Problem sa brojem obrtaja - jako mali i gasi se

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Dzalf
Garaža: Alfa Romeo 33 1.5 karburator
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 10:35 pm

Problem sa brojem obrtaja - jako mali i gasi se

Čet Nov 19, 2009 4:00 pm

Auto je Alfa 33 1.5 karburator, 1991. godiste.
Do juce palio je OK, cim sklonim nogu sa gasa hoce da se ugasi ali drzim malo nogu na gasu tek toliko da se ne ugasi i kada se malo zagreje (nekih 45C) uhvati broj obrtaja na nekih 650-700 rpm sto ja mislim da je malo za Alfu i tako drzi sve vreme, nikako ne ide preko.
Prekjuce zamenio filter za vazduh i sada ga takodje palim uz verglanje od 2-3 sekunde dok je hladana ali za razliku od ranije nikako da se zagreje dovoljno da bi se ustalio broj obrtaja! Kao i ranije hoce da se ugasi, ja drzim isti gas kao i ranije ali sada dodje do 90C ali nema sanse da prebaci 500 rpm - raducka uz stuckanje i spreman je da se ugasi u svakom momentu. Hocu da krenem da ga provozam ali kao da nema snage da krene nego se muci, ja dodajem gas on ne reaguje (nekad se i ugasi na dodavanje gasa) i tako neko vreme kada konacno krene i ide recimo OK osim sto kada stanem (na semaforu, iza nekog) broj obrtaja je i dalje onako mali i nekad se i ugasi, a nekad ne. Takodje ne reaguje na sauh ni na benzinu ni na plinu, stavise cini mi se da mu sauh jos i meta i gasi se kad je povucen, ali nikako da kao ranije kada povucem sauh, bez obzira na plinu ili benzinu broj obrtaja poraste i da moze da se u zavisnosti koliko je povucen drzi na nekoj konstantnoj meri.
Sta moze da bude problem u svemu ovome i kako da ga resim, tj. kako da povecam broj obrtaja a da nesto ne zeznem, ako sad ista i moze da se zezne.
Jednom Alfa - uvek Alfa
Korisnikov avatar
floyd030
Garaža: alfa romeo 33 1.5i 1991g
alfa romeo 33 1.3s 1988g
Pridružio se: Pet Jan 09, 2009 11:21 pm

Re: Problem sa brojem obrtaja - jako mali i gasi se

Pet Nov 20, 2009 12:07 am

na plinu ti saug ne igra nikakvu ulogu,sve je u isparivacu na njemu se steluje ler gas na onom crnom plasticnom velikom srafu.-otpusti ga 2-3 kruga a onaj mesingani zuti zavrni skroz i mora da radi-bar je tako kod mene-33 1.3s karburatori isti problem sam i ja imao :arflag
http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=20864" onclick="window.open(this.href);return false;

Kad je struju izmisljao Tesla,ameriko sisala si vesla
Dzalf
Garaža: Alfa Romeo 33 1.5 karburator
Pridružio se: Uto Jun 02, 2009 10:35 pm

Re: Problem sa brojem obrtaja - jako mali i gasi se

Pet Nov 20, 2009 1:33 pm

OK, hvala na odgovoru, ali ovo o cemu sam pricao je vezano za rad na benzinu, samo je na kraju pomenut plin, cisto kao reper da i na njemu sauh ne reaguje, a inace reagovao je ranije.
Jednom Alfa - uvek Alfa

Povratak na “Area Servizio”