problem sa farovima
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
Izgleda da su mi crkli motori sa podesavanje visine svetala tako da mi jedan far baca u nebo a drugi tik ispred auta. Resenje ili da kupim te motore ili da zamenim cele farove interesuje me vase misljenje hocu li resiti problem sa motorima ili... Hvala
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Pokusaj prvo rucno(imbus srafciger, kod mene na 166) da dovedes farove u srednji-normalni polozaj pa tada probaj sa motorima da ih dizes i spustas!
Treba videti da li je osigurac u redu jer pravo da ti kazem nisam siguran da li su na posebnom osiguracu.
Proveri buksne i sve kontakte pa posle svega ovoga razmisljaj o zameni jer neverujem da je to jeftino!
Treba videti da li je osigurac u redu jer pravo da ti kazem nisam siguran da li su na posebnom osiguracu.
Proveri buksne i sve kontakte pa posle svega ovoga razmisljaj o zameni jer neverujem da je to jeftino!

- darkbgd
probali su nema sanse doveli su ih u neki nazovi polozaj ali nije dobro. hvala ti na savetima 

- ilija156
- Garaža: alfa GT
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
- darkbgd
Kazu da je bolje da kupis polovne farove nego nove jer su novi Turski i nisu dobri(da izvine Redzep
). Ksenoni su ok jer stavili su moji drugari i ekstra je. 50 eura je polovan far u Rodi na Ledinama

- darkbgd
ksenone sam imao od 60 do 100 eura( komplet )mislim da ponuda jos uvek vazi.
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Da li neko zna da li farovi od restyling 156-ice mogu da idu na 2001. god. i ako mogu kolika im je cena?
Pozdrav od Ivana
Pozdrav od Ivana
- vladac83
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD
Slobodno stavi nove farove i to bas te od 4000din. Ja sam moje kupio jos pred kraj prosle godine i evo do dan danas me fantasticno sluze. Kupio sam ih u Altini u jednoj prodavnici (ne secam se tacno kako se zove) i komad je bio 4400din. Farovi su i dan danas bez ijedne ogrebotine, tackice...ne magle... stvarno su za svaku preporuku. Inace auto vozim svaki dan i skoro 100km dnevno prelazim. A to kako sijaju i koja je razlika o tome ne bih ni da pricam...
Ja sam ranije furao ksenone al sa starim farovima i vozio sam kao fenjere da imam a ne ksenone. Posle zamene mogu da kazem da sam "progledao".
Ja sam ranije furao ksenone al sa starim farovima i vozio sam kao fenjere da imam a ne ksenone. Posle zamene mogu da kazem da sam "progledao".
- Bogdan156
- pekovic
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 ts, punto van 1.9 jtd (firmin)
Gdje se nalazi ta prodavnica na Altini? Ako moze malo pojasnjenje? Posto je i meni dojadilo da vozim kao sa 2 baterijske lampe! Isti problem kao kod Dark-a, s tim sto kod mene radi motor ali nijedna pozicija ne valja. Lijevi u dno a desni u nebo. I jesu li ksenoni 50, 60 e par ili po komadu??? Ako je par onda je to dzab dzabe, jer sam ja 2 sijalice platio nepuno 3000 din. 

- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Par ksenona sa elektronikom od 6000(vuku na plavicasto) u martu su bili 100eur. a sada su 70eur.
Razlika u vidljivosti je neuporediva. Na auto putu ti duga netrebaju(ako su linije po putu vidljive) samo ih malo podignes a nikom nesmeta....lepota
Razlika u vidljivosti je neuporediva. Na auto putu ti duga netrebaju(ako su linije po putu vidljive) samo ih malo podignes a nikom nesmeta....lepota

- vladac83
@ Pekovic,
Uspeo sam da iskopam racun u garazi od fara, prodavnica se nalazi u Zemunu (izvini moja je greska slabo poznajem taj kraj tamo pa sam mislio da je Altina). Prodavnica se zove Velas, Ugrinovacki put 48. Evo i linka http://www.velas.rs/default.aspx
Nadam se da sam pomogao.
Uspeo sam da iskopam racun u garazi od fara, prodavnica se nalazi u Zemunu (izvini moja je greska slabo poznajem taj kraj tamo pa sam mislio da je Altina). Prodavnica se zove Velas, Ugrinovacki put 48. Evo i linka http://www.velas.rs/default.aspx
Nadam se da sam pomogao.
- Bogdan156
Imam isti problem kao Pekovic, s tim sto su meni za ceo far trazili 60k po komadu a majstor mi je nudio polovne za 300 evra plus uz moje farove naravno. Ne znam sta da radim...
- vladac83
@ Bogdan156
Jednostavno, nemoj vise da ides u Deltu jer ocigledno je da nisu normalni.... I meni su trazili 25k za nov far (komad) a ne vidim razliku izmedju njihove (italijanske) plastike i neke druge...
Jednostavno, nemoj vise da ides u Deltu jer ocigledno je da nisu normalni.... I meni su trazili 25k za nov far (komad) a ne vidim razliku izmedju njihove (italijanske) plastike i neke druge...
- darkbgd
dobro si mu rekao jeste Altina. Predjes iz Ugrinovacke novosadski pu udjes u naselje Altina i samo pravo ides videces sa desne strane je prodavnica limarija farovi i sl. Nemoyes promasiti
- darkbgd
Ma to odlazenje u Deltu i te nazovi servise koji samo kao rade alfu je samo bacanje para
- darkbgd
Video sam momka (Alfa mu je parkirana u Zemunu kod male romanse i mislim da je jedna od lepsi Alfi koje sam video) je stavio farove od rstajlinga ali mislim da je menjao i haubu,branik... a da izgleda izgeda
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Za ksenone ne znam,ali tada u Velas-u nije bilo nista za Guigaro.
Re: problem sa farovima
Ja sam kupio nov obican i nakon pola godine zeza migavac a i ne pokriva bas isto polje kao original. Cena je bila 7000din. To je jedini far koji se mogao u Srbiji naci za 156 Guigaro krajem juna ove godine. Sve sam zvao. Sto se mene tice bolje kupiti polovan original nego ove neoriginalne nove,to mi dodje kao naknadna pamet sad.Bogdan156 napisao:Jel neko mozda kupovao farove za Guigaro restyle?
- Bogdan156
Hvala puno, tako i ja razmisljam.DjomlaN napisao:Ja sam kupio nov obican i nakon pola godine zeza migavac a i ne pokriva bas isto polje kao original. Cena je bila 7000din. To je jedini far koji se mogao u Srbiji naci za 156 Guigaro krajem juna ove godine. Sve sam zvao. Sto se mene tice bolje kupiti polovan original nego ove neoriginalne nove,to mi dodje kao naknadna pamet sad.Bogdan156 napisao:Jel neko mozda kupovao farove za Guigaro restyle?
- darkbgd
Nije stavio farove video sam samo nova maska znaci da farovi ne mogudarkbgbd napisao:Video sam momka (Alfa mu je parkirana u Zemunu kod male romanse i mislim da je jedna od lepsi Alfi koje sam video) je stavio farove od rstajlinga ali mislim da je menjao i haubu,branik... a da izgleda izgeda
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Posle jednog udesa nabavim za 147cu desni far u "Autokaroseriji" u NS za nekih 50€ i far od početka magli... Kada sam stavljao xenone, otvaran je taj far, čišćen od posledica magljenja i vlaženja i ponovo zatvaran sa dosta silikona na spoju i - opet magli i ima dosta kondenza - ima li neko ideju kako ovo da rešim?
Alfa je stil... ostalo je status...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
mora da se otvori i tako ostavi da bi sva vlaga iz njega isparila. kad ga ocistis i suvog sklopis i zadihtujes po vlaznom vremenu, kad padne temperatura odmah ce se kondenzovati.
ja to resavam ovako: kad je lepo vreme razdihtujem far i tako ga vozim sa upaljenim svetlima. kad ga posle zadihtujem nema sanse da je ostala neka vlaga unutra, toplota fara je ucinila svoje
ja to resavam ovako: kad je lepo vreme razdihtujem far i tako ga vozim sa upaljenim svetlima. kad ga posle zadihtujem nema sanse da je ostala neka vlaga unutra, toplota fara je ucinila svoje

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
To je dobra ideja...da se radi u atmosferi toplog vazduha bitno smanjene vlažnosti. U tom smislu bi far mogao da se razdihtuje i rastavi u sobnim uslovima, osuši i razduva toplim vazduhom, pa ponovo sastavi i zadihtuje...
Jedino mi nije jasno rupa/otvor fabrički predviđen za ventiliranje fara ne funkcioniše?
S obzirom da u vazduhu uvek ima vlage, a farovi nisu hermetički zatvoreni, mogućnost kondenza uvek postoji, ako je niža temperatura... E sad neki preporučuju da se na najnižoj tački fara izbuše (jedna ili dve) rupe (ne više od Ø3mm) kroz koje bi oticao kondenzat...
Jedino mi nije jasno rupa/otvor fabrički predviđen za ventiliranje fara ne funkcioniše?
S obzirom da u vazduhu uvek ima vlage, a farovi nisu hermetički zatvoreni, mogućnost kondenza uvek postoji, ako je niža temperatura... E sad neki preporučuju da se na najnižoj tački fara izbuše (jedna ili dve) rupe (ne više od Ø3mm) kroz koje bi oticao kondenzat...
Alfa je stil... ostalo je status...
- darkbgd
problem resen,novi motori,poliranje i ciscenje farova i naruceni xenoni. extra