(ne)placanje putarine za automobil invalida

Offtopic, kafenisanje, itd...
slavke1
Pridružio se: Sub Avg 01, 2009 11:30 am

(ne)placanje putarine za automobil invalida

Pet Sep 04, 2009 3:36 pm

registrovao sam auto na invalida.
zatim sam podneo zahtev putevima srbije za oslobadjanje placanja putarina u srbiji i dobio nalepnicu za soferku i kartu za besplatan prolaz autoputevima ,koja glasi na invalida na koga se vodi i automobil koji vozim i imam ovlascenje.
e sad tamo na sajtu puteva srbije pise da ta karta vazi uz njenog vlasnika,bilo da vozi samostalno vozilo ili se u njemu prevozi.
moje pitanje je:mogu li se ja kao ovlasceno lice provuci bez placanja putarina?
molim za odgovore iz licnog iskustva!
hvala
Korisnikov avatar
Kosovic
Garaža: /
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 6:31 pm

Re: (ne)placanje putarine za automobil invalida

Pet Sep 04, 2009 4:02 pm

Mozes, ali je to mac sa dve ostrice. Imaju pravo da ti je oduzmu na rampi ako nije invalid pored tebe, iako imas punomoc. Imam ja tu karticu, extra stvar, ali moras da se pazis. Prolazio sam s tom karticom i s dedom (invalid) i bez njega. E sad, uvek mozes onu foru "Ostavio sam ga u bolnicu i te fore". Cak sam i pitao na rampi jel treba licna karta invalida, ali kazu ne.
Korisnikov avatar
cuno
Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:41 am

Re: (ne)placanje putarine za automobil invalida

Pet Sep 04, 2009 4:37 pm

Kao sto reče drugar to je mač sa dve oštrice. U principu nemaš pravo da to radiš ako invalid na koga se vodi kartica nije u kolima, i mogu ti oduzeti karticu pa čak i da imaš posla sa sudom.

E sad s druge strane ja tu karticu imam već 3 godine i za sve ovo vreme su mi samo jednom prilikom tražili moju ličnu kartu da se uvere da nekom nisam pozajmio karticu.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”