FORMULA 1
- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
A koga da dovedu? Ros je zauzet
Nego, ni Kimi ne vozi iduće godine.

Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
-
ZE
- Drug Član
ja mislim da od tog "uozbiljavanja" nema ništa..kao da im ova propala sezona nije bila dovoljna..a da ne pričam o raskidu ugovora sa Kimijem..i bacanjem 10 mil evra! A što se tiče "ledenog",sve manje verujem da će voziti F1 iduće godine,Toyota se povukla,u Meklarenu su Luis i Baton..mada se nešto šuškalo za Red bull...e..to bih voleo da vidim..njega i Vetela..bolid A.Newey..recimo na SPA Frankošampu
( i Monci)

-
gi
- Drug Član
Bivši vozač Ferarija Kimi Raikonen propustiće sledeću sezonu Formule jedan da bi se okušao u reliju, dok je šampion Dženson Baton danas potpisao za Meklaren.
Raikonen je pre potpisivanja Batona pregovarao sa Meklarenom ali dogovor nije postignut, jer je Finac tražio previše novca.
"Ako kojim slučajem budem vozio i sledeće sezone, to sigurno neću činiti u nekoj maloj ekipi jer su moje ambicije šampionske. Zbog toga ću ako treba odmarati godinu dana, kako bi 2011. godine bio deo nekog od timova koji budu imali velike planove", rekao je Raikonen kojem nije dugo trebalo da se snađe budući da je odlučio da naredne sezone učestvuje u šampionatu sveta u reliju.
Dvadesetdevetogodišnji Baton je na gotovo neverovatan način završio sezonu koju je počeo praktično bez angažmana.
"Teško je napustiti tim sa kojim ste osvojili šampionsku titulu, ali ja uvek tražim nove izazove i zato sam odlučio da prihvatim ponudu Meklarena. Radi se o jednoj od najtrofejnijih ekipa u istoriji našeg sporta i smatrao sam da to ne smem da propustim", rekao je Baton nakon potpisivanja ugovora.
Izvor: Blic
Raikonen je pre potpisivanja Batona pregovarao sa Meklarenom ali dogovor nije postignut, jer je Finac tražio previše novca.
"Ako kojim slučajem budem vozio i sledeće sezone, to sigurno neću činiti u nekoj maloj ekipi jer su moje ambicije šampionske. Zbog toga ću ako treba odmarati godinu dana, kako bi 2011. godine bio deo nekog od timova koji budu imali velike planove", rekao je Raikonen kojem nije dugo trebalo da se snađe budući da je odlučio da naredne sezone učestvuje u šampionatu sveta u reliju.
Dvadesetdevetogodišnji Baton je na gotovo neverovatan način završio sezonu koju je počeo praktično bez angažmana.
"Teško je napustiti tim sa kojim ste osvojili šampionsku titulu, ali ja uvek tražim nove izazove i zato sam odlučio da prihvatim ponudu Meklarena. Radi se o jednoj od najtrofejnijih ekipa u istoriji našeg sporta i smatrao sam da to ne smem da propustim", rekao je Baton nakon potpisivanja ugovora.
- OMP
- Garaža: GP TJet
i bolje mu je malo da odmori ionako nije imao sta da pokaze ove godine, sem par trka ali dzaba 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
-
ZE
- Drug Član
Nadam se da to još nije 100%..u suprotnom,iduće sezone ću navijati za Vetela i Vilneva (ako bude vozio)...doduše nadam se varnicama u Ferariju i Meklarenu 

-
gi
- Drug Član
Niko Rozberg voziće sledeće sezone za Mercedes u Formuli 1, saopštila je danas nova ekipa u najbržem cirkusu.
Kompanija Mercedes prošle nedelje je kupila većinski deo akcija ekipe Bron GP, koja je ove godine osvojila titule u konkurenciji konstruktora i pojedinačno zahvaljujući Džensonu Batonu.
Još uvek se ne zna ko će biti drugi vozač Mercedesa, a šef tima Ros Bron odbacio je mogućnost da to bude sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher.
"Niko je veliki talenata i sa četvorogodišnjim iskustvom u Formuli 1 moći će odmah da donese rezultate našoj ekipi", rekao je Bron.
Rozbeg je prethodne četiri sezone vozio za ekipu Vilijamsa, a najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri ostvario je prošle godine u Singapuru kada je osvojio drugo mesto.
Kompanija Mercedes prošle nedelje je kupila većinski deo akcija ekipe Bron GP, koja je ove godine osvojila titule u konkurenciji konstruktora i pojedinačno zahvaljujući Džensonu Batonu.
Još uvek se ne zna ko će biti drugi vozač Mercedesa, a šef tima Ros Bron odbacio je mogućnost da to bude sedmostruki prvak sveta Mihael Šumaher.
"Niko je veliki talenata i sa četvorogodišnjim iskustvom u Formuli 1 moći će odmah da donese rezultate našoj ekipi", rekao je Bron.
Rozbeg je prethodne četiri sezone vozio za ekipu Vilijamsa, a najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri ostvario je prošle godine u Singapuru kada je osvojio drugo mesto.
-
gi
- Drug Član
Italijanski vozač Jarno Truli voziće sledeće sezone za tim Lotus u Formuli jedan, a dogovor bi trebalo da bude objavljen u ponedeljak.
Kako je prenela agencija AP, pozivajući se na svoje izvore, 35-godišnji vozač pristao je da potpiše trogodišnji ugovor sa mogućnošću da napusti tim.
Truli je ostao bez tima kada je Tojota prošlog meseca odlučila da odustane od Formule jedan da bi smanjila troškove.
Nekadašnji vozač Džordana i Renoa, debitovao je za Minardi 1997. godine i od tada je vozio u 216 trka. Jedinu pobedu zabeležio je na Velikoj nagradi Kanade 2004.
Lotus je iz sporta izašao 1994. godine, a trkanju će se vratiti 2010. uz malezijsku pomoć.
Truli je prošle sezone tri puta bio na pobedničkom postolju i osvojio je 32,5 bodova, što je bilo dovoljno za osmo mesto u takmičenju vozača. U Tojoti je proveo je nešto više od četiri godine.
Šef Lotusa Toni Fernandes, avio mogul koji finansira tim, rekao je ranije danas da će ekipa u ponedeljak predstaviti dvojicu vozača.
Lotus će biti jedan od pet novih timova u sezoni 2010. Drugi su
Ju-Es-Ef1, Kampos, Zauber i Manor, koji će se takmičiti kao Virdžin
rejsing.
Kako je prenela agencija AP, pozivajući se na svoje izvore, 35-godišnji vozač pristao je da potpiše trogodišnji ugovor sa mogućnošću da napusti tim.
Truli je ostao bez tima kada je Tojota prošlog meseca odlučila da odustane od Formule jedan da bi smanjila troškove.
Nekadašnji vozač Džordana i Renoa, debitovao je za Minardi 1997. godine i od tada je vozio u 216 trka. Jedinu pobedu zabeležio je na Velikoj nagradi Kanade 2004.
Lotus je iz sporta izašao 1994. godine, a trkanju će se vratiti 2010. uz malezijsku pomoć.
Truli je prošle sezone tri puta bio na pobedničkom postolju i osvojio je 32,5 bodova, što je bilo dovoljno za osmo mesto u takmičenju vozača. U Tojoti je proveo je nešto više od četiri godine.
Šef Lotusa Toni Fernandes, avio mogul koji finansira tim, rekao je ranije danas da će ekipa u ponedeljak predstaviti dvojicu vozača.
Lotus će biti jedan od pet novih timova u sezoni 2010. Drugi su
Ju-Es-Ef1, Kampos, Zauber i Manor, koji će se takmičiti kao Virdžin
rejsing.
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
Šumaher možda u Mercedesu sledeće sezone
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph ... _id=397925
http://www.skiddmark.com/schumacher-dri ... 1-in-2010/
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.ph ... _id=397925
http://www.skiddmark.com/schumacher-dri ... 1-in-2010/
- OMP
šuška se to odavno ali jos nista konkretno, bilo bi lepo mada sam više voleo da ga vidim u ferariju ali nema veze samo neka tera 

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: FORMULA 1
I poslovichno suzdzani i rezervisani Luca di Montezemolo je, ipak, morao da da sebi odushka po pitnju nastavka Schumi-jeve karijire u Mercedesu...
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/5346.html
Ili ti prevedeno na srpki:
Koji je njemu (Schumi-ju) qrac, 'besh mi kevu ako kapiram. Posle svega sto smo za njega uchinili on k'o kurva ode u Mercedes. Sta oni kao imaju bolje uslove od Ferrari-ja? Ma daaaaaj... Nek' ide kad je zapeo, ali nema mu leba bez nas...
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport/story/5346.html
Ili ti prevedeno na srpki:
Koji je njemu (Schumi-ju) qrac, 'besh mi kevu ako kapiram. Posle svega sto smo za njega uchinili on k'o kurva ode u Mercedes. Sta oni kao imaju bolje uslove od Ferrari-ja? Ma daaaaaj... Nek' ide kad je zapeo, ali nema mu leba bez nas...

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Kao i mnogi veliki sportisti (mislim bas, bas veliki) Schumi ne zna da osmisli svoj zivot posle sporta. Lomata se na motorima, vozi kartinge, ne zna sta ce sa sobom...delom je tu kriv i Ferrari koja ga je pogurao da ode i da dovedu Kimija...a covek kipti od energije i dosade.
U Ferrariju mema mesta, a sam Schumi vidi da moze da bude konkurentan. Zato ne vidim zasto bi u Ferrariju bili kivni na njega ako hoce da vozi
Za sada ih je Mercedes opasno pricepio - imace dva tima sa tri svetska prvaka i Ross Brawn-om koji poznaje Ferrari napamet, a nasuprot ima Alonsa koji je ok (mada je on ok kada mu ide, a kada mu ne ide onda kuka ko pi.ka) i nedoraslog Massu (uvek se pitam sta je on kog djavoila zasluzio da bude tu gde je, kada ima toliko boljih vozaca) i debila Domenicalija koji ne zna da osmisli ni svoj dan, a kamoli taktiku za trku.
U Ferrariju mema mesta, a sam Schumi vidi da moze da bude konkurentan. Zato ne vidim zasto bi u Ferrariju bili kivni na njega ako hoce da vozi
Za sada ih je Mercedes opasno pricepio - imace dva tima sa tri svetska prvaka i Ross Brawn-om koji poznaje Ferrari napamet, a nasuprot ima Alonsa koji je ok (mada je on ok kada mu ide, a kada mu ne ide onda kuka ko pi.ka) i nedoraslog Massu (uvek se pitam sta je on kog djavoila zasluzio da bude tu gde je, kada ima toliko boljih vozaca) i debila Domenicalija koji ne zna da osmisli ni svoj dan, a kamoli taktiku za trku.
Acqua-Olio-Benzina
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
starac vujadin napisao:debila Domenicalija koji ne zna da osmisli ni svoj dan, a kamoli taktiku za trku.

- Stex
- Garaža: 145 1.8TS
Jos kad pocnu Masa i Alonso da se svadjaju, ima da kukaju za Kimijem da se vrati. Alonso timskii igrac? Ma, daaaaa........
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Ne vjerujem dok ne vidim svojim ocima,ali Di Montezemolo je u pravu,a vidim i da je popizdio na njega maksimalno i ovaj bi ispao najveca dzukela da posle svega predje u Mercedes...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Schumacher je Mercedesovo "dete" i oni su mu omogucili probijanje u trkanju.
Acqua-Olio-Benzina
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Licno bih volio da ga vidim ponovo u bolidu,a ako nema mjesta za njega u Ferrariju,prosto je greota da ne vozi,ako on osjeca da moze.Ako bude tako.....Mislim da ce neko da mijenja nadimak
...Xaxa,Scumi ne zamjeri.....xaxa

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- OMP
nebitno je gde ce da ode tj u koji tim nije on pupcanom vrpcom vezan za ferari pa da mora samo njega da vozi, licno bih voleo da ga opet vidim u ferariju ali isto tako i u duelima sa ferarijem 
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Naravno da je on njihov proizvod,ali koliko je Mercedesov toliko je i Ferrarijev,jer kad je trebalo,ovi iz Merc-a unaprijedili su Frenzena a ne Schumachera...
Darko "procitao si me",vec je u najavi novi nadimak
,ima mjesta u Ferrariju uvijek za njega,ali ko zna sta se sve krije iza toga.Nisam mogao da vjerujem da cu ikad ovo reci,ali:Volio bih da ih Alonso sve odvali na stazi...
Darko "procitao si me",vec je u najavi novi nadimak

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Elem, evo konacne potvrde : Schumi se vratio
Bild: Šumaher potpisao za Mercedes
Beta
Beta
Prema izvorima Bilda sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom Mercedes GP, uz mogućnost produžetka saradnje.
Šumaher se iz Formule 1 povukao na kraju 2006. godine, kada drugu godinu zaredom nije uspeo da osvoji titulu šampiona, a mediji, među kojima je, pored Bilda, i BBC, ističu da će se on sigurno naći na prvoj trci naredne sezone, Velikoj nagradi Bahreina, koja će biti održana 14. marta na stazi "Sakir".
Mediji, takođe, prenose da će Šumaher sledeće sezone dobiti oko sedam miliona evra od nemačke ekipe, koja se ove godine takmičila pod imenom Bron GP i osvojila titule i u konkurenciji vozača i u poretku konstruktora.
Predstavnica za štampu sedmostrukog svetskog šampiona Sabina Kem izjavila je da ne može da prokomentariše navode medija, a očekuje se da će dogovor vrlo brzo potvrđen iako je Mercedes prošle nedelje objavio da će ime drugog vozača za sledeću sezonu objaviti početkom januara. Već se zna da će boje nemačke ekipe braniti Niko Rozberg, koji je u poslednje četiri sezone vozio za Vilijams.
Šumaher, koji će 3. januara napuniti 41 godinu, je u karijeri učestvovao na 250 trka, od kojih je na 91 trijumfovao, dok je 68 puta startovao sa pol pozicije.
izvor : www.b92.net/sport
Starce kralju umro sam od smehaspeedfreak968 napisao:starac vujadin napisao:debila Domenicalija koji ne zna da osmisli ni svoj dan, a kamoli taktiku za trku.![]()
![]()

Elem, evo konacne potvrde : Schumi se vratio

Bild: Šumaher potpisao za Mercedes
Beta
Beta
Prema izvorima Bilda sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom Mercedes GP, uz mogućnost produžetka saradnje.
Šumaher se iz Formule 1 povukao na kraju 2006. godine, kada drugu godinu zaredom nije uspeo da osvoji titulu šampiona, a mediji, među kojima je, pored Bilda, i BBC, ističu da će se on sigurno naći na prvoj trci naredne sezone, Velikoj nagradi Bahreina, koja će biti održana 14. marta na stazi "Sakir".
Mediji, takođe, prenose da će Šumaher sledeće sezone dobiti oko sedam miliona evra od nemačke ekipe, koja se ove godine takmičila pod imenom Bron GP i osvojila titule i u konkurenciji vozača i u poretku konstruktora.
Predstavnica za štampu sedmostrukog svetskog šampiona Sabina Kem izjavila je da ne može da prokomentariše navode medija, a očekuje se da će dogovor vrlo brzo potvrđen iako je Mercedes prošle nedelje objavio da će ime drugog vozača za sledeću sezonu objaviti početkom januara. Već se zna da će boje nemačke ekipe braniti Niko Rozberg, koji je u poslednje četiri sezone vozio za Vilijams.
Šumaher, koji će 3. januara napuniti 41 godinu, je u karijeri učestvovao na 250 trka, od kojih je na 91 trijumfovao, dok je 68 puta startovao sa pol pozicije.
izvor : www.b92.net/sport
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
E,mislim da je ovo pravi potez za Formulu 1,za nas ljubitelje i za sve postovaoce moto-sporta.Mislim da ce prvu trku da gleda do sada max.broj ljudi.
Shumi legendo,od sad si Alonso...

Shumi legendo,od sad si Alonso...

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Darko:he he he,nece biti Alonso,za novi nick si ti uglavnom "zasluzan"
Nije Schumi glup,Brawn je najbolji takticar ikad,i siguran je da ce imati najkonkurentniji bolid,ali mislim da ce "pasti" tvrdo prizemljenje za Schumija kad se ugase crvena svjetla u Bahreinu,jer mnogi tu zele da pokazu sta znaju:Hamilton,Button,Vettel,Massa,Rosberg,Kubica i na kraju Alonso...Hvali samo Kimi...A nadam se da je prelazak Schumachera u Mercedes samo dodatni motiv za Ferrari jer su X puta pokazali da su najjaci kad je najteze...
Forza Ferrari...

Nije Schumi glup,Brawn je najbolji takticar ikad,i siguran je da ce imati najkonkurentniji bolid,ali mislim da ce "pasti" tvrdo prizemljenje za Schumija kad se ugase crvena svjetla u Bahreinu,jer mnogi tu zele da pokazu sta znaju:Hamilton,Button,Vettel,Massa,Rosberg,Kubica i na kraju Alonso...Hvali samo Kimi...A nadam se da je prelazak Schumachera u Mercedes samo dodatni motiv za Ferrari jer su X puta pokazali da su najjaci kad je najteze...
Forza Ferrari...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- OMP
danas cuh i ja na radiju lepu vest, Schumi is back
jbg nije ferari ali drago mi je da se vratio na stazu i u konkurentnom timu tj bolidu 

- mobtel
- Garaža: 33+156=159
šteta za rozberga
još da flaviju ukinu suspenziju pa i on u mercedesu

još da flaviju ukinu suspenziju pa i on u mercedesu

You bought the wrong car!!!
-
ZE
- Drug Član
Kakav preokret...od ovogodisnjih nesuglasica,prepucavanja,najavljivanja 2 sampionata...ispasce jedna od najzanimljivijih sezona.Drago mi je sto se Sumi vratio,ali ne zbog njega..nego sto ce sama F1 mnogo dobiti.Sto se tice Ferarija,oni su po meni posle Kimijeve titule,napravili toliko gluposti,i iz toga nisu izvukli pouke,vec su nastavili da srljaju...sto se mene licno tice..iduce godine ne moraju ni da voze.Sacekacu konacne sastave timova,pa cu onda da komentarisem.Zao mi je sto Kimija nece biti...!!! Za sada je definitivno nakompletniji tim Mercedes..Sumaher i Niko,koji napokon dobija sansu u dobrom timu,i Brown,za kojeg i ne treba trositi reci.Zatim,Red Bull,sa po mnogima,najvecim talentom F1,Fetelom,i jednim od najboljih inzenjera(Newey),i Meklaren,sa poslednja dva svetska sampiona!! Videcemo,mozda i neki od novih timova bude prijatno iznenadjenje.
Novi sistem bodovanja,ce smanjiti "proracunate" voznje,doneti borbu za svaku poziciju,nece biti "preticanja" u pit-stopovima.Pol ce osvajati najbrzi,a ne onaj sa najmanje goriva...tako da...treba ocekivati fantasticnu sezonu.
Novi sistem bodovanja,ce smanjiti "proracunate" voznje,doneti borbu za svaku poziciju,nece biti "preticanja" u pit-stopovima.Pol ce osvajati najbrzi,a ne onaj sa najmanje goriva...tako da...treba ocekivati fantasticnu sezonu.