Ako je 2.0 JTS nije bauk, ili...
- acasmc@146
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6TS '97
*
Poslednja izmena od acasmc@146 u Čet Okt 15, 2009 12:51 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Ma bre mi smo dali otkaz i Enzo Ferrariju!
- acasmc@146
*
Poslednja izmena od acasmc@146 u Čet Okt 15, 2009 12:51 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Nemoj da se nerviras, ljudi na odmoru...
Ono sto je sigurno to je da ovaj motor ima jako slozen sistem ubrizgavanja pa je samim tim osetljiv na losije gorivo i jako je tesko ugraditi plin, kod nas verovatno i nemoguce...
Ono sto sam takodje cuo je da 90% njih ima podrhtavanja na leru sto zna da nervira, a i zvuk koji proizvodi je daleko od TS-a...
Ima on i svojih vrlina ali je pitanje da li mozes preci preko svega ovoga...
Pozz

Ono sto je sigurno to je da ovaj motor ima jako slozen sistem ubrizgavanja pa je samim tim osetljiv na losije gorivo i jako je tesko ugraditi plin, kod nas verovatno i nemoguce...
Ono sto sam takodje cuo je da 90% njih ima podrhtavanja na leru sto zna da nervira, a i zvuk koji proizvodi je daleko od TS-a...
Ima on i svojih vrlina ali je pitanje da li mozes preci preko svega ovoga...
Pozz
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
DA
- lepo rasporedjen obrtni moment, auto vuce iz najnizih obrtaja, za razliku od ts
- potrosnja (1,5-2 litra/100km u odnosu na 2.0ts)
- u odnosu na motore sa dir.ubrizgavanjem drugih proizvodjaca vrlo dobro podnosi nas benzin...to vazi za primerke koji su dobro odrzavani i do neke umerene granice kilometraze (znaci sto manje presao to bolje)
- komplikovana za ugradnju plina (prednost za nekoga prilikom kupovine polovnjaka...recimo za mene
)
NE
- ne postoji osetna razlika u snazi u odnosu na 2.0 ts u visim obrtajima
- neuki majstori u Srbiji za taj motor (dijagnosticiranje problema se svodi na trial&error sistem)
- nema plemenit zvuk motora (subjektivna stvar, zvuk nije losiji od vecine benzinaca i bolji je od dizela u svakom slucaju...ali od Alfe ljudi ocekuju mnogo vise)
- taj motor se vise ne proizvodi (bice teska za odrzavanje...ne odmah, ali bice)
- nije redak slucaj da se kod nas uvezu losi i jeftini primerci koji imaju problema sa elektronikom i diznama (jako skupo za dovodjenje u red)
- komplikovana za ugradnju plina (mana za vecinu)
Ja se ne bih plasio da kupim jts od pouzdanog vlasnika.
- lepo rasporedjen obrtni moment, auto vuce iz najnizih obrtaja, za razliku od ts
- potrosnja (1,5-2 litra/100km u odnosu na 2.0ts)
- u odnosu na motore sa dir.ubrizgavanjem drugih proizvodjaca vrlo dobro podnosi nas benzin...to vazi za primerke koji su dobro odrzavani i do neke umerene granice kilometraze (znaci sto manje presao to bolje)
- komplikovana za ugradnju plina (prednost za nekoga prilikom kupovine polovnjaka...recimo za mene

NE
- ne postoji osetna razlika u snazi u odnosu na 2.0 ts u visim obrtajima
- neuki majstori u Srbiji za taj motor (dijagnosticiranje problema se svodi na trial&error sistem)
- nema plemenit zvuk motora (subjektivna stvar, zvuk nije losiji od vecine benzinaca i bolji je od dizela u svakom slucaju...ali od Alfe ljudi ocekuju mnogo vise)
- taj motor se vise ne proizvodi (bice teska za odrzavanje...ne odmah, ali bice)
- nije redak slucaj da se kod nas uvezu losi i jeftini primerci koji imaju problema sa elektronikom i diznama (jako skupo za dovodjenje u red)
- komplikovana za ugradnju plina (mana za vecinu)
Ja se ne bih plasio da kupim jts od pouzdanog vlasnika.
Acqua-Olio-Benzina
- acasmc@146
*
Poslednja izmena od acasmc@146 u Čet Okt 15, 2009 12:52 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Bogdan156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Iskreno meni je taj 2.0 JTS motor nikako ne dopada. Vozio sam dosta 156-ica sa 2.0 T.S motorom koji 10-11 konja slabiji od JTS i moram priznati da sam nekako stekao utisak da T.S bolje povlaci. Nalozio sam se da kupim jednu JTS ali sam je onda provozao i nisam bio preterano zadovoljan a i plus svi su mi govorili da je motor sam po sebi losiji od T.S.
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Odvno sam probao 2.0ts tako da se ne secam bas najbolje ali mislim da JTS bolje vuce u nizim obrtajima dok je u visim manje vise isto...
Moje zamerke na JTS su: Zvuk,osetljivost na losa goriva i neka cudna podrhtavnja na leru...mada za ovo sam cuo da nisam jedini...

Moje zamerke na JTS su: Zvuk,osetljivost na losa goriva i neka cudna podrhtavnja na leru...mada za ovo sam cuo da nisam jedini...

- Pedja156JTS
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0JTS
Cao,Ja vec godinu dana imam alfu 156 2.0JTS i poprilicno sam zadovoljan...
Imam druga koji ima 1.8ts i mnogo vise placa odrzavanje od mene,nikad nisam imao problema sa diznama,varijatorom,a i 1.8 vise trosi od 2.0jts tako da po meni nema neke potrebe za plinom a za godinu sam presao 30000km,iamo sam problem sa lampicom za sondu a ispostavilo se da nije sonda otisla nego oni plasticni dzekovi da su popustili pa su zamenjeni,menjao sam i svecice(duplo manji trosak nego za ts
) i promenio sam jednu bobinu i nema vise podrhtavanja u leru,doduse kod nas je gorivo bezveze pa ponekad se oseti po motoru ali aditivi pomazu.Da skratim,ranije sam vozio bmw-a 2002.god tako da mi cena odrzavanja alfe dodje mala
auto ima poprilicno elastican motor,kome smeta zvuk to se lako promeni,a sad ko sta voli
E da jos da dodam,motor pokaze zube tek od 4000obrtaja na gore 
Imam druga koji ima 1.8ts i mnogo vise placa odrzavanje od mene,nikad nisam imao problema sa diznama,varijatorom,a i 1.8 vise trosi od 2.0jts tako da po meni nema neke potrebe za plinom a za godinu sam presao 30000km,iamo sam problem sa lampicom za sondu a ispostavilo se da nije sonda otisla nego oni plasticni dzekovi da su popustili pa su zamenjeni,menjao sam i svecice(duplo manji trosak nego za ts

- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car