Rasprodaja 159-ki
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
+ MiTo QV '10 Rosso
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Poštovane kolege i koleginice,
Juče sam se zatekao na sajmu automobila u Novom Sadu, koji uzgred baš i nije bio nešto ekstra, ali tradicionalno ne propuštam takve manifestacije. Na Alfinom (Fiatovom) štandu dadoše mi cenovnik automobila najavljujući žestoka sniženja za 159-ke, obzirom da uskoro stižu ove redizajnirane pa se stare zalihe prazne. Malo je reći da sam bio šokiran kada sam video da u salonu Stojanov u Novom Sadu može da se kupi potpuno nova 159-ka 2.2 JTS, u najvišem paketu opreme sa neonkama, prskalicama za njih i praktično svime što se može poručiti - ZA OKRUGLO 20.000E! Model 3.2 Q4 sada košta samo 30.000E, što je celih 12.000 E manje nego što je bilo prošle godine!
Malo sam porazgovarao sa nadležnima i čuo ono što i sam znam, da je kod nas žalosno niska potražnja za Alfinim vozilima, ali tako je kako je i znamo mi dobro koliko ukusa ima većina onih kojima budžet dozvoljava kupovinu novog automobila srednje klase. Čast izuzecima!
Elem, mogu samo reći da mi je strašno žao što moj budžet nije normalan jer mi se čini da nikad nije bilo jeftinije i lakše doći do željene Alfe, bilo da je ona polovna ili nova. A ko može da priušti, sada je odlična prilika i neka takvi Alfisti požure do salona!
I Mi.To već postaje dostupniji, mada je logično da on još uvek drži jaku cenu, kao da ni njegova prodaja (ponovo prema očekivanju) ne cveta! Da je do srpskog tržišta - Alfa bi odavno bankrotirala i prestala da postoji...
Juče sam se zatekao na sajmu automobila u Novom Sadu, koji uzgred baš i nije bio nešto ekstra, ali tradicionalno ne propuštam takve manifestacije. Na Alfinom (Fiatovom) štandu dadoše mi cenovnik automobila najavljujući žestoka sniženja za 159-ke, obzirom da uskoro stižu ove redizajnirane pa se stare zalihe prazne. Malo je reći da sam bio šokiran kada sam video da u salonu Stojanov u Novom Sadu može da se kupi potpuno nova 159-ka 2.2 JTS, u najvišem paketu opreme sa neonkama, prskalicama za njih i praktično svime što se može poručiti - ZA OKRUGLO 20.000E! Model 3.2 Q4 sada košta samo 30.000E, što je celih 12.000 E manje nego što je bilo prošle godine!
Malo sam porazgovarao sa nadležnima i čuo ono što i sam znam, da je kod nas žalosno niska potražnja za Alfinim vozilima, ali tako je kako je i znamo mi dobro koliko ukusa ima većina onih kojima budžet dozvoljava kupovinu novog automobila srednje klase. Čast izuzecima!
Elem, mogu samo reći da mi je strašno žao što moj budžet nije normalan jer mi se čini da nikad nije bilo jeftinije i lakše doći do željene Alfe, bilo da je ona polovna ili nova. A ko može da priušti, sada je odlična prilika i neka takvi Alfisti požure do salona!
I Mi.To već postaje dostupniji, mada je logično da on još uvek drži jaku cenu, kao da ni njegova prodaja (ponovo prema očekivanju) ne cveta! Da je do srpskog tržišta - Alfa bi odavno bankrotirala i prestala da postoji...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Jurke
- Drug Član
- Garaža: ex 156 1.8 (2.0) TS
ex 156 1.8 TS
ex 147 1.9 JTDm
ex 156 1.8 TS Polizei
ex 159 Rosso 1.9 JTS
ex 166 Grigio 2.4 MJet
156 1.9 MJet 16V SW - Lokacija: Srbija
Evo ja se sad vratih sa sajma, i zatekla me je cena Mita 1.6 dizela od čini mi se oko 18.000 e
I primerak nije imao kožuru.
Čini mi se da je bio jeftiniji, ili sam ja nešto pobrkao.
A od benzinaca nude samo onaj od 155 konja, onog slabijeg nema u ponudi
I izložen je samo Mito, ali zato Fijata ima nekoliko, a Lanču nisam ni video(primetio)
I primerak nije imao kožuru.
Čini mi se da je bio jeftiniji, ili sam ja nešto pobrkao.
A od benzinaca nude samo onaj od 155 konja, onog slabijeg nema u ponudi
I izložen je samo Mito, ali zato Fijata ima nekoliko, a Lanču nisam ni video(primetio)
Алфа Ромеотик
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
"Ал' тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија!" Његош
Sta je kod te restlye 159-ke koja tek treba da stigne na trziste promenjeno...
Kucam u Google "Alfa 159 restyle" ali nista korisno nisam nasao...
- Alfanatic
+ MiTo QV '10 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Na prvi pogled ne deluje da tu ima nekih velikih izmena, ali kod tako lepog automobila sa savršenim ponašanjem na putu ni ne treba bog zna šta menjati. Ali žalba se odnosila na tromost (baš kao i kod Brere), kao i na benzinske JTS motore koji su pravljeni u kooperaciji sa GM-om, nipošto loše niti slabe, ali ipak nedovoljno potentne i sa adekvatnim poreklom da bi se mogli deklarisati kao "Cuore Sportivo".
Zato sada imamo 159-ku 1.8 Turbo sa okruglo 200 konja i 320 Nm obrtnog momenta, što znači da snagom premašuje dosadašnji 2.2 JTS, registracija je otprilike duplo jeftinija nego taj model (manja nego za 156 2.0 TSpark), a sve ostalo je praktično savršeno kao i kod "starog" modela!
Ako mene neko pita, kao ljubitelja benzinskih motora, ta dorađena 159-ka je san snova u svakom pogledu i nadam se da ću jednog dana voziti, makar kao polovnjaka.
Ako ćeš malo detaljnije da pogledaš o čemu se tu radi, skokni na oficijelni sajt Alfa Romea, ako već googlanje ne pomaže. Imaš fotke i specifikacije o novitetima...
Re: Rasprodaja 159-ki
Baš ono najbitnije i jedino što su Alfisti i zamerali do sada 159-ki - višak kilograma i motoriSHQ napisao:Sta je kod te restlye 159-ke koja tek treba da stigne na trziste promenjeno...
Na prvi pogled ne deluje da tu ima nekih velikih izmena, ali kod tako lepog automobila sa savršenim ponašanjem na putu ni ne treba bog zna šta menjati. Ali žalba se odnosila na tromost (baš kao i kod Brere), kao i na benzinske JTS motore koji su pravljeni u kooperaciji sa GM-om, nipošto loše niti slabe, ali ipak nedovoljno potentne i sa adekvatnim poreklom da bi se mogli deklarisati kao "Cuore Sportivo".
Zato sada imamo 159-ku 1.8 Turbo sa okruglo 200 konja i 320 Nm obrtnog momenta, što znači da snagom premašuje dosadašnji 2.2 JTS, registracija je otprilike duplo jeftinija nego taj model (manja nego za 156 2.0 TSpark), a sve ostalo je praktično savršeno kao i kod "starog" modela!
Ako mene neko pita, kao ljubitelja benzinskih motora, ta dorađena 159-ka je san snova u svakom pogledu i nadam se da ću jednog dana voziti, makar kao polovnjaka.
Ako ćeš malo detaljnije da pogledaš o čemu se tu radi, skokni na oficijelni sajt Alfa Romea, ako već googlanje ne pomaže. Imaš fotke i specifikacije o novitetima...
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Nije ni 2.2 jts za bacanje, ko to zna da vozi. Svakako je bolji od 1.9JTDm-a, ako ništa, a za 20 hiljada pogotovo! Pa dobra, tri godine stara je 15 hiljada, ovo za 20 je džabe!
Turismo Internacionale
- Alfanatic
+ MiTo QV '10 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Ma naravno da nije za bacanje, pogotovo ovako skockana i opremljena! Uzeo bi je iz ovih stopa, samo da mogubyMaX napisao:Nije ni 2.2 jts za bacanje, ko to zna da vozi. Svakako je bolji od 1.9JTDm-a, ako ništa, a za 20 hiljada pogotovo! Pa dobra, tri godine stara je 15 hiljada, ovo za 20 je džabe!
- byMaX
Volvo S80 2006
Ja kad bih mogao moju da prodam za 14000 odmah, digao bih kredit od 6000 i uzeo novu bez razmišljanja!
Turismo Internacionale
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
- Woodoo
- Garaža: Službeni
Menjao bi 2.4JTDm za GM-ov 2.2 JTSbyMaX napisao:Ja kad bih mogao moju da prodam za 14000 odmah, digao bih kredit od 6000 i uzeo novu bez razmišljanja!
- alfaholic
Vozio sam tu 2.2 JTS ono na Adi, recimo da ide kao moja 2.0, e sad subjektivno mnogo se manje cuje, a opet povlaci od nizih obrtaja dosta ravnomernije, ne bih se toliko opterecivao sto je blok GM... Generalno, sve je pitanje ideologije, ako cemo tako onda je ovo sto sad vozim robusan Fiat blok, pa tako moze redom...
Sto se tice 2.4 JTD, pa to je stari Fiat blok, jos iz Crome TD, tezak i masivan, plus sto ne bih mogao dizela voziti nikako...
Ipak, kada bih birao 1.8 TB bi bio moj izbor, slazem se da je taj auto u toj izvedbi savrsen...
Sto se tice 2.4 JTD, pa to je stari Fiat blok, jos iz Crome TD, tezak i masivan, plus sto ne bih mogao dizela voziti nikako...
Ipak, kada bih birao 1.8 TB bi bio moj izbor, slazem se da je taj auto u toj izvedbi savrsen...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- alfaholic
Eh...
Sa druge strane za 20k imas MiTo, ili 159... Ovaj prvi mali, ali za'eban, a 159 opet limuzina, ali malo teska, registracija velika, GM blok...
Ne znam ni sam sta bih kupio za taj novac... Vidis, nije samo problem kad ga nemas...
Sa druge strane za 20k imas MiTo, ili 159... Ovaj prvi mali, ali za'eban, a 159 opet limuzina, ali malo teska, registracija velika, GM blok...
Ne znam ni sam sta bih kupio za taj novac... Vidis, nije samo problem kad ga nemas...
- Alfanatic
+ MiTo QV '10 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Pada već polako cena i za Mi.To! Evo sada za 17.900 E 1.4 Tb u distinctive paketu opreme, pa još i uz sport paket 1, što znači potpuno opremljen sa 17" alu felnama, spojlerom i sportskim branicima. sedištima, naslonom za ruku i mnogo čime drugim, a to je baš ono što bi jedan potentni gradski Alfista želeo imati, zar nealfaholic napisao:Eh...
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Alfa 159 vec neko vreme ima 50kg manje od prvobitne verzije, tako da je razlog snizavanja cene verovatno ciscenje lagera, a ne restyling modela 159.
Acqua-Olio-Benzina
- alfaholic
MiTo je standardno sa Q2 diff-om, sta je sa 159, jel se to naknadno narucuje, ili je to standard sa 1.8 TB?
Evo gledam tezine na Carfolio:
146 '94. 1225 kg
146 '99. 1275 kg
156 '97. 1250 kg
156 '03. 1285 kg
147 '03. 1250 kg
166 '03. 1420 kg
159 '05. 1490 kg
159 '09. 1430 kg
MiTo '09. 1145 kg
Sve sa motorom 2.0 TS, 159 prva 2.2 JTS, druga 1.8 TB, MiTo 1.4 TB MultiAir...
Rezime.. Nemam pojma...
Poznato, 159 je preteska, kao 166, pa i velika je isto toliko...
Ono sto je cudno za 146, 147 i 156, sve su skoro iste tezine, ista je i platforma valjda zato...
Ako je sudeci po MiTo, tezina se vratila na staro, a odnos snaga po masi je mnogo bolji, ako to moze da pokaze u kom ce se pravcu stvari razvijati dalje...
Evo gledam tezine na Carfolio:
146 '94. 1225 kg
146 '99. 1275 kg
156 '97. 1250 kg
156 '03. 1285 kg
147 '03. 1250 kg
166 '03. 1420 kg
159 '05. 1490 kg
159 '09. 1430 kg
MiTo '09. 1145 kg
Sve sa motorom 2.0 TS, 159 prva 2.2 JTS, druga 1.8 TB, MiTo 1.4 TB MultiAir...
Rezime.. Nemam pojma...
Poznato, 159 je preteska, kao 166, pa i velika je isto toliko...
Ono sto je cudno za 146, 147 i 156, sve su skoro iste tezine, ista je i platforma valjda zato...
Ako je sudeci po MiTo, tezina se vratila na staro, a odnos snaga po masi je mnogo bolji, ako to moze da pokaze u kom ce se pravcu stvari razvijati dalje...
- alfaholic
- byMaX
Volvo S80 2006
Nije nova, a i vozio bih benzinca malo . Doduše, lupam, verovatno ne bih menjao ni za jednu osim za 1750TBalfaholic napisao:A sta to fali tvojoj?
Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
Ne znam što se toliko svi tripuju oko tog GM bloka, kao da je GM nešto najgore na svetu, a reč je samo o bloku motora. Plus, 2.2 ima samo blok motora, 3.2 ima i još neke delove koji nisu Alfini, mada se slažem da je 3.2JTS samo za one koji ne pitaju šta košta. 2.2JTS je sigurno zabavniji za vožnju nego 1.9JTDm, a možda i u odnosu na 2.4JTDm...alfaholic napisao:Vozio sam tu 2.2 JTS ono na Adi, recimo da ide kao moja 2.0, e sad subjektivno mnogo se manje cuje, a opet povlaci od nizih obrtaja dosta ravnomernije, ne bih se toliko opterecivao sto je blok GM... Generalno, sve je pitanje ideologije, ako cemo tako onda je ovo sto sad vozim robusan Fiat blok, pa tako moze redom...
Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
Da, i nemam pojma zašto se tripuju za 1700 KG za 159-tku, jer, novi A4 sa 2.7 V6 TDI motorom je 1620 kg, a nije veći, plus ima 3.5mm stakla, a Alfa 159 ima 5 mm stakla - to je samo primer. Plus, Alfa ima složeniji multilink nazad, koji jeste težak, ali ti daje i udobnost i odlične handling karakteristike. Ja sam sa A4 par puta podigao četvrti točak i proklizao divljajući na Košutnjaku, a sa Alfom mi se to nije desilo i sa 15km/h većim brzinama u krivini... i pored toga što je ona imala dosta potrošenije gume (doduše, A4 je imao manje stabilne 16-ice, a ja imam 18-ice, pa i to pravi razliku).alfaholic napisao:A opet, pogledam sad BMW 318 '08. 1435 kg...
Turismo Internacionale
- Alfanatic
+ MiTo QV '10 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Ljudi, da ne budem pogrešno shvaćen, ne bi meni smetalo ni što Alfa ima višak kilograma, baš kao što mi ne smeta ni "deoba" materijala i delova sa drugima ako se ona esencija očuva i Alfa ipak ostane Alfa. Nisam više u godinama kada mi je divljanje po putu bitna stavka, u četrdesetoj se ipak zanimam i za komfor u vožnji, kao i kvalitet mesta za sina, pa samim tim ni "tromost" ne posmtram kao neku veliku manu. Ne smeta mi ni blok koji nije čisto Alfin i sasvim bi se lepo osećao u JTS 159-ki, pod uslovom da ne bi dobio glavobolju od registracije
Ali ovde citiram one uobičajene zamerke Alfista koje uglavnom i stoje. Na uporednim testovima Brera i 159-ka stoje sjajno po svim parametrima, ali kada se dođe do performansi uvek nekako Cuore Sportiovo zaostane za konkurentima i to je ono što nekima ne ide u glavu. Alfa se ovaj put pobrinula da njeni proizvodi budu vrhunski pouzdani i kvalitetni, a to ima svoju cenu, kako u novčanicama, tako i u masi. Međutim nedovoljno velik broj ljudi to primećuje i prodaja ipak nije onakva kakvu takvi automobili zaslužuju.
Zato i smatram da je ovaj 1.8Tb pun pogodak! Auto je sigurno potentniji i konkurentniji u tom segmentu, ne samo zbog tih 15 KS više, već i zbog značajno većeg obrtnog momenta, pa kada se još doda ćar iz smanjene kilaže i uz činjenicu da je sada ta mašina čisto Italijanska, moderna i poželjna - nekako se nameće da je osvežena 159-ka pravi san snova i za starije i za mlađe
A kolega Starac Vujadin je svakako u pravu - čiste se lageri koji ionako nisu baš krcati, a pravi se mesto za ove nove mašine i zavidim svakom ko je sebi priušti...
Ali ovde citiram one uobičajene zamerke Alfista koje uglavnom i stoje. Na uporednim testovima Brera i 159-ka stoje sjajno po svim parametrima, ali kada se dođe do performansi uvek nekako Cuore Sportiovo zaostane za konkurentima i to je ono što nekima ne ide u glavu. Alfa se ovaj put pobrinula da njeni proizvodi budu vrhunski pouzdani i kvalitetni, a to ima svoju cenu, kako u novčanicama, tako i u masi. Međutim nedovoljno velik broj ljudi to primećuje i prodaja ipak nije onakva kakvu takvi automobili zaslužuju.
Zato i smatram da je ovaj 1.8Tb pun pogodak! Auto je sigurno potentniji i konkurentniji u tom segmentu, ne samo zbog tih 15 KS više, već i zbog značajno većeg obrtnog momenta, pa kada se još doda ćar iz smanjene kilaže i uz činjenicu da je sada ta mašina čisto Italijanska, moderna i poželjna - nekako se nameće da je osvežena 159-ka pravi san snova i za starije i za mlađe
A kolega Starac Vujadin je svakako u pravu - čiste se lageri koji ionako nisu baš krcati, a pravi se mesto za ove nove mašine i zavidim svakom ko je sebi priušti...
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”