Vlada Vasiljevic
- REDZEP
- Garaža: tomos APN 4,peglica,sporet na drva za rad preko zime
Ovih dana je trideset godina kako je Vlada Vasiljevic pomerao mozak
drzavnom aparatu SFRJ.
U razgovoru sa nekim Alfistima doslo je do ideje da svi mi posetimo grob
Vlade Vasiljevica i polozimo cvece.
Tema je otvorena,datum nije preciziran pa se mozemo svi dogovoriti.
Planirali smo da to bude neki od narednih vikenda a posle i krug preko slavije.
Otici cemo pre svega kao automobilisti-alfisti.
Izvolite....
drzavnom aparatu SFRJ.
U razgovoru sa nekim Alfistima doslo je do ideje da svi mi posetimo grob
Vlade Vasiljevica i polozimo cvece.
Tema je otvorena,datum nije preciziran pa se mozemo svi dogovoriti.
Planirali smo da to bude neki od narednih vikenda a posle i krug preko slavije.
Otici cemo pre svega kao automobilisti-alfisti.
Izvolite....
- OMP
- Garaža: GP TJet
stata sto ih vlada nije zezao sa nekom alficom, gtv-jkom npr. ali ko zna sigurno je u svojoj "karijeri" ukrao bar jednu alfu

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mimmy
- Garaža: Ex Alfa 33 Boxer
Ex Alfa 156 1.8 TS
Ex Fiat Coupe 2.0 20V Turbo
Alfa 147 1.6TS - Lokacija: U garazi
Apsolutno ZA!!!!!Devojke,idemo li?
75...quando Alfa era Alfa!
Vitezovi lože kardanskog vratila
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Moglo bi to da bude zanimljivo
Ajde vi se dogovorite za datum pa bih verovatno i ja mogao da prisustvujem dogadjaju (zbog posla ako iscimam slobodan dan jer vec imam 3 ovog meseca)

Ajde vi se dogovorite za datum pa bih verovatno i ja mogao da prisustvujem dogadjaju (zbog posla ako iscimam slobodan dan jer vec imam 3 ovog meseca)
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Ja sam za samo recite kada !!!! 
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Evo sad bas odgledah dokumentarac o Vladi koji je skoro snimljen i mogu vam reci da je vrlo intertesantan pa ako do sada niste odgledali film o beogradskom fantomu najtoplije preporucujem da to uradite!
Pozdrav od Ivana
Pozdrav od Ivana
- OMP
moglo je to i bolje da se odradi ali nije los 

- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Slazem se potpuno, ja sam za. Jedino ako me nesto ne s*ebe pa ne budem mogao da dodjem ali nadam se da nece 

FANTAZ'JA
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- canezzi
- Garaža: Alfa 156 mJet
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Ja nazalost nisam u mogucnosti da to ucinim,ali cu vas moralno podrzati u tome...Inace "film" je OK (prije neku noc sam dobio CD na poklon),samo mi se onaj momak nikako ne uklapa u Vasin lik,s obzirom da sam cuo/citao da je bio momak fizicki spreman,nije "dao na sebe" itd,dok mi onaj djeluje kao neki peskiric (gay)...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
P ako si chitao intervju bivsheg upravnika CZ-a kaze da je fizichki bio jako spreman ni nalik onom musavom mladicu
"Vlada Vasiljević, je pre nego je došao u CZ, bio popularan u Beogradu po svojim vratolomnim vožnjama od Slavije do Kalemgdana ukradenim "poršeom 944" Gorana Bregovića. Crveni auto je leteo 200 kilometara na sat, što je dovodilo do ludila saobraćajnu policiju. Narod je zbog toga što je Vlada bio neuhvatljiv ovom momku dao nadimak Fantom. Kada je uhvaćen u zatvoru se ponašao izuzetno korektno, poštujući kućni red. Bio je srednjeg rasta i svakodnevno je radio sklekove, da bi bio u fizičkoj kondiciji. Nekada su mu na leđima sedela i četvorica robijaša. Iako divovski jak Fantom nije koristio silu. Ipak, mi čuvari smo zazirali od njega, a kriminalci su ga poštovali iako nije bio čovek njihove sorte. Mića Dandara, Fantom, Roman Todorović i Ranko Rubežić bi, kada se skinu goli u dvorištu, izgledali kao rimski gladijatori."
Jednog dana, posle posete njegove sestre, Vlada Vasiljević je kroz šuber pobegao iz CZ-a. Tri dana kasnije se sam vratio u zatvor. Rekao nam je da je morao da obavi još jednu noćnu vožnju, da policajci ne misle da su ga pobedili. Za kaznu je dobio 30 dana u samici. Posle toga Fantom je bio zatvorenik bez mane. Izašao je na slobodu, ali je stradao u jednoj staroj "ladi", kada je sleteo sa druma kod Požarevca.
"Vlada Vasiljević, je pre nego je došao u CZ, bio popularan u Beogradu po svojim vratolomnim vožnjama od Slavije do Kalemgdana ukradenim "poršeom 944" Gorana Bregovića. Crveni auto je leteo 200 kilometara na sat, što je dovodilo do ludila saobraćajnu policiju. Narod je zbog toga što je Vlada bio neuhvatljiv ovom momku dao nadimak Fantom. Kada je uhvaćen u zatvoru se ponašao izuzetno korektno, poštujući kućni red. Bio je srednjeg rasta i svakodnevno je radio sklekove, da bi bio u fizičkoj kondiciji. Nekada su mu na leđima sedela i četvorica robijaša. Iako divovski jak Fantom nije koristio silu. Ipak, mi čuvari smo zazirali od njega, a kriminalci su ga poštovali iako nije bio čovek njihove sorte. Mića Dandara, Fantom, Roman Todorović i Ranko Rubežić bi, kada se skinu goli u dvorištu, izgledali kao rimski gladijatori."
Jednog dana, posle posete njegove sestre, Vlada Vasiljević je kroz šuber pobegao iz CZ-a. Tri dana kasnije se sam vratio u zatvor. Rekao nam je da je morao da obavi još jednu noćnu vožnju, da policajci ne misle da su ga pobedili. Za kaznu je dobio 30 dana u samici. Posle toga Fantom je bio zatvorenik bez mane. Izašao je na slobodu, ali je stradao u jednoj staroj "ladi", kada je sleteo sa druma kod Požarevca.
- OMP
odakle bre ovaj citat, porse 944, od Brege pa jos crven, 944 nije postojao tada verovatno ni u snovima dizajnera
Re: Vlada Vasiljevic

- mijalko
- Garaža: Alfa Romeo 33,1991, 1.7ie 8v
Nije bio Porsche 944 jer je on poceo tek kasnije da se proizvodi vec Porsche 911 SC TARGA,inace taj auto je imao 2.7L i 190 konjica dok su ga jurili panduri sa zastavama i tristacima
)) i nije ga ukrao od brege nego od nekog naseg doktora koji radi u nemackoj... Pogledajte film,po svemu sudeci ja mislim da ga je ubio onaj Fandjo jer mu se vidi da je ljubomorno kuce i da nije podnosio sto ga je ovaj zajebavao,mislim takav vozac da pogine u nekoj krivini kod Pozarevca samo par dana posle izlaska iz auta i to bez svedoka!!! To moze da poveruje samo onaj ko cita TRECE OKO i veruje u one gluposti!
)) Vredi pogledati film...

Ako pogledas zadovoljsto,cena nije ni bitna...
- caldari
Renault Kangoo '02
Citata je od bivsheg nachelnika CZ-a e sad koliko su oni znanjem potkovani vidi se iz prilozenog u svakom sluchaju bar je video Vladu uzivo, ako vec nije znao chiji i koji je auto bio u pitanju u delu.
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
porsche je bio bele boje i nije bio od doktora vec od nekog hrvatskog tenisera koji je ziveo u nemackoj.mislim da se zvao IVO ali neka me neko ispravi.ima sve u filmu pa cak i taj teniser prica o Vladi.
- darkonny
- Garaža: AR 147 1,9 JTD 140 ks....ali ostala u BGD
Ako su podaci u filmu tacni milance ima pravo...neki nas lik dosao sa makinom ovaj ga klepio i malo se vozao...ali za to vreme taj auto,ukrasti zezati policiju...to je stvrano bilo nesto
- mimmy
- Garaža: Ex Alfa 33 Boxer
Ex Alfa 156 1.8 TS
Ex Fiat Coupe 2.0 20V Turbo
Alfa 147 1.6TS - Lokacija: U garazi
Lada je imala oštećenje i pozadi,čuvali su ga u bolnici tako da je samo jedan lekar smeo da pridje,a povrede nisu bile smrtno opasne......znači...
75...quando Alfa era Alfa!
- OMP
podaci su 100% tacni, i svi oni sto pricaju u filmu su pravi svedoci tog dogadjaja, film se dugo spremao i dugo se kopalo po papirima i istoriji ne bi li se sve pronaslo i ispricalo kako je bilo, inace to je bilo takvo vreme da su tako neke stvari i ponasanje bilo nedopustivo pa je i logicno da je Vlada morao biti "sklonjen"darkonny napisao:Ako su podaci u filmu tacni milance ima pravo...

- caldari
Renault Kangoo '02
Pa ne bih rekao da je logicno da drzava ubije coveka jer se zevzechio s murijom, pa makar bilo i to i takvo vreme . Bilo je i mnogo gorih tipova pa ih nisu hladnokrvno sklanjali. Ne sumnjam da jesu, ali mora da postoji josh neshto sigurno tj. mislim neshto lichno, da se lichno nekom zamerio u muriji a koji je bio u mogucnosti da naruchi "uklanjanje".
-
fu
- Drug Član
Nazalost, ali tako je...ig 33 napisao:Komunisti su u to vreme sklanjali ko im je god smetao bar malo.