LM, ne mogu da ukopcam da li postoji neko pravilo kada radi, a kada ne, da li kada je auto otkljucan/zakljucan, alarm aktiviran ili ne, ali mislim da jednostavno ne radi uvek. Koji je princip rada daljinskog otkljucavanja kod 156ice? Gde se tu sta nalazi i na sta da sumnjam?
Ako imas Alfin skakavac kljuc onda je verovatno da ce ti mikroprekidac koji je namenjen za otvaranje gepeka uskoro otpasti, sto je cest slucaj kod takvih kljuceva. Meni su na 147 oba tako stradala...nije nista strasno, rastavis kljuc tako sto ces skinuti amblem ispod kojeg je jedan krstasti sraf (imas uputstvo ovde na forumu) rastavis kuciste i videces stampanu plocu........pogledas spojeve i ako umes sam pojacas lem mikroprekidaca, ako ne umes odneses negde gde popravljaju televizore ili elektroniku i za par stotina dinara imas popravljen kljuc.....e sad mozda i nije to, mozda je nesto do kodiranja daljinca, ali prvo ovo proveri jer je bas zastupljeno
Pozdrav
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Meni nikad ili jako retko otključava iz prve, uglavnom iz drugog ili trećeg puta, čujem da škljoca al nikako da otvori
čak sam negde pročitao, možda i ovde na forumu da je to problem kod večine Alfi
Ako skljoca onda nije problem u daljincu jer on pravilno posalje naredbu i brava nesto pokusa da uradi samo neuspesno.....onda treba pogledati kako se ponasa brava na karoseriji, mozda treba samo podmazivanje a mozda se i nesto otkacilo......
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon