Uzasno krcanje pri polasku

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Uzasno krcanje pri polasku

Sre Jul 29, 2009 12:34 am

Kada krecem, negdje u 1. ili 2. brzini, cujem uzasno krcanje oko prednjih tockova. Nisam siguran da li je desni ili lijevi, posto mi se cini da se strane odakle zvuk dolazi mijenjaju s vremena na vrijeme. Uglavnom mi se to dogadjalo kada namotam pun desni ili lijevi volan (pa sam mislio da struze o plastike unutar blatobrana), ali danas mi se dogodilo i dok sam isao pravo, negdje kada sam prebacivao iz 1. u 2. brzinu, pa sam lagano pustao kvacilo.

Nerijetko se desi da se citav auto zaljulja, doduse, vjerovatno zato sto mi se noga pomjeri sa pedale.

Napominjem da se to dogadja samo jednom, i to kada je auto hladan, tj. ako stoji min. pola sata. Kada se ugrije, problem nestaje.

Isao sam kod mehanicara, ali ni oni nisu uspjeli da skontaju sta mu je, doduse, nisam imao vremena da cekam da auto odstoji, a problem se nije ponovio.

Prijedlozi?
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Uzasno krcanje pri polasku

Sre Jul 29, 2009 1:03 am

mozda korpa ili lamela nesto zazaju, a mozda i zamajac ako je plivajuci :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Boki_Dj
Garaža: Ex Alfa 33 1.4IE Imola, '93;
156 SW Distinctive, 2.0 JTS, '03
Pridružio se: Pet Jul 17, 2009 11:38 am

Re: Uzasno krcanje pri polasku

Sre Jul 29, 2009 9:00 am

Proveri da li ti je dobro zašrafljena glavčina točka!
"Oversteer is when you hit the wall with the back of the car, understeer is when you hit the wall with the front of the car, horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take it with you."

Povratak na “Area Servizio”