Pozdrav,
Koje su razlike kod akumulatora sa čepovima i ovih bez čepova? Da li postoji razlika u kvalitetu? Da li ovi bez čepova smeju/mogu da se pune?
Danas mi prodavac reče da se ovi bez čepova ne pune nego se nose u servis, mada sam ja svoj malkice punio da bih mogao da upalim auto.
Akumulatori - Sa čepovima i bez čepova
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Re: Akumulatori - Sa čepovima i bez čepova
sta mislis sta se desava kad ti je ukljucen motor? 
pa puni se.

pa puni se.

pitam posto kad punis obicno odvrnes cepove na komorama da se ne stvori pritisak.

pitam posto kad punis obicno odvrnes cepove na komorama da se ne stvori pritisak.
147 - 2001 - 1.6 TS - 88kW
- tumbas
- Garaža: Alfa Romeo 155 TS 1.8 8v
Povodom tog punjenja, kod mene u kuci nikada ne otavaramo akumulator kada ga punimo, a traju noramalno, prosek neke 4 god, imamo kuci dosta masina (traktora) koje koriste razne vrste aku. i nikada se ne otvaraju dok se pune... Nevidim svrhu toga, ako za 50 god koriscenja akumulatora ni jedan nije eksplodirao mislim da je to gotovo nemoguce.... A dopunjavano je i prepunjavano je i bez kiseline su ostajali i opet su trajali.... Primer jedan od 143Ah je bio pao sa kombajna istumbao se svetski, za svoj radni vek presusio par puta, i opet je trajao neki 5 god...
Nekazem da se treba bas ovako odnositi, ali nije to spejs satl da mu neto posebno treba ugadjati.... Ako je dobar radice ako ne....
Nekazem da se treba bas ovako odnositi, ali nije to spejs satl da mu neto posebno treba ugadjati.... Ako je dobar radice ako ne....
155 1.8 8v
-
ki
- Drug Član
Bez chepova = bez odrzhavanja (dolivanja). Punjenje, kao i svaka druga accu baterija.