Navigacija ili mobilni telefon?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Gocy
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 7:37 pm

Navigacija ili mobilni telefon?

Sre Sep 02, 2009 8:40 am

U doba symbian telefona, kada je sa njim moguce puno toga odraditi (osim skuvati kafu, zasada), sta misliti da li je bolje kupiti:

touch screen telefon ili navigaciju?

Naravno, mislim na razliku u ceni oko 50 evrica. Na pamet mi ne padaju kineski telefoni i navigacije koje poticu iz iste zemlje.

Pitam iz vise razloga: funkcionalnost, update mapa, prestiz, kamera sa dosta piksela, status u drustvu, office paket, muzika u kolima, bluetooth, memorija, ...
To su samo neke od stvari za i protiv. :wave:
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
cuno
Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:41 am

Re: Navigacija ili mobilni telefon?

Sre Sep 02, 2009 9:05 am

Pozdrav Gocy!

Evo mog iskustva:

Prvobitna navigacija mi je bila na HTC mobile based telefonu sa odvojenim GPS uređajem i legalnim softverom Igo 2006 sa mapama jugoistočne evrope.
Radilo je to OK ali je nastajao problem kada me neko zove dok je navigacija uključen a pa se telefon dosta puta zablokirao naravno baš kada sam trebao da negde skrenem kao po Marfijevom zakonu.
Ne mogu da kažem u to vreme je to bila bolja kupovina od same navigacije ali sve mi je to nekako radilo traljavo i sporo i stalno sam morao da vodim računa da mi telefon bude uvek priključen na upaljač a pošto je GPS odvojen od telefona i on je morao da bude stalno priključen na napajanje pa je sve to komplikovalo situaciju sa previše kablova u kolima.

Čim se cena samostalnih navigacija spustila na prihvatljiv nivo odmah sam je kupio sa IGO 8 mapama cele Evrope i nisam se pokajao jer je ekran mnogo pregledniji, sama navigacija radi mnogo brže a i telefon koji inače mnogo koristim mi je slobodan za razgovore pa su se silni kablovi sveli samo na jedan za navigaciju.

Mislim da ako imaš mogućnosti svakako kupiš odvojenu navigaciju od telefona jer je upotreba višestruko lakša i jednostavnija.

Nadam se da sam ti pomogao!

Ivan
Korisnikov avatar
VladaJ
Garaža: Alfa 156 '00 1.9JTD, 110KS
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 8:28 am

Sre Sep 02, 2009 9:16 am

Navigacija je za navodjenje, telefon za razgovor i sms :D
Pazi, navigacije sa Igo8 softverom (koji mogu da koriste i simbian telefoni) od 4,3 inca su oko 100E, sa mapama cele Evrope, dok ozbiljniji touch screen fon ne mozes da nadjes ispod 300E... a i sporije radi na telefonu gps, provereno...
tako da, ne znam vise sta da ti kazem :D
Stex
Garaža: 145 1.8TS
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:05 pm

Sre Sep 02, 2009 9:20 am

Ako koristiš stalno navigaciju, kupi odvojeni uređaj. Lično volim Garmin, ali ni dobar uređaj sa iGO8 nije loša kupovina. Ako ti je navigacija potrebna samo povremeno, kupi neki od telefona sa Symbianom i integrisanim GPS prijemnikom, stavi Garmin Mobile XT i uživaj.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Sre Sep 02, 2009 10:13 am

Gocy napisao:
Naravno, mislim na razliku u ceni oko 50 evrica. Na pamet mi ne padaju kineski telefoni i navigacije koje poticu iz iste zemlje.
Ništa lično ali me nerviraju ovakve paušalne izjave... Zemlja koja lansira rakete u svemir sigurno poseduje tehnologiju da napravi neki GPS uredjaj.
Korisnikov avatar
ale944
Garaža: Porsche 944 turbo, Alfa 147 selespeed,Alfa Crosswagon, Panda 0.9
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 12:17 pm

Sre Sep 02, 2009 10:32 am

Zemlja koja lansira rakete u svemir sigurno poseduje tehnologiju da napravi neki GPS uredjaj.
ne kapiras doro, nije brate fancy, kinezi i to :grin:
Korisnikov avatar
the.doctor
Garaža: Giugiaro 156
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 1:50 pm

Sre Sep 02, 2009 11:17 am

Sad zavisi od toga sta preferiras :grin:

Ja, recimo, cesto putujem razlicitim prevozom pa mi je navigacija na tel bas zgodna...

Imam HTC Pharos koji ima interni gps modul i koristim iGo8 software... Ako putujes svojim kolima ipak je elegantnije resenje stand alone GPS :wave:
Gocy

Sre Sep 02, 2009 11:39 am

Dora napisao:Ništa lično ali me nerviraju ovakve paušalne izjave... Zemlja koja lansira rakete u svemir sigurno poseduje tehnologiju da napravi neki GPS uredjaj.
ale944 napisao: ne kapiras doro, nije brate fancy, kinezi i to :grin:
Ne bi da raspravljam o kvalitetu kineskih automobila, uredjaja i ostalih proizvoda koji do nas dolaze. Jednostavno mi se ne svidjaju sve te njihove kopije.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Sep 02, 2009 11:51 am

Mislim da se odgovor krije u pitanju da li putuješ često svojim autom ili samo ponekad. Ako stalno negde voziš onda je sasvim sigurno bolje rešenje standalone gps u suprotnom može i telefon da posluži ali kao što neko već reče to može da bude nezgodno jer oće telefon da zvoni baš kad treba negde da skreneš. Možda je u tom slučaju bolje uzeti neki manji uređaj od 100-inak evra :wave:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Sep 02, 2009 1:29 pm

moj plan, slucajno bas ovih dana:
Sonyericsson X1 Xperia + Garmin XT
strpljivo guglajuci i jutjubovaci sam skapirao da je to kombinacija za mene. :good:
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Sre Sep 02, 2009 1:41 pm

Evo i ja da kazem rec dve o ovome...
Imam N95 sa Garmin mapom Srbije...
Ako ces dosta koristiti GPS onda uzmi posaban uredjaj....ako neces onda moze i mob da posluzi...
Ja sam N95 kupio zbog mob karakteristika ali kad sam kupovao i GPS je presudio jer mi mozda nekad zatreba u nedodjiji pa cu lako moci pristupiti...
Nisam nesto puno putovao...tj jesam ali po putevima koje znam....tako da nisam nesto puno koristio navigaciju ....
vise puta mi pomoglo da nadjem neku ulicu gde se nalazi i to je sve....

'Oces sms,phone,fotke,muziku i sl ...phone....
drndaces jako navigaciju onda poseban GPS uredjaj.... prosto ;)
Gocy

Čet Sep 03, 2009 3:33 pm

Poslednjih nekoliko postova su mi upotpunili i kompletirali misljenje. Jasno mi je!
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Korisnikov avatar
caldari
Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08
Pridružio se: Pon Sep 14, 2009 3:07 pm

Uto Sep 22, 2009 9:41 pm

Kad god mi je zatrebao gps bio je kuci, jer sam ga vadio iz auta. Zato mi je telefon bio u dzepu ali uvek... Garmin je apsolutno identichan u verziji XT za mobilne i u gps uredjajima, to sto ti nalazi signal sporije je samo zato sto nisi kupi software pa krek losije radi ali i za to ima leka naravno... A ono sto si napisao prestiz u drushtvu hehe. Onda bolje kupi neki uredjaj na novom ruskom sistemu pa cesh biti totalno u "IN-u".
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sre Sep 23, 2009 8:41 am

Pa GPS netreba vaditi iz auta, samo se skine sa nosača i sakrije negde u kabini da se nevidi da nebi neki mamlaz razbijao staklo ;)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
cuno
Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:41 am

Sre Sep 23, 2009 8:50 am

Tako je!!! :arflag :wave: :drink

Povratak na “Cafeteria da Romeo”