuje. Glave se takodje jedva malo razlikuju.
Ne zasto hoces ceo motor da zamenis? Juri samo radilicu od bilo kog 2.0V6TB i nemas frke. Prosle godine sam prodao kompletan v6tb sa strujom i solidnom turbinom za 200e... jbga
Raspitacu se da li ima negde nesto povoljnije.
Ne zasto hoces ceo motor da zamenis? Juri samo radilicu od bilo kog 2.0V6TB i nemas frke. Prosle godine sam prodao kompletan v6tb sa strujom i solidnom turbinom za 200e... jbga
Raspitacu se da li ima negde nesto povoljnije.