Prepreke na putu?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Neewbie
Garaža: AR 147 Selespeed '01
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 4:32 pm

Prepreke na putu?

Uto Sep 15, 2009 2:09 pm

Zamislite situaciju:
Vracate se sa posla autoputem, vozite lagano levom trakom oko 90 km/h, i dok sa leve strane pored Vas promice "Arena", sa vase desne strane iz slepera promice grana-tj. omanji balvan od metar i po duzine kotrlja se po putu i ide pravo na Vas... :shock: Nakon sto nekako izbegnete za dlaku da ne izginete, prolazite i razmisljate:Sta uraditi "balvanu" koji rasipa iste po autoputu?
Slicna situacija samo pre dva meseca kad je kod Zmaja "coveku" ispred mene iz prepunog gepeka ispala gajbica puna paradajza!!! :banghead: A Kamione iz kojih ispada sljunak na sve strane necu ni da pominjem!Zastitna mreza je luksuz ili sta?!!?!
Na stranu to sto su nam putevi sjajni, ali jer moram zbog kretena koji ne razmisljaju da se osecam ko da igram Super Maria u kolima?!
Samo me zanima jel sam ja maler ili su ovo uobicajne stvari?!
Raspisah se ja, al' morao sam sa nekim podeliti ova "divna visoko-adrenalinska iskustva"... :doh:
Pozdrav svima! :arflag
kiki
Garaža: Alfa Romeo 147ts 1.6 (103CV)
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 1:27 pm

Re: Prepreke na putu?

Uto Sep 15, 2009 2:15 pm

Dešava se svašta ja sam jednom prilikom oko 5 ujutru vozio iz grada kući kad vidim nešto se koprca , usporim kad ono gle čuda na asfaltu šaran od 2.5kg stanem i upakujem ga . Posle skontam "pijačni dan" . :P

Ali kad naiđem na neku prepreku tipa , drvo , grana , plastična gajba , obavezno stanem i to sklonim sa puta , ako ja nisam uleteo nemora neko uleteti .
Korisnikov avatar
Neewbie

Uto Sep 15, 2009 2:27 pm

kiki napisao:Dešava se svašta ja sam jednom prilikom oko 5 ujutru vozio iz grada kući kad vidim nešto se koprca , usporim kad ono gle čuda na asfaltu šaran od 2.5kg stanem i upakujem ga . Posle skontam "pijačni dan" . :P

Ali kad naiđem na neku prepreku tipa , drvo , grana , plastična gajba , obavezno stanem i to sklonim sa puta , ako ja nisam uleteo nemora neko uleteti .
Uuuu pa ti si se i ovajdio... :grin:
Naravno, ali mislim da bi to u ovom slucaju bila samoubilacka misija...Doduse usporio sam na 30-40, sva 4 ukljucio, i zamalo me potkaci neki lik otpozadi....A i "balvana" sam napusio pa je stao da mu ne poispada jos nesto...
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Uto Sep 15, 2009 4:39 pm

Meni je na Ibarskoj još 99. godine pala šećerna repa sa šlepera koji mi je išao u susret. Prsla šajbna na Cromi ko ništa... Jbga... dešava se.
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Sep 15, 2009 5:54 pm

Meni je svojevremeno pala pokretna mesalica za beton sa kamiona na sluzbeni Yugo. Sedim u kolima na semaforu, a kad odjednom mi nesto tresne na krov...katastrofa...
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:14 am

Uto Sep 15, 2009 6:49 pm

Ja redovno vozim formulice po nasim putevima ko one stare igrice one male levo desno kad izbegavas prepreke a kamijondzije kojima ispada glupi sljunak to mrzim najvise pogotovo sto prsne soferka na izvolite.
Ali balvan pa tacno bi bilo :blackeye: strasno :doh:
Za mesalicu nemam reci :eek: :banghead:
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Uto Sep 15, 2009 7:07 pm

Ja sam imao neprijatno iskustvo davno je to bilo tada sam vozio stojadina(još mediteran :D ), idem ja tako uzbrdo ulicom Vitezova karadjordjeve zvezde kad tipu iz kamiona na kojoj naravno nije zatvorio stranicu ispade cela paleta crepa, sreća pa sam držao rastojanje stao sam tik od palete a tip ode nije ni provalio ja sam morao da ga vitlam da mu kažem za crep.
Slika
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Uto Sep 15, 2009 7:10 pm

Nije ništa ispalo ali malopre se dogodilo na mostu kod Beške

Pretiče čovek sa C3, A table, desnom trakom NA MOSTU sa nekih 150kmh.

Nije da se ja nešto ustežem kod preticanja ali na mostu koji,
da posetim, usled rekonstrukcije, ima po jednu traku za oba pravca ....
baš manijakalno.

I to su izvučene žute linije.
Korisnikov avatar
Neewbie

Uto Sep 15, 2009 7:41 pm

vnov napisao:Ja sam imao neprijatno iskustvo davno je to bilo tada sam vozio stojadina(još mediteran :D ), idem ja tako uzbrdo ulicom Vitezova karadjordjeve zvezde kad tipu iz kamiona na kojoj naravno nije zatvorio stranicu ispade cela paleta crepa, sreća pa sam držao rastojanje stao sam tik od palete a tip ode nije ni provalio ja sam morao da ga vitlam da mu kažem za crep.
Si poneo koji da mu olupas o glavu? :rotfl:
Киддинг афкорс! :grin:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Sep 15, 2009 9:51 pm

a zamislite situaciju,idem Niskim auto putem prema Jagodini,pri brzini od oko 130-140km/h i iza krivine na putu vidim gumu u levoj traci,posto nije bila guzva brzo se prebacujem u desnu traku i nastavljam dalje,nakon par stotina metara do kilometar automobilska opruga se lagano kotrlja izmedju desne i leve trake,naravno ne znam gde ce a s'obzirom da su me sustizala neka sitna svetla,kocim i palim sva cetiri migavca i bezim od nje u zaustavnu traku i ponovo po gasu

gledam u retrovizor i cela kolona ide mojim putem iz leve u zaustavnu,kao da je atomska bomba na putu a ne jedna mala opruga velicine prednje zastavine,sto predpostavljam da je bila u pitanju neka prikolica samogradnja na livadi,pa je prilikom pucanja gume i raspadanja kidala sve redom

ubrzo posle toga nailazim na kolonu vozila koja obilazi par slepera i u desnoj traci i naspram mene crvena alfa 166 super sa nekim velikim niklovanim felnama i velikim auspusima i svica tablama,kao saobracajni drug,ustupam mu mesto ispred mene da obidje sleper i kad mu je cupnulo dupence na dole,glisirao je auto putem do par krivina i nestao u daljini,nisam ni pokusavao da se trkam jer sam imao troje male dece i troje odraslih u vozilu

secam se tog zvuka kad je ubo gas,vrisak konja koji su dobili bicem po ledjima,rezak zvuk auspuha se cuo i pored moje buke
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Čet Sep 17, 2009 11:31 pm

starac vujadin napisao:Meni je svojevremeno pala pokretna mesalica za beton sa kamiona na sluzbeni Yugo. Sedim u kolima na semaforu, a kad odjednom mi nesto tresne na krov...katastrofa...
HAHAHAHA

Znam da nije smijesno, ali sam pokusao da zamislim sebe u situaciji, ono kao sjedis, odmaras i KRK !!!

Kladim se da ne postoji mnogo ljudi na svijetu kojima je na auto pala mjesalica za beton :cool:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pet Sep 18, 2009 9:34 pm

a pre nekih dvadesetak dana na svadbi kod sestre,stajemo ispred i izlaze klinci iz kola kad odjednom zamirisi poznato atf ulje,brzo krecem i sklanjam se jer je pocelo da se dimi pod haubom,ostavljam auto u oblaku belog dima sa otvorenim prozorima da se izluftira,jer je puklo crevo i oko pola litre ulja baci po vreloj izduvnoj grani

svi u cudu a ja kao ma nema frke to tako treba,kad se malo ohladio auto skidam klinasti sa pumpe i teram bez serva

malo teze ali nekako manevrisanje po gradu krecemo u restoran u Bataji i nadelu puta izmedju Zemuna i Bataje kod 13-og maja na prosirenju lik sa novim renoom megan ili laguna ne secam se obilazi kolonu i naglo ulece i koci,kad iz suprotnog pravca covek sa ladom i prikolicom punom dasaka za salovanje,mesalicom,kolicima i lopatama pocinje da se zanosi i okrece na putu,kolica izlecu iz prikolice i rucka od kolica skida staklo fara sa pomenutog renoa,mesalica ispada iz prikolice i rasipa neotpali malter,lete lopate i daske

nastaje opsti haos i istrcavamo nas par iz kola i sklanjamo daske da svatovi prodju a oni nek vade oci dal ce i ko ce platiti far
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Pet Sep 18, 2009 9:58 pm

ljube-kugla napisao:
nastaje opsti haos i istrcavamo nas par iz kola i sklanjamo daske da svatovi prodju a oni nek vade oci dal ce i ko ce platiti far
. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2