Pre sat vremena krenem u vožnju i posle 3-4 km pri svakom dodavanju gasa (u bilo kom stepenu prenosa) preko 2000 rpm pojavi se neki čudan zvuk kao da je ventilator odvrnut do kraja, tačnije čuje se kao fen za kosu, ali bukvalno.
inače zvuk dopire kroz otvore za ventilaciju. Ugasim auto- upalim isto, ali kad ga npr. držim na 3000 obrtaja zvuk nestaje, znači samo pri stiskanju gasa.
čudan zvuk na JTD-u
- kovalski
- Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R - Lokacija: Žabalj
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
malo je nezgodno docarati zvuk... Jesi li video da li je lamela OK? Nista mi drugo ne pada na pamet... Mozda nesto sa turbinom...
Re: čudan zvuk na JTD-u

- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pa mozda je stvarno neki problem sa ventilatorom? Tesko je reci sad ovako,ali cisto sumnjam da je nesto do motora.
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
mozda ti je napuklo neko crevo od vazduha na strani visokog pritiska, pa kad das gas, skoci boost pa duva i pravi takve zvukove..ili ne mora da bude crevo, moze i neki spoj creva i intercoolera ili tako nesto..
ako pri davanju gasa u voznji na auspuh izbacuje crne dimove vise nego uobicajeno onda je to to ...
ako pri davanju gasa u voznji na auspuh izbacuje crne dimove vise nego uobicajeno onda je to to ...
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
Pa i ja mislim da je verovatno neko crevo napuklo, inače auto vuče bez problema.
idem danas do servisa da vidim šta je
idem danas do servisa da vidim šta je
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
problem je rešen zamenom donjeg creva od interkulera, a inače je staro crevo već bilo krpljeno trakom.
stavljeno je drugo iz kućne radinosti i auto vuče kao lud, s obzirom da je sa starim prvo zviždao, pa dok se nije pod pritiskom pocepao i počeo da duva.
novo crevo je 7.700,oo
stavljeno je drugo iz kućne radinosti i auto vuče kao lud, s obzirom da je sa starim prvo zviždao, pa dok se nije pod pritiskom pocepao i počeo da duva.
novo crevo je 7.700,oo
- johann
- Garaža: Sportwagon 1.9 JTD 2003
Meni (156 1.9 jtd) kad podignem brzinu na auto putu na oko 170 km/h pocne za fijuce, huci, zvizdi jbg ne znam da docaram zvuk.
Cim smanjim brzinu sve prestane, ja sam se uprpao da nije turbina.
Re: čudan zvuk na JTD-u
Au pa to je to !kovalski napisao:problem je rešen zamenom donjeg creva od interkulera, a inače je staro crevo već bilo krpljeno trakom.
novo crevo je 7.700,oo
Meni (156 1.9 jtd) kad podignem brzinu na auto putu na oko 170 km/h pocne za fijuce, huci, zvizdi jbg ne znam da docaram zvuk.
Cim smanjim brzinu sve prestane, ja sam se uprpao da nije turbina.
- Joksa AR166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp;
ako mislis na crevo koje ide od interkulera do turbine i meni je malo prslo na karaju ali nije nesto strasno, malo ima fals vazduha ali meni u kit komercu traze oko 15tak crvenih za to cudo...

GodLike
- kovalski
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
Vectra C CDTI 16V
da to crevo od interkulera do turbine, uradjeno za 2.500,oo, a kao što rekoh novo je 7.700,oo, što je baš mnogo, a da se ne govori za 15.000