147 kod kljuc Pomoc!!!
- mare
- Garaža: Alfa Romeo 147
Pozdrav....na bord mi izbacuje immobilizacio failer....znaci ne mogu da upalim auto...probao sam sa oba kljuca,skidao kleme,gledao osigurace,ali nista.da li postoji neko resenje ili mora se kupovati nov kljuc ili board komp.??? 147 2001
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Ako imaš code karticu nije veliki problem,
ako nemaš ne znam kako ...
Postoji način da se unese CODE pritiskanjem papučice gasa,
opisano je u uputstvu. Ako treba daj mail da ti ga pošaljem
ili nađi link na forumu pa ga skini.
Koliko dugo je auto kod tebe???
ako nemaš ne znam kako ...
Postoji način da se unese CODE pritiskanjem papučice gasa,
opisano je u uputstvu. Ako treba daj mail da ti ga pošaljem
ili nađi link na forumu pa ga skini.
Koliko dugo je auto kod tebe???
- mare
- dejan555
To je problem.
Taj kod čitaju sa ključa i mogu da ti ga daju i naprave rezervni ključ - oko 100e
košta, ja mislim.
Ovako ne znam u čemu bi mogo da bude problem ... možda je do računara

Taj kod čitaju sa ključa i mogu da ti ga daju i naprave rezervni ključ - oko 100e
košta, ja mislim.
Ovako ne znam u čemu bi mogo da bude problem ... možda je do računara

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
mislim da ima i za manje pare, bez uvrede onima koji zive od toga... raspitacu se, pa ti saljem kontakt sutra.
*moj kum je s tim likom sve dogovorio preko telefona, dao broj sasije i cekao ga gotov kod kljuc za AR155, Superka iz 1996. radi a skoro pa dz. nisam dalje pitao
priznajem...
ako skidas kleme i vracas ih dok ti je kljuc u bravi hoce to da se desi.
pusti da prenoci bez povezanog akumulatora. kad budes vezivao, kljuceve DALEKO od kola. vrati kleme pa probaj onda.
a ako se ispostavi da ti je crkao imobilajzer, zovi Gumetinu ima lika koji to resava, ne znam koja je tarifa.
*moj kum je s tim likom sve dogovorio preko telefona, dao broj sasije i cekao ga gotov kod kljuc za AR155, Superka iz 1996. radi a skoro pa dz. nisam dalje pitao

ako skidas kleme i vracas ih dok ti je kljuc u bravi hoce to da se desi.
pusti da prenoci bez povezanog akumulatora. kad budes vezivao, kljuceve DALEKO od kola. vrati kleme pa probaj onda.
a ako se ispostavi da ti je crkao imobilajzer, zovi Gumetinu ima lika koji to resava, ne znam koja je tarifa.
- dejan555
@dekideki
Mislim da sam viđao ovakve cifre za ključeve po forumu ...
Javi i meni kontakt tog lika, na pp pretpostavljam da ga ne reklamiramo.
Mada nisam znao da može samo preko broja šasije to da se uradi

Mislim da sam viđao ovakve cifre za ključeve po forumu ...
Javi i meni kontakt tog lika, na pp pretpostavljam da ga ne reklamiramo.
Mada nisam znao da može samo preko broja šasije to da se uradi

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ja video, svojim ocima. nismo mogli da verujemo, ali 'ladno - radi. samo smo izrezali posle kljuc (po starom), elektronika u njemu je savrseno dekodirala imobilajzer.
ne kazem da je lik svemoguc...
vredi pokusati
ne kazem da je lik svemoguc...

- mare
Ljudi upali ga nekako....skinuo sam 2 dzeka od kompjutera ispod haube i vratio.Valjda je to pomoglo
nadam se
Za sada radi.....

- Joksa AR166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4jtd 140hp;
i to se meni desavalo na instrument tabli CODE i nacrtan kljuc! resio sam ga tako sto sam ili okretao ljuc, pa par puta probao ili pomerio malo samo sediste (jer je elektronsko) ako ti se tako nesto opet desi probaj tako sa necim elektronskim! 

GodLike
- mare
Opet mi se desilo isto...stao na sred coska i izbaci mi kod kljuc....probao sam sve sto se tice elektronike i nije uspelo...digao sam haubu i desni dzek od kompjetera do desnog tocka sam skinuo i vratio..i proradio je...mozda nekom pomoge ovo..
- mare
Ljudi da li neko zna kako da resetujem komp posto mi se zaglupio i opet mi izbacuje code i asr failure....a majstor mi je 40km daleko...da nekako upalim da ga oteram.ako je uopste moguce
- dejan555
U kakvom ti je stanju akumulator???
Zna računar da zaglupljuje ako je napajanje loše, kleme labave ili prljave ...
Zna računar da zaglupljuje ako je napajanje loše, kleme labave ili prljave ...
- mare
akumulator je ok....kleme izgledaju ok...dzek ok kompa je bio mastan,ocistio sam ga ali isto....ostavicu ga do jutra pa ce valjda upaliti,ako ne onda cu morati da se slepam....hvala brate na savetima...
- Driver_GT
- Garaža: Alfa 147
Jel ti je chipovan auto? To zna da pravi problem..
Ako jos nisi resio stvar, pozovi me, da ga ga nakacim na komp i ubacimo novu mapu, jer ako se mape ne podudaraju, zna da bude takvog problema
Ako jos nisi resio stvar, pozovi me, da ga ga nakacim na komp i ubacimo novu mapu, jer ako se mape ne podudaraju, zna da bude takvog problema
- Driver_GT
Samo da napomenem da bih ovo odradio besplatno, a to naglasavam, zato sto me je jedan clan foruma napao da se reklamiram. Dakle odmah da se ogradim da mi to nije bilo namera, vec sam hteo da pomognem, zato sto sam imao iskustva da upravo mape mogu povremeno da prave problem ukoliko se ne podudaraju. Tako da se izvinjavam ako je ovo protumaceno kao reklama, jer mi to nikako nije bila namera, a administrator moze slobodno da obrise post ako misli da treba
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
ako je cipovan, naravno da se nece podudarati, ali mape nemaju nikakve veze sa immo.
Re: 147 kod kljuc Pomoc!!!
koje mape ako se ne podudaraju ?jer ako se mape ne podudaraju, zna da bude takvog problema
ako je cipovan, naravno da se nece podudarati, ali mape nemaju nikakve veze sa immo.
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- Driver_GT
Kada se ucita fabricka mapa, izadju odredjeni brojevi te mape. Nemaju sve mape iste brojeve, i kada se oni ne poklapaju u potpunosti, zna da se izadje ta greska na kompjuteru. Znaci mape za 1.9JTD u 147 nisu sve iste, vec moraju da se poklapaju sa fabrickom. Ne znam kako drugacije da objasnim a da se razume
- Lord_o21
- Garaža: Alfa 156SW, Fiat Punto, Ducati 916, Aprilia Leonardo, Piaggio NRG :D
Nemoj zbunjivati ljude... To sto pokusavas ti da kazes, nema nikakve veze sa problematikom...
Sticks and stones may break my bones, but whips and chains excite me. So tie me up and throw me down and tell me that you like me.
- Driver_GT
Moja namera je bila da pomognem ovde. I to sto sam napisao, napisao sam iz sopstvenog iskustva sa svojim autom. Nema nameru vise nikome da se pravdam, prepravicu jednostavno sve poruke u ovo, pa lepo sve zaboravite, jer ovde saveti ocigledno nisu dobrodosli.
Zamolio bih administratora da prepravi prepravi sve poruke u tekst gore, ili jednostavno ih obrise
Hvala
Zamolio bih administratora da prepravi prepravi sve poruke u tekst gore, ili jednostavno ih obrise
Hvala
- Lord_o21
Imao si problem sa imobilajzerom zato sto si zakljucao motorni ECU. Nikakve veze sa ovim. Niko na tebe ne izbacuje bodlje, samo jos nisi dovoljno potkovan znanjem, pa nemoj da nekome napravis vise stete nego koristi... Razumem ja tvoju dobru nameru, ali mislim da bi tim igranjem kojim bi pokusao coveku da resis problem samo napravio jos vecu stetu. Problem uopste nije u motornom ECU-u, vec u necemu sasvim drugom (BSD ili citac)... Razumes?
Re: 147 kod kljuc Pomoc!!!
Driver_GT napisao:Moja namera je bila da pomognem ovde. I to sto sam napisao, napisao sam iz sopstvenog iskustva sa svojim autom. Nema nameru vise nikome da se pravdam, prepravicu jednostavno sve poruke u ovo, pa lepo sve zaboravite, jer ovde saveti ocigledno nisu dobrodosli.
Hvala
Imao si problem sa imobilajzerom zato sto si zakljucao motorni ECU. Nikakve veze sa ovim. Niko na tebe ne izbacuje bodlje, samo jos nisi dovoljno potkovan znanjem, pa nemoj da nekome napravis vise stete nego koristi... Razumem ja tvoju dobru nameru, ali mislim da bi tim igranjem kojim bi pokusao coveku da resis problem samo napravio jos vecu stetu. Problem uopste nije u motornom ECU-u, vec u necemu sasvim drugom (BSD ili citac)... Razumes?
Sticks and stones may break my bones, but whips and chains excite me. So tie me up and throw me down and tell me that you like me.
- Driver_GT
Zakljucao sam ga, i kratkim postupkom odmah otkljucao, tako sto sam ubacio mapu koja je proverena. Inace, nisam ni imao nameru da coveku ubacujem bilo sta vec proverene mape koje su debelo placene, i nikakvu stetu ne bi nanele. U svakom slucaju, nismo se razumeli, a ja sam ono gore napisao SAMO jer sam imao isti problem kada sam kod sebe jos ranije menjao mape, pa sam zbog toga i povezao tako stvari..
- ale944
verovatno mislis na verziju software-a.... mape su samo mali deo 512kb file-a koji iscitas/flasjuhes konkretno za tvoj auto..Kada se ucita fabricka mapa, izadju odredjeni brojevi te mape. Nemaju sve mape iste brojeve, i kada se oni ne poklapaju u potpunosti, zna da se izadje ta greska na kompjuteru.
takodje , kad flashujes ecu, ujedno ga i resetujes, tako da problem sa immo je verovatno bio do nekih gremlina, slicno kao i sto neko rece, pomeris sediste i on proradi, skines kleme itd...Zakljucao sam ga, i kratkim postupkom odmah otkljucao, tako sto sam ubacio mapu koja je proverena.
- Driver_GT
U tom slucaju ok, ja sam svakako zbog toga verovao da je problem u mapi, jer je radilo normalno kada sam ubacio proverenu..
- ale944
"proverena/neprovarena " mapa ce se odraziti samo na rad motora, jer time prakticno menjas samo parametre sa kojima ce raditi motor. software mora ostati isti , inace nece raditi, ili bar ne kako treba. desava se nekad da radi i druga verzija softa, ali jako retko, i u svakom slucaju ne treba to raditi, jer mozda ima nesto sto se nece odraziti odmah nego kasnije.
- Lord_o21
Bez predmetna rasprava...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”