ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
heh, totalna glupost... jutros odem da pogledam sta je... okrenem kljuc auto upali iz prve... palio-gasio par puta... nista.. radi... smor... ipak su ja da skinem anlaser i da ga odnesem na sredjivanje za svaki slucaj... vidim da je pri kraju...
inace kada smo vec kod delova, narucivao sam jos nekog krsha za turba i ispade me jeftinije iz australije da narucim injectore nego iz nemacke... smeh... svi dobri turbo injectori (citaj preko 440cc) se ne prave u boshu u nemackoj nego u australji... ludnica... iz nemacke posto ih i oni narucuju mi traze 8000+pdv... po komadu ja ih imam direktno sa neta iz australije za 50e + postarina po komadu... strasno...
inace kada smo vec kod delova, narucivao sam jos nekog krsha za turba i ispade me jeftinije iz australije da narucim injectore nego iz nemacke... smeh... svi dobri turbo injectori (citaj preko 440cc) se ne prave u boshu u nemackoj nego u australji... ludnica... iz nemacke posto ih i oni narucuju mi traze 8000+pdv... po komadu ja ih imam direktno sa neta iz australije za 50e + postarina po komadu... strasno...
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Kada bude doslo vreme za Giuliettu,razmisljao sam da ne sredjujem njen 2.0 karb nego da ubacim V6...kilson napisao:Sta ce ti taj motor konkretno?Vucko_Alfista napisao:Za koliko ke$a moze da se nabavi V6 iz 75 2.5 ili eventualno 3.0?
I da li znate da neko prodaje isti?
- JaMaL
- Nigy
- Garaža: .
V6 nema iste nosace kao nord motori, pa je jednostavnije dizela uzeti za konverziju.
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
Ako nisi narucivao, da se izorganizujemo pa da i ja nesto pazarim. Da li si uzimao dihtung glave? Treba mi isti pa da se moja vrati u operativno stanje.JaMaL napisao:inace kada smo vec kod delova, narucivao sam jos nekog krsha za turba i ispade me jeftinije iz australije da narucim injectore nego iz nemacke...

@ Vucko_Alfista
V6 nema iste nosace kao nord motori, pa je jednostavnije dizela uzeti za konverziju.

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Pa to je jos bolje onda,dizelki je limarija dosta bolja...
A sta sa kardanom i menjacem?

- Nigy
Nisam se jos latio tog posla, tako da samo predpostavljam.
Posto V6 nije isao u pomenutu devojcicu, moguce da duzina kardana ne odgovara, ali i onako ce biti problem napasovati prednju kardansku gumu, pa kao i Prezidente, treba preraditi prednji deo kardana.
Sam menjac nema LSD u diferencijalu, pa treba uporediti dimenzije da li u njega moze da stane ili celo kuciste treba da se menja, a neko mi rece da kacenje nije isto, pa da i tu ima prepravki.
U svakom slucaju, u takvoj konverziji bice
kao u javnoj kuci (Kilson neka kaze koliko je bilo sexa u konverziji V6-V6) a ovde je na sve to drugacija platforma i vremenska distanca pride. Mnogo vremena, zivaca i novca ce sve to pojesti. 
Posto V6 nije isao u pomenutu devojcicu, moguce da duzina kardana ne odgovara, ali i onako ce biti problem napasovati prednju kardansku gumu, pa kao i Prezidente, treba preraditi prednji deo kardana.
Sam menjac nema LSD u diferencijalu, pa treba uporediti dimenzije da li u njega moze da stane ili celo kuciste treba da se menja, a neko mi rece da kacenje nije isto, pa da i tu ima prepravki.
U svakom slucaju, u takvoj konverziji bice

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Bitno je da je takva konverzija moguca!
Najveca greska im je sto u Giuliettu nisu uvacili V6...
Nigde ne zurim,sto se mene tice mogu da je sredjujem 2 god.,samo je bitno da je nakraju sredim...
Samo kako mi se cini ceo taj plan ce pasti u vodu...gde da nadjem 2.5 V6...
3.0 Ipak nikako ne mogu jer mi se ne daje skoro 40K za registraciju auta koji se nece voziti svaki dan...

Samo kako mi se cini ceo taj plan ce pasti u vodu...gde da nadjem 2.5 V6...

3.0 Ipak nikako ne mogu jer mi se ne daje skoro 40K za registraciju auta koji se nece voziti svaki dan...

- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Poslednja izmena od ljube-kugla u Sub Jul 18, 2009 6:43 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pazi, sto se registracije tice, nije ti to vise neki problem. Za auto star preko 20 godina je 80% manja, iliti u prevodu placas samo 20% one ogromne cifre.
Fora je sto 2.5 V6 i nije toliko jaci od recimo 2.0 TS-a iz 75ice koji bi lakse i nasao i ubacio i registrovao. 3.0 bi vec bio prava stvar ako se vec upustas u toliki sex oko prepravki.
Mislim da 2.5. nikako nije dobro resenje... Mnogo hebade za malo bolje performanse i plus veca registracija. Ne znam, sto se mene tice bilo bi to - kad je bal, nek se hebe i princeza...
Fora je sto 2.5 V6 i nije toliko jaci od recimo 2.0 TS-a iz 75ice koji bi lakse i nasao i ubacio i registrovao. 3.0 bi vec bio prava stvar ako se vec upustas u toliki sex oko prepravki.
Mislim da 2.5. nikako nije dobro resenje... Mnogo hebade za malo bolje performanse i plus veca registracija. Ne znam, sto se mene tice bilo bi to - kad je bal, nek se hebe i princeza...

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ma meni je dovoljno 150KS ali svaki konjic preko je dobro dosao...
Mozda je ce ovo zvucati idotski
ali taj motor bi ubacio najvise zbog zvuka i zelje za takvim motorom a i posle dobijam jedinstvenu masinu...ja Giuliettu V6 na ovim porstorima jos nisam video..
Mada Hrvati kako su poceli uskoro ce biti i toga...
Sto se tice registracije,na ovom (klik) sajtu sam izracunao da bi za 3.0 1983 registracija bila oko 38K,hiljadu gore-dole zavisi od opstine... 
P.S. Jos mi niko nije rekao koliko takav motor uopste moze da kosta?

Mozda je ce ovo zvucati idotski

P.S. Jos mi niko nije rekao koliko takav motor uopste moze da kosta?

- JaMaL
Pazi iskreno ako ces toliko da se mlatis i da sklapas 2 god stvar... uzmi ts i stavi turbo na njega i uzivaj... ili ako ne zelis da das te pare i mucenje na sve... uzmi v6 turbo 2.0 iz 164... 205ks je vishe nego ok...
nadpunjenje za sve...
ako bas zelis zvuk... uzmi 2.5v6 i 3.0v6 i prepakuj 3.0 u blok od 2.5 da ti ostane broj i placaj manju registraciju...
ima milion stvari koje mozes da frikombinujes...
mada najiskrenije... ako ne zelis da bacis tonu para a zelis dobar auto sa dobrim zvukom... uzmi ts skini svu elektroniku zvekni karburatore i uzivaj... u dobrom motoru sa jos boljim zvukom...
nadpunjenje za sve...

ako bas zelis zvuk... uzmi 2.5v6 i 3.0v6 i prepakuj 3.0 u blok od 2.5 da ti ostane broj i placaj manju registraciju...

ima milion stvari koje mozes da frikombinujes...
mada najiskrenije... ako ne zelis da bacis tonu para a zelis dobar auto sa dobrim zvukom... uzmi ts skini svu elektroniku zvekni karburatore i uzivaj... u dobrom motoru sa jos boljim zvukom...
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Nisi dobro razumeo,hteo sa da kazem da mi vreme za koje cu je sklopiti uopste nije bitno,tako da mogu da je sredjujem i dve godine,ali ja ga cenim da ce biti za manje od godinu dana...
Sto se tice pakovanja 2.5 i 3.0 i ja sam razmisljao u tom pravcu,ali tu postoji jedan problem,gde naci te motore?
V6 TB,i to mi je padalo na pamet,cak mi ta kombinacija najvise odgovara zbog registracije itd. ali ne volim turbo motore...
Mada ako je cena prihvatljiva verovatno cu promeniti misljenje...
Sto se tice ts karb,to ostavljam kao poslednju opciju...
V6 je V6...
Znam i ja da mnogo palamudim ali sta cu....

Sto se tice pakovanja 2.5 i 3.0 i ja sam razmisljao u tom pravcu,ali tu postoji jedan problem,gde naci te motore?

Sto se tice ts karb,to ostavljam kao poslednju opciju...

V6 je V6...

Znam i ja da mnogo palamudim ali sta cu....

Poslednja izmena od Vuk 166 u Sub Jul 18, 2009 7:32 pm, izmenjeno 3 puta ukupno.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
navodno TS sa karbovima ide do 170ks,bez dorade
zvuk karburatora se ne cuje svaki dan,kao ni v6
zvuk karburatora se ne cuje svaki dan,kao ni v6
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JaMaL
Ma svako ima sta voli...
meni je ideja turbo motora, rupe, polu gasa... pritiska... bila vrlo daleka i apstraktna...
od kako sam provozao par... shvatio sam da je to vrh tehnologije za motor... i da ne zelim da vozim bilo sta bez nadpunjenja... kompressor, turbo... sta god... sve dok se na silu ugurava u motor moze, atmo nikad vishe, previshe pipava stvar koja zavisi od mnogo stvari u konstrukciji... nadpunjenje je upravo to... kada krene ne staje... i bas ga briga jer je uzbrdo, nizbrdo, toplo, hladno... torque je ono sto zelim ne ks...
danasnji sistemi kontrole i twin scroll turbine su resile 90% problema vezanih za mitove o turbinama iz 80-ih i 90-ih, max torque od 1700 rpm-a? sto da ne... da li ikada vozim ispod 2000? ne bih rekao... zaglavio vam se kamion... nije frka sad cu da vas povucem ja...
vidi, procackaj, probaj... spakovaces ili 3.0v6 ili v6 turbo... to kapiram da je najlakse naci... u najmanju ruku TS ti ne gine... ne znam za sta ce da ti sluzi giulietta ali ako ce da bude weekend auto... poizbacuj sve napolje napravi haubu i gepek od plexija... mozes sam za 150e da odradis to... spusti auto na ~900kg i uzivaj u 150ks jos sa kracim prenosom ako stavis, gde ce ti kraj...
meni je ideja turbo motora, rupe, polu gasa... pritiska... bila vrlo daleka i apstraktna...
od kako sam provozao par... shvatio sam da je to vrh tehnologije za motor... i da ne zelim da vozim bilo sta bez nadpunjenja... kompressor, turbo... sta god... sve dok se na silu ugurava u motor moze, atmo nikad vishe, previshe pipava stvar koja zavisi od mnogo stvari u konstrukciji... nadpunjenje je upravo to... kada krene ne staje... i bas ga briga jer je uzbrdo, nizbrdo, toplo, hladno... torque je ono sto zelim ne ks...
danasnji sistemi kontrole i twin scroll turbine su resile 90% problema vezanih za mitove o turbinama iz 80-ih i 90-ih, max torque od 1700 rpm-a? sto da ne... da li ikada vozim ispod 2000? ne bih rekao... zaglavio vam se kamion... nije frka sad cu da vas povucem ja...

vidi, procackaj, probaj... spakovaces ili 3.0v6 ili v6 turbo... to kapiram da je najlakse naci... u najmanju ruku TS ti ne gine... ne znam za sta ce da ti sluzi giulietta ali ako ce da bude weekend auto... poizbacuj sve napolje napravi haubu i gepek od plexija... mozes sam za 150e da odradis to... spusti auto na ~900kg i uzivaj u 150ks jos sa kracim prenosom ako stavis, gde ce ti kraj...
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Nece biti bas skroz weekend auto ali nece se voziti svaki dan,a podrazumeva se da zimi ima da sedi u toploj garazi...
Ma da svako ima sta voli,ja moram priznati da nikad nisam probao turbo benzinca
,verovatno zato imam takvo misljenje...
V6 TB ako nadjem po povoljnoj ceni,koliko su oni inace? A ako bas nema nista drugo mozda ubacim i 3.0...ali registracija.... 

Poslednja izmena od Vuk 166 u Ned Jul 19, 2009 10:52 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
A šta bi se dobilo ukrštanjem TB V6 2.0 sa V6 3.0 24V ,
mislim koliko bi to konjća imalo i kako se ponašalo 

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Sta bi konkretno da ukrstas?
Inace ovde diskutujemo o 3.0 12V

Inace ovde diskutujemo o 3.0 12V

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Pa
, dodao bi turbinu sa TB na ovaj V6 3.0 od 24V
još ako bi to sve moglo da se spakuje na blok od 2.0TB bilo bi idealno
samo ne znam dal je fizički izvodljivo

još ako bi to sve moglo da se spakuje na blok od 2.0TB bilo bi idealno

samo ne znam dal je fizički izvodljivo

- JaMaL
ne i ne...
nemoguce zbog kompresije i kompjutera.... v6 2.0 tb je pravljen da ima turbo fabricki... v6 24v nije... tu dolazi do milion i jedan problem koji se mogu resiti tek sa 7-8k eura... samo dobre bregaste za 24v su oko 2300e. necemo da razmisljamo o tome...
pricali smo o ukrstanju bloka od 2.5 i 3.0 zbog broja motora koji bi mogao da ostane 2.5 u saobracajnoj...
nemoguce zbog kompresije i kompjutera.... v6 2.0 tb je pravljen da ima turbo fabricki... v6 24v nije... tu dolazi do milion i jedan problem koji se mogu resiti tek sa 7-8k eura... samo dobre bregaste za 24v su oko 2300e. necemo da razmisljamo o tome...
pricali smo o ukrstanju bloka od 2.5 i 3.0 zbog broja motora koji bi mogao da ostane 2.5 u saobracajnoj...
- Boza.aa
- Garaža: Alfa Romeo Gulietta 1.8 carb..
Da se i ja malo pridruzim diskusiji, imam guliettu 1.8 tacnije 1767ccm i pre neki dan kad sam isao da pazarim dihtung glave nisu imali bas njen nego su mi dali identican od 75 turbo motora e pa sada mene zanima koje su mogucnosti da od atmosverca napravim turbo masinu, cuo sam da nemoze jer bi se izgubio vakum na kocnicama shta vi mislite kolike su cene i da li vredi se upustati u to cini mi se da 1.8 sa turbinom ima i do 145hp to bi bilo ekstra u odnosu na ovih 122hp

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Moj ti je savet ako hoces masinu od 150ks da ubacis TS i resis problem...!
A ne kao ja da se mlatis sa V6... 

- Boza.aa
A koji je to motor, posto sam relativno nov sa alfama tako da se bas ne razumem u snage motora, a kakva je tvoja gulietta shto nebacis neku sliku , jesi video moju tuga, ali ima mala potencijala
Poslednja izmena od Boza.aa u Ned Jul 19, 2009 12:31 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
To ti je 2.0 8V Twin Spark motor od 148 KS,ima dve svecice po cilindru. Za njega imas delove takoreci na svakom cosku jer se isti ugradjivao u 164,155 i 75...
Sto se tice ugradnje (kardan i menjac),to ce ti vec objasniti neko strucniji...
Ja moju Giuliettu jos nisam pazario jer jos nisam odlucio koju cu...
Postoje dve 2.0 TD i 2.0 carb,trebam jos da vidim koji cu motor da ubacujem pa onda uzimam...
Ali kako mi se cini ici ce V6 i onda cu uzeti TD...
Sto se slika tice ima ih na forumu ali ih treba naci... 
Sto se tice ugradnje (kardan i menjac),to ce ti vec objasniti neko strucniji...
Ja moju Giuliettu jos nisam pazario jer jos nisam odlucio koju cu...

Poslednja izmena od Vuk 166 u Ned Jul 19, 2009 12:54 am, izmenjeno 3 puta ukupno.
- Boza.aa
To uopste nije lose, danas sam se prvi put vozio u 145tici 1.6 boxer i exstra je osecaj u krivinama super auto zao mi jer nisam imao prostora da je vise stisnem samo rezii,
- Nigy
Ajd' sad malo ozbiljno- evo dokaza da je TB masina u 75 imala vakuumski pojacivac kocone sile.
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
Naravno, dobro su ti rekli, AR 75 TURBO se bas zbog toga fabricki isporucivala sa sidrom koje je titanijumskim lancem vezano pozadi za kuku, pa se zaustavljala izbacivanjem istog na banderu.Boza.aa napisao:e pa sada mene zanima koje su mogucnosti da od atmosverca napravim turbo masinu, cuo sam da nemoze jer bi se izgubio vakum na kocnicama

Ajd' sad malo ozbiljno- evo dokaza da je TB masina u 75 imala vakuumski pojacivac kocone sile.