Problem sa detonacijama na gasu

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
gorjan
Garaža: 164 2.0 ts 8v
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 10:38 am

Problem sa detonacijama na gasu

Sre Jul 15, 2009 10:52 am

Alfa 164 ts 8v 1992
Ljudi imam non stop detonacije na plinu, ali to nisu normalne detonacije sto se desavaju i kod drugih, nego kad pukne kao bomba.Bio sam kod "majstora" kazu kablovi, svecice.Ja zamenim sve novo ono neko vreme kao ok onda posle opet isto.Razvodne kape i ruke u OK stanju, menjao sam i gume na usisnoj grani jer su od silnih detonacija pukle.Na benzinu je isao ok al sad u zadnje vreme i tu nesto kao da lose radi.
Pomagajte, sta da radim.....gde da idem
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Re: Problem sa detonacijama na gasu

Sre Jul 15, 2009 11:57 am

Moj kum na 155 1.8 8v je imao slicnih problema sa detonacijama,poveo ga kod majstora koji mu je ugradjivao plin-ovaj zaboravio da mu napravi neki odusak-valjda se tako zove,kasnije se ispostavilo da mu ni protokomjer nije u redu nakon cega je digao ruke od te 155-ice jer se i ranije nesto zezao oko nje...Njemu je inace taj plin s*ebao auto... :wave:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Sre Jul 15, 2009 12:04 pm

Druže nisi ni napiso odakle si , kako da te uputimo :confused: :confused:
a mogao bi i da predstaviš sebe i auto u za to predviđeno mesto viewforum.php?f=6
pa tu napišeš šta si radio i menjao i koje delove koristio :thumbsup:
Slika
Korisnikov avatar
gorjan
Garaža: 164 2.0 ts 8v
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 10:38 am

Čet Jul 16, 2009 3:21 pm

Iz Stare Pazove sam, cisto za informaciju a sto se onog linka tice to nemam pojma sta znaci.Napisao sam na forumu moj problem u nadi da cu naci neki pametan ogovor kao sto sam dobio za ovu 155-icu, izgleda nema resenja.Sto se tice delova delimicno vezanih za moj problem menjao sam razvodnu kapu i ruku pre 1.5 dana kupljene u AutoStilu, menjane gumice na usisnoj grani nove kupljene u AutoStilu,kupljeni kablovi marke Mecra italijanski, iako na njima prise made in USA,u AB Motorsu svecice menjao 2 puta u zadnjih godinu dana prvo NGK BCPR6 ako se nevaram pa sad Bosch zaboravio sam oznaku.Protokomer je dobar valjda tako kaze majstor na benzinu je do skoro isao normalno.I eto..
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Čet Jul 16, 2009 8:57 pm

prema svemu sto si napisao, sam GASNI UREDJAJ ti je problem. idi u krsten servis da ti to nameste.

koja marka uredjaja/ model?
Korisnikov avatar
vasavaz
Pridružio se: Čet Jan 08, 2009 10:27 pm

Pon Jul 27, 2009 2:10 pm

Sine skini taj plin kraci je vek motora i nema nista da puca samo gas do daske
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pon Jul 27, 2009 4:16 pm

gorjan napisao:Iz Stare Pazove sam, cisto za informaciju a sto se onog linka tice to nemam pojma sta znaci.
onaj link sto ti je Tihomirce dao, ako na njega mislis, je mesto gde mozes da se predstavis i predstavis svoj auto tj okacis slike ako zelis ;) a sto se tice pomoci oko plina nisi jedini koji ima te muke, prelistaj malo teme u ovoj i "Area Servizio" sekciji, ima tu svega i svacega pa mozda naletis na eventualno na resenje problema :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 27, 2009 5:17 pm

vasavaz napisao:Sine skini taj plin kraci je vek motora i nema nista da puca samo gas do daske
:shock:

ne mogu da verujem sta citam na svom omiljenom forumu... :scratch:
*citirano je inace samo jos jedna u nizu desetak zabluda rasprostranjenih u narodu a vezanih za autogas.

vasavaz, raspitaj se malo vise o tome, molim te. ovako samo siris dezinformacije.
koristan link za tebe i sve koji imaju nedoumica u vezi sa autogasom:
http://cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=300&t=1844
Dora napisao:Po testovima proizvođača gasnih uređaja i motora, produžava se radni vek motora za najmanje 30%.
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Pon Jul 27, 2009 5:46 pm

:clapping: bravo deki
busso trsi Sline
fu
fun_alfe
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 27, 2009 5:49 pm

Deki :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Opasan si kad su linkovi u pitanju! Sve dokumentujes!
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 27, 2009 6:05 pm

Dora maj dobar drugar :beerchug:
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Jul 27, 2009 6:17 pm

:thumbsup: :amen:
:arflag :arflag :arflag
FANTAZ'JA
Korisnikov avatar
vasavaz

Pon Jul 27, 2009 9:59 pm

dekideki napisao:Dora maj dobar drugar :beerchug:
Ako ti je on dobar drugar ja i ti nemamo o cemu da raspravljamo sve si sam rekao :cool:
Korisnikov avatar
vasavaz

Pon Jul 27, 2009 10:09 pm

dekideki napisao:
vasavaz napisao:Sine skini taj plin kraci je vek motora i nema nista da puca samo gas do daske

*citirano je inace samo jos jedna u nizu desetak zabluda rasprostranjenih u narodu a vezanih za autogas.

vasavaz, raspitaj se malo vise o tome, molim te. ovako samo siris dezinformacije.
Dora napisao:Po testovima proizvođača gasnih uređaja i motora, produžava se radni vek motora za najmanje 30%.
Ja samo hocu da kazem da kod nas nepostoji kvalifikovan majstor za gas, kod kojeg ces da ides 1 godisnje a ne na svakih 3 do 4 nedlje jer uvek nesto fali tvom ljubimcu trza,obara obrtaje, radi kao traktor, itd, itd.............

Kad sve vidim kako su sklepani plinovi da rade to je strasno jedva cekam da stupi novi zakon sto se tice plina u motornom vozilu kao i za one koji ga ugradjuju.
Da jos nesto Alfa Romeo pravi 75 % sportske automobile i da taj nazovi TNG valja stavili bi ga odmah u kola da ljudi nebi morali da ga ugradjuju naknadno kod srpskih nozovi majstora za plin
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Jul 27, 2009 10:18 pm

vasavaz napisao: Da jos nesto Alfa Romeo pravi 75 % sportske automobile i da taj nazovi TNG valja stavili bi ga odmah u kola da ljudi nebi morali da ga ugradjuju naknadno kod srpskih nozovi majstora za plin
Vaso bre, ko ti drma kavez?

Kad budeš imao prilike da se provozaš u mom autu, javi se da ti pokažem kako ide na gas pa onda ....
Korisnikov avatar
vasavaz

Pon Jul 27, 2009 10:42 pm

Dora napisao:
vasavaz napisao: Da jos nesto Alfa Romeo pravi 75 % sportske automobile i da taj nazovi TNG valja stavili bi ga odmah u kola da ljudi nebi morali da ga ugradjuju naknadno kod srpskih nozovi majstora za plin
Vaso bre, ko ti drma kavez?

Kad budeš imao prilike da se provozaš u mom autu, javi se da ti pokažem kako ide na gas pa onda ....
A da pozdravio te Celic
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pon Jul 27, 2009 11:28 pm

vasavaz napisao: A da pozdravio te Celic
U je, smrzo sam se hahaha

Znači on ti drma kavez?
alfaskorpion

Uto Jul 28, 2009 1:14 am

vasavaz napisao:
dekideki napisao:

Ja samo hocu da kazem da kod nas nepostoji kvalifikovan majstor za gas, kod kojeg ces da ides 1 godisnje a ne na svakih 3 do 4 nedlje jer uvek nesto fali tvom ljubimcu trza,obara obrtaje, radi kao traktor, itd, itd.............

Kad sve vidim kako su sklepani plinovi da rade to je strasno jedva cekam da stupi novi zakon sto se tice plina u motornom vozilu kao i za one koji ga ugradjuju.
Da jos nesto Alfa Romeo pravi 75 % sportske automobile i da taj nazovi TNG valja stavili bi ga odmah u kola da ljudi nebi morali da ga ugradjuju naknadno kod srpskih nozovi majstora za plin
ovo za 75% jesi u pravu ,tvoj definitivno nije medju njima, taj 1,6 motor je dobar za neki slabiji skuter ili mozda .... :confused: ...pumpa za vodu :rotfl: ali onda moras da stavis plin da bi bila ekonomicna pumpa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
vasavaz

Uto Jul 28, 2009 8:09 am

Dora napisao:
vasavaz napisao: A da pozdravio te Celic
U je, smrzo sam se hahaha

Znači on ti drma kavez?
Cujem kad su bili u NS moji fiatovci da si se ti drmao :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Uto Jul 28, 2009 9:38 pm

Jesi ti takav oduvek ili si se tako rodio?
Nikola_
Garaža: 156 1.9 JTD 2005
Brera II 2.0 JTD 2010
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 7:25 am

Uto Jul 28, 2009 10:48 pm

vasavaz napisao: Ja samo hocu da kazem da kod nas nepostoji kvalifikovan majstor za gas, kod kojeg ces da ides 1 godisnje a ne na svakih 3 do 4 nedlje jer uvek nesto fali tvom ljubimcu trza,obara obrtaje, radi kao traktor, itd, itd.............
Evo ja hocu da kazem da si se sada nalupao gluposti. Ja mog majstora za plin nisam video 2 godine (60.000 km).

Auto niti trza, niti obara obrtaje niti radi kao traktor. Pogresno mesto si izabrao za ovakvu diskusiju.
Korisnikov avatar
vasavaz

Uto Jul 28, 2009 11:39 pm

pa kao da trza kad vozis JTD moze samo da cadi.

ali evo ti samo jedan primer (ja sam protiv plina i to ti je to nemoze niko da mi promeni misljenje) :

hoces da ides sa drugarom i svojom i njegovom devojkom na more, volis 155 veoma komforan auto ali nemas gde da stavis stvari posto imas bocu u kolima i onda ti oratak kaze neka icicemo kojom corsom kod nje mozemo svi da se spakujemo u gepek. :bye: :bye: :bye: :cry: :cry: :cry:
i dosta vise na tu temu ako hoceto otvorite javnu raspravu u OFF-u ovde smo zavrsili ipak ovde je trebala decku pomoc
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sre Jul 29, 2009 8:16 am

Obavezno procitaj ovo sto je dekideki postavio

Da pokusam da ti pomognem! :grin:
Potpuno sam imao isti problem, davno na hondi prelude!
Ventili moraju biti besprekorni!
Ja sam stelovao ventile (svih 16) i dobio solidne rezultate, mnogo manje je "pucao"sto kazes kao bomba ali i dalje se desavalo do pukne.
Onda sam resio da uradim glavu(280000km) i tada smo provalili da su ventili jako malo pokrivljeni tj nisu besprekorno nalegali (dihtovali) na siceve ali skroz dovoljno da bi na auto-gasu lose radio dok na benzinu(jer je gusci od gasa) je bilo ok.
Merenjem pritisaka to ne mozes da primetis ali detaljnim pregledom ventila se to odmah utvrdi.(ventil se rotira a postavi se komparater i vidis kako skala "igra")
Sa obradjenom glavom ( vodjice,gumice,ventili,sicevi) nikada mi vise nije detonirao (jos 130000 a onda se motor umorio posle 19 godina maltretiranja) radio je i isao totalno isto kao na benzinu-savrseno!
Nadam se da ces resiti problem i da ces uzivati u voznji kako na benzin tako i na gas. Ja koristim gas od '88 i veruj mi da imam samo pozitivno misljenje o auto gasu a u postojbini nasih ljubimaca to je normalna stvar!
:arflag
alfaskorpion

Sre Jul 29, 2009 12:42 pm

vasavaz napisao:pa kao da trza kad vozis JTD moze samo da cadi.

ali evo ti samo jedan primer (ja sam protiv plina i to ti je to nemoze niko da mi promeni misljenje) :

hoces da ides sa drugarom i svojom i njegovom devojkom na more, volis 155 veoma komforan auto ali nemas gde da stavis stvari posto imas bocu u kolima i onda ti oratak kaze neka icicemo kojom corsom kod nje mozemo svi da se spakujemo u gepek. :bye: :bye: :bye: :cry: :cry: :cry:
i dosta vise na tu temu ako hoceto otvorite javnu raspravu u OFF-u ovde smo zavrsili ipak ovde je trebala decku pomoc
...boca na mestu za tocak postoji odaaavnooo
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
vasavaz

Sre Jul 29, 2009 2:56 pm

a rezervni tocak kod taste u krilo
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
to je extra resenje :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”