Kačenje prednjeg branika na 146

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
nexus6
Pridružio se: Sre Avg 19, 2009 1:20 pm

Kačenje prednjeg branika na 146

Sre Avg 19, 2009 2:06 pm

Pozdrav svima ..! Long time no see.. :wave:

Elem, na prednjem braniku na donjoj strani
gde se kači za najdonje šrafove na onim metalnim
da ih nazovem stubovima, postoje konusni prostori koji naidju na šaraf...

Zaboravio sam, 146 je pitanju

Moje pitanje je, da li samo to takvo kakvo je naidje na šarafe
ili postoji neka plastika koja naidje u te prostore da bolje drzi..?

:blush: Nadam se da sam se dobro izrazio....
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Re: Kačenje prednjeg branika na 146

Sub Okt 17, 2009 8:55 pm

Pazi... Taj prednji branik je dosta nizak i valjda se ta plastika iskrivi pa on kaci kad vozis u nazad, ja sam ga otkinuo deset puta do sada, bez obzira da li si te donje srafove stavio, ili ne...
Pogledaj dole i vidi za sta mozes da zakacis tu donju plastiku branika, ima onih metalnih delova koji drze hladnjak, pa sam ja izbusio po jednu rupu sa svake strane, tu negde u pravcu zavrsetka farova sa unutrasnje strane i uzmi debelu zicu i savij je u obliku slova S i provuci kroz te rupe koje si probusio i vezi za metalne delove ispod...

Postoji to reseno fabricki, ali se valjda od toplote motora ta donja plastika iskrivi i bez obzira sto si je stegao tim srafovima ona je dosta nisko... I sada ne smem nista da predjem prednjim krajem na bilo kom parkingu, to mi je jednostavno pravilo, ali bar ne kacim lezece i ne pokidam ga svaki put kad vozim u nazad... :wave:
Korisnikov avatar
Bandzi
Garaža: AR 146 1.6ts 120ks, AR 147 1.6ts 105ks
Pridružio se: Sre Jul 29, 2009 9:44 am

Re: Kačenje prednjeg branika na 146

Pon Nov 16, 2009 8:32 am

ja sam posle treceg otpadanja branika zategao sve srafove, izbusio par rupa sa donje strane branika i zategao zicom (pogotovu u sredini gde se najvise iskrivi) tako da mi je sad veci rizik da zakacim karter nego branik ;).
A moram da priznam da su stvarno glupo resili ceo sistem prednjeg branika, valjda im je tada trebalo neko brzo resenje...
...jednom Alfa, uvek Alfa...

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”