Može li da se u 147cu umesto fabričke manuelne "klime" ugradi fabrička dvozonska automatska klima i šta je sve potrebno da se menja/radi:
- samo panel sa komandama uz neku doradu (kablovi i sl.) ili
- panel + neke promene u softveru ili
- panel + neke promene u softveru + neke promene u sistemu klime?
Pozdrav. Dušan
Zamena mauelne klime automatskom na 147ci...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- ale944
- Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
Re: Zamena mauelne klime automatskom na 147ci...
ne znam sta je sve potrebno, ali cisto da ti kazem da digitalna nije nista specijalno ako ocekujes da ces dobiti kvalitetnije hladjenje.. prilicno je glupa, temperaturu kao i na vecini drugih automobila regulise tako sto isparivac uvek hladi na odredjenu temperaturu pa onda se vazduh po potrebi dogreva.
znaci nije nista ekonomicnija od "manuelne" jedino sto lepse izgleda i nista vise.
znaci nije nista ekonomicnija od "manuelne" jedino sto lepse izgleda i nista vise.
http://www.novaspeed.rs ChipTuning
- dusanGT
Ma video sam na jednoj Alfi mog kolege, pa mi se svidela... Ako je nešto mnogo komplikovano/skupo neću da se bakćem, ali ako nije strašno, da probam... Jel' ima neko informacije kakav je ovo zahvat (pare, delovi, vreme...)
Alfa je stil... ostalo je status...
- ale944
pa sigurno ces morati da menjas celu konzolu, ne samo panel, da bi dobio raspored vazduha po zonama, zbog klapni unutra koje regulisu mesanje za zadate temperature levo/desno.. plus jos ko zna sta ce da se zabaguje..
sama konzola sa isparivacem i mehanizmima ne verujem da je jeftina, proveri na otpadu..
sama konzola sa isparivacem i mehanizmima ne verujem da je jeftina, proveri na otpadu..
- dusanGT
E pa toga sam se i bojao... Zovem otpade i proveravam...
-
ma
- Drug Član
Možda nabavka potrebnih komponenti i ne bude skupa,al posao oko rasturanja postojeće i montaža digitalne ima da te košta poprilično.I para i živaca.
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Ja i automatsku koristim praktično najveći deo vremena u manuelnom modu ...
Jedino što možda lepše izgleda ali u tom slučaju zameni samo panel
pa nabudži nekako komande ... ako je moguće ...
- ale944
kod mene, cim se ukljuci auto mod, pali se kompresor, (sve dok je spoljna temp veca od 7C), tako da recimo napolju 10ak stepeni, potrebno je neko malo grejanje u autu, a kompresor radi bezveze...hladi vazduh koji se posle dogreva vodenim grejacem, skroz neekonomicno.
- dusanGT
Ako je moguće... to bi bilo OK... Zanima me automatika, ali ne i dve zone, pa mislim da je tada budženje malo jednostavnije... Da li je?dejan555 napisao:Ja i automatsku koristim praktično najveći deo vremena u manuelnom modu ...
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Poz Dusane ...imas na Hrvatskom alfisti.hr sajtu temu onog momka (Nikina autodelta) http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,1090.0.html, tamo je pominjano kako je pakovao novi digitalni panel u svoj auto....mislim da je to velik velik posao ali procitaj tamo 

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
-
ma
- Drug Član
Ako tvoja radi dobro,vozi i ništa ne diraj.Za taj zahvat majstor uzima 300-400€ samo za ruke
Kod manuelne klime klapne i brzinu ventilatora podešavaš ručno,dok kod automatske mali motorčići ili vakuumski cilindri pokreću klapne po komandi "računara" koji kontroliše rad klima uređaja.Tu dođu i sonde za spoljnu temperaturu,unutrašnju temperaturu,temperaturu kompresora...(cela konzola mora da se skine i vrati posle kao što je bila)dusan147 napisao:Ako je moguće... to bi bilo OK... Zanima me automatika, ali ne i dve zone, pa mislim da je tada budženje malo jednostavnije... Da li je?dejan555 napisao:Ja i automatsku koristim praktično najveći deo vremena u manuelnom modu ...
Ako tvoja radi dobro,vozi i ništa ne diraj.Za taj zahvat majstor uzima 300-400€ samo za ruke
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Procitao sam sta je sve Niko uradio sa svojom 156 2.5 v6, vrhunac je bio kad je kompletnu dvozonsku klimu prebacio u svoju Alfu, i komentar njegov za taj poduhvat da nikom to vise nebi uradio ni za milion evra pa vi vidite kolika je do piiiip.milosh024 napisao:Poz Dusane ...imas na Hrvatskom alfisti.hr sajtu temu onog momka (Nikina autodelta) http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,1090.0.html, tamo je pominjano kako je pakovao novi digitalni panel u svoj auto....mislim da je to velik velik posao ali procitaj tamo
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- VladaJ
- Garaža: Alfa 156 '00 1.9JTD, 110KS
ja sam mislio da sve 147-ice imaju automatsku klimu
zar na tockicu nemas AUTO mod???
mislim da sve 156-ice imaju....

zar na tockicu nemas AUTO mod???
mislim da sve 156-ice imaju....
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ja koju god 156-icu da sam video imala je tu opciju (AUTO mod).
FANTAZ'JA
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Da nije to auto samo za brzo odmagljivanje šoferke???DushanSD napisao:Ja koju god 156-icu da sam video imala je tu opciju (AUTO mod).
- VladaJ
- Garaža: Alfa 156 '00 1.9JTD, 110KS
ne, to je zuta ikona za vetr.staklo na tockicu skroz desno...
a AUTO mod(tocak u sredini) je za klimu, ima senzor temperature, i podesis na tockicu koliko stepeni(levi tocak) i on tu temp. odrzava
dejan555 napisao:Da nije to auto samo za brzo odmagljivanje šoferke???DushanSD napisao:Ja koju god 156-icu da sam video imala je tu opciju (AUTO mod).
ne, to je zuta ikona za vetr.staklo na tockicu skroz desno...
a AUTO mod(tocak u sredini) je za klimu, ima senzor temperature, i podesis na tockicu koliko stepeni(levi tocak) i on tu temp. odrzava

Batali to i nezanosi se. U sopstvenoj reziji ima da te kosta mnogo vise zivaca nego para (a ni to nije malo) a retko koji majstor koji pristane da ti prepravlja tako nesto uzece ti bar 400-500E za ruke i ko zna kako ce to na kraju da ispadne.
- dusanGT
E pa ubedili ste me... Argumenti su OK - to je skupo, dugo traje i rezultat je neizvestan... Za te pare (oko 600€) može da se nađe LS diferencijal, što je mnogo korisnija stvar.
Pozdrav. Dušan.
Pozdrav. Dušan.
nisam siguran da li ti to mozes da upasujes ali ako te zanima ja imam izvadjenu komletnu dvozonsku automatsku konzolu za alfu 147 i prodajem 100e
- dusanGT
Javljam se na PP
Pozdrav. Dušan.
Pozdrav. Dušan.
Ako imas kompletnu tablu i mozes predhodno da vidis kako je to povezano onda ima nade da moze da se napravi u sopstvenoj reziji (jedino se tako i isplati) mada nerzumem zasto zbog toga patis nije to nista nosebno a jos manje neophodno.
Ako si vec resio da trosis pare odlicne alu felne i kvalitetne gume su po meni mnogo znacajnija stvar.
Ako si vec resio da trosis pare odlicne alu felne i kvalitetne gume su po meni mnogo znacajnija stvar.