Cukanje

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
missaniani
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 1:38 pm

Cukanje

Uto Dec 15, 2009 9:19 pm

Ljudi moram da vam se pozalim, cuknula sam moju alficu :lol: :lol: :lol:
Prvi sneg, letnje gume.... 15m nakon polaska, na prvom semaforu pri brzini od 40km/h. Po mojoj proceni prednji branik pukao na pola, hauba malo iskrivljena ( onaj kljun na kome je znak je savije, znak polomljen) polomljen ventilator od hladnjaka..
Sada je u AMAG-u... na putu do tamo sa nbg-a... temperatura je par puta skakala do 120' pa smo morali da cekomo da se ohladi motor.. Pretpostavljam da je ventilator hladnjaka u pitanju, nadam se da nije hladnjak.
Uzasno se nerviram , ne mogu da docekam sutrasnji dan i procenu stete... Uh :beg:
Inace liku koga sam cuknula (C5) kome je malo branik napukao u kao polomljeni parking senzori dala sam 200e. Jos jedan razlog za nervozu... :lol:
Morala sam to da podelim sa vama, mojim alfistima...
Jel ima neko neki savet, da li je AMAG pravi izbor ili ce me odrati? :bye:
Korisnikov avatar
cuno
Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:41 am

Re: Cukanje

Uto Dec 15, 2009 9:48 pm

Šta da ti kažem sem da probaš da se ne nerviraš jer od toga i nema neke velike vajde.
Osećam da te najviše bole tih 200e koje si morala da daš partneru u "čukanju".

Sačekaj procenu štete, kada budeš znala šta je sve stradalo probaj da nabaviš polovno ako ne treba novo i na taj način uštediš nešto para.

Glavu gore, najvažnije je da nema povređenih i idemo dalje! :arflag
Korisnikov avatar
tumbas
Garaža: Alfa Romeo 155 TS 1.8 8v
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 10:40 pm

Uto Dec 15, 2009 11:21 pm

Pa ako ne curi tecnost iz sistema hladjenja verovatno da hladnjak nije ostecen (ili je tek malo sace osteceno ali dobro je ako nije nigde probijen)
A sto se tice tih 200e ma ne dajem nikom nista, moje osiguranje je to i to, obrati se tamo, pa ne placamo to sranje dzaba.
Nadam se da ta pregrevanja nisu ostetila dihtung i nedaj boze glavu...
Sve se to lako sredi samo kada niko nije povredjen ili nedaj boze nesto gore, alfica ce se vec srediti...
155 1.8 8v
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sre Dec 16, 2009 12:24 am

Ne pise ti u profilu koju makinu vozis, ali si sigurno mogla jeftinije proci od servisa gde si je ostavila. Ali ako je tako brzo motor dizao temp. sad bez slepa pomeranja nema. Zelim ti da steta bude samo od cukanja, a posle toga nabavi 4 felne i 4 nove zimske gume - mnogo je jeftinije.

I bez nerviranja, desava se svima. :wave:
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Sre Dec 16, 2009 8:30 am

Trebala si da pozoves policiju da ne dajes pare iz svog dzepa bezveze, posto pretpostavljam da nisi bila pod uticajem alkohola, :grin: a sto se stete tice, branik polovan moze da se nadje za oko 200 evra, sve u svemu nije to tako strasno, meni je steta 4 000 evra tako da rlx.
missaniani

Sre Dec 16, 2009 7:22 pm

Uh... steta je ipak mnogo veca
Osteceni hladnjak motora, hladnjak klime.. Sava kaze mora da se menja ( prijatelj mi kaze da je to bzvz jer mozda moze da se zalemi). Od udarca su iskrivljene nosece grede, trebalo bi da mogu da se isprave, branik kaze da ce pokusati da zalepi. Medjutim iako po mojoj proceni hauba malo iskrivljena, slozio mi je pricu da je u pitanju dvoslojni lim koji ce vise kostati da se ispravi nego da se cela hauba zameni. Far je napukao... ne vidi se, malo sa unutrasnje strane, on predlaze nov. Jos dodatak: limar 300e farbanje 300.. Sve u svemu totalni bilans 'za padanje u nesvest'... Uzacice preko 1500e... :cry: :cry: :cry:
To je previse, ja sam auto kupila za 5000... totalni smor! :cray:
Jel moze neko da preporuci nekog majstora koji ce malo optimalnije da je sredi, u skladu sa krizom itd.. sto ne mora da se menja ne mora, sto moze da se zalepi, iscuka i ispravi isto... polovni delovi..Jer sava ne krpi, ne lepi.. on jednostavno ne radi tako, kako kaze... on nudi samo kineske delove kao jeftiniju varijantu.
Dodje mi da, ako sutra kad odem i kada mi bude izlozio svoju kombinaciju sa ne originalnim delovima i ako to josuvek bude tako skupo, da odslepam auto negde da ga malo osposobe pa da ga prodam. :bye:
missaniani

Sre Dec 16, 2009 7:23 pm

Inace u pitanju je 147, 2003. godiste.
darkonny
Garaža: AR 147 1,9 JTD 140 ks....ali ostala u BGD
Pridružio se: Ned Mar 01, 2009 10:55 pm

Sre Dec 16, 2009 8:25 pm

Potraži polovne delove po otpadima imaš ovde na forumu nekih brojeva telefona..
Proćićeš nešto jeftinije sigurno mada ni oni nisu naivni sa cenama...
Zelim ti da brzo i jeftino središ svoju Alfu ;)
Bitno je da nema povredjenih,a auto će se srediti.... ;)
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sre Dec 16, 2009 8:34 pm

Hladnjake uzmi u Koali ili kod http://www.akhelas.rs/alfa_romeo.htm. Ako ti treba preporuka za limara javi se na pp.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Dec 17, 2009 1:16 am

Prva i osnovna stvar; potrazi jos jedno misljenje. Prevezi auto negde drugde i ustedeces minimum 500e.
missaniani

Pet Dec 18, 2009 10:17 am

Evo sta je konacna dijagnoza:
Hauba 16.000
Hladnjak klime 14.000
Hladnjak vode 13.500
Levi far 6.000
Maska u braniku 2.500
Antifriz 1.600
Freon + ulje za klimu 8.000
Limar 33.600
Farbar 24.000
Rad 8.000
Plasticar 5.000
Ukupno===132.2000 :cry:
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Pet Dec 18, 2009 10:48 am

Au kakav bedak, potrazi drugo misljenje, mozda ti neko drugi nadje jeftinije delove pa malo bolje prodjes...
Korisnikov avatar
Stefan Zailac
Garaža: Nešto strano i privremeno...
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:33 am

Pet Dec 18, 2009 11:04 am

Ovi ga stvarno preteraše.

Potraži još neko mišljenje. :bye:
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Pet Dec 18, 2009 1:45 pm

Slika
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Dec 18, 2009 2:17 pm

ako treba da ti se krpi branik, posalji mi privatnu poruku, dacu ti broj. imam druga odlicnog plasticara. radi covek krpljenje, farbanje, sve. napravi ga kao novog.

ne brini se, sigurno ces jeftinije proci ako se samo malo raspitas na vise strana. komfor resavanja svih problema u jednom servisu svakako mora da kosta mnogo.

*resice se sve, samo strpljivo. :wave:

srecno! :beerchug:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pet Dec 18, 2009 6:25 pm

Moze da se prodje jeftinije, ali ovde se radi o devojci koja sigurno ne moze da ide od servisa do servisa, od otpada do otpada usred zime sa pokvarernim autom niti da vija po servisima sa autom na prikolici da svakog pita koliko bi kod nejga bila popravka. Najbolje bi bilo da angazujes, muza, decka, brata, tatu, koga vec da se bavi time ako hoces da prodjes jeftinije jer je to muski posao i treba vremena i jurcanja.
Inace sto se tice kvaliteta radova AMAG je ok mesto i tu ne bi trebalo da bude problema.
Ako nemas ko da ti pomogne onda barem mozes da ustedis na limaru, farbaru i plasticaru (nadji jednog za sve to) i za to ti ne treba AMAG, a ovo ostalo uradi u AMAG-u jer ce uraditi kako treba i imaces auto za Novu godinu...ovu Novu godinu.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Sub Dec 19, 2009 4:25 am

Hladnjaci su uvek bili skupi i tu jedino ne bi eksperimentiso sa polovnim
jer nikad ne znaš da li je čitav dok se ne montira i napuni.
Treba računati možda i na ventilator,
to je sve jako tesno spakovano i lomi se u paketu...
Sa druge strane, za hladnjak vode je vrlo jasno da li je bušan ili ne
a hladnjak klime ne mogu dijagnostikovati bez mašine - osim
ako nije baš evidentno oštećen.

Hauba jeste dupli lim i nju mi nisu ispravljali ni na mnogo jednostavnije
dizajniranim vozilima. Mogu možda malo da je iščukaju pa tako da se pritvori
i vozi neko vreme - to bi umanjilo i deo cene za farbara.
sasami
Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 9:36 am

Sub Dec 19, 2009 6:09 pm

Sigurno moze da se prodje jeftinije ali obzirom na tvoju situacju pitanje je dali ti se to isplati, cifra jeste velika ali sve resavas na jednom mestu i nema da te boli glava (osim kada placas). Pamet u glavi i zimske gume na autu, nemoj previse da se sekiras nema tog vozaca ko bar jednom nije slupao auto, ja sam bio u istoj situaciji pre 6 meseci steta ~1000E, sve se to prezivi i zaboravi.

Povratak na “Area Servizio”