VDC system failure

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Neewbie
Garaža: AR 147 Selespeed '01
Pridružio se: Sub Feb 14, 2009 4:32 pm

VDC system failure

Ned Jul 19, 2009 3:20 pm

Ciao svima.
Od pre mesec i po, dva je poceo da mi daje ovo upozorenje "VDC system failure", medjutim, desavalo se jednom nedeljno u vrh glave. Kako sam cuo da je to cest problem kod Alfi iz ove serije, da se problem najcesce javlja kad je povecana vlaga(a fala Bogu u skorije vreme smo svedoci pojave monsuna u Beogradu), nisam se previse nervirao.Ugasim auto i upalim i to je to...Medjutim poslednjih dana krenuo je sve cesce da mi prikazuje i vec pocinje da nervira :banghead:.Veci je problem sto u tom trenutku iskljuci i ASR i ABS i to bas kad je najpotrebnije-po vlaznom kolovozu.
Da li je neko imao slican problem?Najcesce se pominje kvar "brake switch"-a - pa ako bi neko mogao da mi objasni sta je to :blush: ? I sta bi jos trebao da znam pre nego se uputim u servis?
Pozzzzz :arflag
vladac83
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 1:32 pm

Re: VDC system failure

Pon Jul 20, 2009 12:23 am

Pozdrav Neewbie,

Ja sam imao isti problem. U pocetu mi je palio "VDC system failure" pa je krenuo da pali i nesto za ABS. Potrazi negde imas i moju tenu u vezi toga.
Meni se to palilo kad bas jako zabodem kocnicu ali je posle par dana pocelo non stop da se pali sve dok nije poceo da me zeza ABS.
Pri svakom i najmanjem kocenju abs u prednjem levom tocku je radio. Otisao sam u servis, majstor je nakacio auto na komp i video da je riknuo senzor ABS-a u prednjem levom tocku. Stavio je drugi i sad sve radi kako treba.

Nadam se da je to u pitanju jer je mene majstor isekao da je mozda otisao ABS sistem a on je skup kao sam djavo. U najboljem slucaju spremi 50 Evrica koliko sam i ja dao za senzor ABS-a.

Nadam se da sam koliko toliko pomogao, u svakom slucaju ne bi bilo lose da auto oteras u neki servis i da vide sta mu je preko kompa.

Pozdrav
range
Pridružio se: Ned Dec 21, 2008 4:15 pm

Re: VDC system failure

Čet Jul 23, 2009 10:52 am

Meni se slicna stvar desava na 166. Ponekad, cini mi se da je pravilo kada zagrejem auto, ugasim ga i onda posle kratkog vremena ponovo upalim i kada smotam volan da se pali taj VDC. Majstor mi je rekao da nema nikakvih gresaka na kompu, vec da treba naprskati kablove malo jer verovatno gubi kontakt negde. I ono sto sam ga pitao, a verujem da ce ti znaciti, rekao mi je da taj sistem nikad ne crkava, tako da je to 100%.

Povratak na “Area Servizio”