Posedovao sam alfu 166 2.0 TB, moram da kazem da je auto ostavilo toliko jak utisak na mene da jednostavno ne zelim vise nista da kupim do...Alfe.
E sad dok sam je vozio nisam znao da to auto ima 6 brzina!!!!
Dok me sinoc nije zaustavio prosli vlasnik, na sta sam ja i dalje bio zacudjen jer znam da po svim mogucim katalozima, pise 5+R. Ipak ponovo sam sjeo unutra i uvjerio se.
alfa 166 2.o TB sa 6 brzina
- mishkom
Nisi prvi, jos par likova na forumu je kupilo npr.156 v6 2.5 24v i vozilo 5tom i nikako da dostigne auto max.brzinu... Tek sto su proucavali uputstvo, shvatise i otrcase do kola kad ono
Koji je sledeci auto?
Re: alfa 166 2.o TB sa 6 brzina

Izvinu, ali stvarno mi je smesno

Nisi prvi, jos par likova na forumu je kupilo npr.156 v6 2.5 24v i vozilo 5tom i nikako da dostigne auto max.brzinu... Tek sto su proucavali uputstvo, shvatise i otrcase do kola kad ono

Koji je sledeci auto?
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Cekaj malo... Kazes posedovao si, a sada?! Koliko si dugo vozio "samo" sa 5 brzina?! Moram da pogledam mozda se i meni krije neka jos... 

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
- Gerg
- Garaža: Lancia delta 1.6 LE
Alfa Romeo 156 selespeed - Lokacija: Srbija Trstenik
Ja se izvinjavam,nisam mogao da nadjem temu,verovatno i nepostoji do sad.
Dakle ja sam nov na forumu,iz Trstenika sam,planiram nabavku AR 166 2.5 V6 godina proizvodnjje 2000-2002.Zanima me koliko trosi 'sikvent' plina,posto naravno moram ugraditi plin.I da planiram uvoz iz Svajcarske.
Ulje se menja na 8.000km
filteri na 20.000 kako sam ja skontao.
Kaisevi na 50.000km?
Mene intersuje kolika je cena filtera,ulja(1l)i koje ulje.,Kaisevi...
Molim brz odgovor,ne interesuje me majstorova 'ruka'.
Samo cene ovih delove sto se kaze neto.
Unapred hvala.....

Dakle ja sam nov na forumu,iz Trstenika sam,planiram nabavku AR 166 2.5 V6 godina proizvodnjje 2000-2002.Zanima me koliko trosi 'sikvent' plina,posto naravno moram ugraditi plin.I da planiram uvoz iz Svajcarske.
Ulje se menja na 8.000km
filteri na 20.000 kako sam ja skontao.
Kaisevi na 50.000km?
Mene intersuje kolika je cena filtera,ulja(1l)i koje ulje.,Kaisevi...
Molim brz odgovor,ne interesuje me majstorova 'ruka'.
Samo cene ovih delove sto se kaze neto.

Unapred hvala.....

- Majoras V6
- Garaža: @ Fiat Stilo (2005) van 1.9JTD 115ks @ Mercedes W210 E230 Kompresor @ VW Polo 1.4 16v
Cene delova imas u AP sportu,Junior autu,Euro 07....itd...
Potrosnja ide od 9.5-10L pa cak do 17.5,18L,zavisi kolike patike imas...
pozzz
Potrosnja ide od 9.5-10L pa cak do 17.5,18L,zavisi kolike patike imas...

pozzz

Alfa RULLS !!!
- Gerg
I jos nesto sam zaboravio,kupujem automatik,znaci 2.5 V6 automatik.
Plus planiram ugradnju plina.Kako se krece potrosnja sa plinom?Je li primetna razlika u voznji na plin i na benzin?

Plus planiram ugradnju plina.Kako se krece potrosnja sa plinom?Je li primetna razlika u voznji na plin i na benzin?

- Majoras V6
- Garaža: @ Fiat Stilo (2005) van 1.9JTD 115ks @ Mercedes W210 E230 Kompresor @ VW Polo 1.4 16v
Kod sekvent plina nemas razliku u potrosnji od bezina,a razlika u "povlacenju" se oseca ali minimalno... Samo automatik malo vise trosi od manualca +0.5,1L... Mada jos uvek ne znam nikog ko je uzeo automatika,tako da ne znam kakav je menjac.

Alfa RULLS !!!
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Samo ja bi na ovih 17.5, 18 slobodno dodao jos jedno 7Majoras V6 napisao:Cene delova imas u AP sportu,Junior autu,Euro 07....itd...
Potrosnja ide od 9.5-10L pa cak do 17.5,18L,zavisi kolike patike imas...![]()
pozzz
- Gerg
Malo sam iznenadjen,nisam ocekivao ovakav odgovor.
Ja bih ugradio sikvent,koliko ja znam,postronja kod njega je vrlo slicna potrossnji na benzinu?
Ja racunam da mi trosi oko 14-15litra plina,neagresivne voznje tj. u konfort modu ili kako vec,gde se menja brzina na niskim obrtajima.Da li je to realno sto ocekujem?
Ja bih ugradio sikvent,koliko ja znam,postronja kod njega je vrlo slicna potrossnji na benzinu?

Ja racunam da mi trosi oko 14-15litra plina,neagresivne voznje tj. u konfort modu ili kako vec,gde se menja brzina na niskim obrtajima.Da li je to realno sto ocekujem?
- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Nisi dobro razumio prethodni post. Potrosnja plina i benzina se razlikuje u 0,5-1 litar (veca je na plinu za navedenu kolicinu). Kolega je htio da kaze da V6 moze da "posrce" i 25l/100km ako ga bas gazis (plina opet za cca. litar vise od benzina). Pri voznji na nizim obrtajima ne bi trebalo da prelazi granicu koju si naveo. 

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- Gerg
Naravno,sve zavisi od stila voznje,ja ne nameravam da 'gazim' bas toliko
Moja sadasnja Lancia delta 1.6 moze da potrosi i do 15-16litra plina,kad je gazis,a sta je 1.6 R4,prema alfinom V6.To sam i ocekivao...
Pozdrav svima vama koji ste zarazeni ALFA virusom,a ne zelite da se izlechite.
Ja sam zavoleo alfu pre 5-6 godina,a imam 18.Tako da,kad stigne vozacka,ako da bog sticice i limuzina marke ALFA ROMEO.
I ako moze neko da mi izdvoji cene potrosnih materija,tj. ulja,filtera,kaiseva. itd.
Kolega mi je dao sajt,ali ja se nisam snasao.
Izvinjavam se aadministratoru ako ovo nije pravo mesto za moj post.

Moja sadasnja Lancia delta 1.6 moze da potrosi i do 15-16litra plina,kad je gazis,a sta je 1.6 R4,prema alfinom V6.To sam i ocekivao...
Pozdrav svima vama koji ste zarazeni ALFA virusom,a ne zelite da se izlechite.
Ja sam zavoleo alfu pre 5-6 godina,a imam 18.Tako da,kad stigne vozacka,ako da bog sticice i limuzina marke ALFA ROMEO.
I ako moze neko da mi izdvoji cene potrosnih materija,tj. ulja,filtera,kaiseva. itd.
Kolega mi je dao sajt,ali ja se nisam snasao.
Izvinjavam se aadministratoru ako ovo nije pravo mesto za moj post.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”