zvuk iz menjaca u leru

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

zvuk iz menjaca u leru

Čet Dec 10, 2009 9:07 pm

U pitanju je moja 145 :quadrifoglio ...Na prvo paljenje ujutru cuje zvuk kao grebanje...znaci ono kssss...ksssss.. :) ....sad kad pritisnem kvacilo malo vise od pola zvuk nestane,a kad ga pustim zvuk se vrati.Nakon duze voznje znaci kad se sve ugrije,cini mi se da se ne cuje nista.Promjenjeno je ulje u menjacu,lijepo salta svaku sem trecu na hladno,kao da malo zapne,kasnije je sve o.k.Kvacilo je tvrdo,i kad se uglavim u neku guzvu,pa pocne mucenje kvacila,ono postane jooos tvrdje.Neko kaze da treba promjeniti set kvacila,a neko da je otisla spojnicka.....Ako je neko dozivio nesto slicno ili ima iskustva...... :thumbsup:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Re: zvuk iz menjaca u leru

Čet Dec 10, 2009 11:01 pm

zvuk je verovatno od suvog druk lezaja,a to sto je tvrdo moze biti zbog zaribale osovine od poluge kvacila do potrosenog kvacila pa je i korpa automatski tvrdja,ne mora da proklizava

kad blago stisnes kvacilo nekih 1-2cm i zvuk se menja a ne odvoji kvacilo da zaustavi menjac to je sigurno druk lezaj
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Re: zvuk iz menjaca u leru

Pet Dec 11, 2009 1:45 pm

Moze biti...s tim sto je kvacilo kao kvacilo ok,mislim na proklizavanje.U svakom slucaju necu da diram nista dokle god sve radi.Samo cu sad nedje opet da promjenim ulje u menjacu.Jer,je mastan citav,i ne znam koliko gubi ulja.Dokle radi neka ga...kad rikne napravice se.Mada je i set kvacila skuuuup bas ako uzimas nesto dobro.Vidim da se dosta kolega zali na valeo.tako da cu ici na sachs.Hvala na odg. :thumbsup: :arflag
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF

Povratak na “Area Servizio”