Molio bih ako neko ima iskustva da mi prosledi... to je valjda jedan od razloga i zasto smo ovde.
Na mojoj dragoj tek kupljenoj 164 TS, se naime dogadja da kad upalim klimu u gradu (kreni-stani n puta) pocne lagano da dize temperaturu (100-110), dok se na putu to ne desava. Naravno ventilator hladnjaka uredno radi i tecnosti ima ali kao da ne postize. Gde je uopste termostat na motoru, ima li neki koji ranije otvara?
Na pamet mi pada da isperem (kako i cime???) rashladni sistem pa sipam nov antifriz... nekako imam utisak da nije dovoljno protocan jednostavno.
Autic :) mi dobija temperaturicu kad mene hladi :(
- srdjan_pop
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
- OMP
- Garaža: GP TJet
Re: Autic :) mi dobija temperaturicu kad mene hladi :(
verovatno nije nista strasno, to se i kod mene desavalo prosle godine po onim zestokim vrucinama da ode skoro na 110* po klimom i u gradskoj guzvi dok je na otvorenom ok, verovatno je termostat takav da kasnije otvara, pricali smo vise puta o tome i postoje 2 vrste, evo procesljaj ovu temu malo
viewtopic.php?f=15&t=45261

viewtopic.php?f=15&t=45261
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Probaj da operes hladnjak klime i kola, ali ne da ispiras vec da operes sace sa spoljnje strane koje odvodi temperaturu antifriza i freona koji prolaze kroz hladnjak jer se posle nekog vremena cesto desava da se u sacu hladnjaka nakupi prljavstina i da ventilator koji treba da ohladi antifriz i freon nema dovoljan protok vazduha kroz sace hladnjaka od prljavstine koja se nakupila pa samim tim i nema dovoljnog hladjenja.
Pozdrav!
Pozdrav!
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Ko sto kaze covek u postu iznad, skines oba hladnjaka, uzmes vap aparat ili ako nemas kako to kod kuce da uradis stavis hladnjake u neki drugi auto odes u praonicu, lepo izduvas sace sa obe strane od prljavstine, samo smanji pritisak na regulatoru da ne probije.....i hladice ti neuporedvo bolje....
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Najpre pokusaj obicnim kompresorom za vazduh, to je ipak najbrže i najjednostavnije rešenje.
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Nema potrebe za skidanjem hladnjaka, postoje specijalna sredstva koja se koriste u kombinaciji sa vodom koja sluze da skinu sve naslage ulja i ostalih necistoca sa hladnjaka i citava procedura se izvodi bez skidanja hladnjaka specijalnim mlaznicama predvidjenim samo za to i traje od 30-45 min. ali za to moras otici kod majstora koji ima uredjaj za pranje hladnjaka.
Servis ASM Marcetic 0606166603 (Draga)
Servis ASM Marcetic 0606166603 (Draga)
- srdjan_pop
Update.
Oprao sam hladnjak(e) mlazom vode kod sebe u dvoristu (ona jaka mlaznica na crevu ja i ne bi nista jace smeo da ga ne bi ostetio), izaslo nesto blata od nakupljene prasine.
Rezultat je povoljan, smirio je radnu temperaturu tj. zakucao je na 90, cak i sa klimom, sem posle 5-6 kretanja uzbrdo sa klimom (kolona, guzva). Onda krece da dize i jako ga je tesko ohladiti.
Prvo sam iskljucio klimu - bez rezultata,
prebacio na benzin - bez rezultata.
Da bi na kraju razvukao 1. i 2. brzinu do 6000 obrtaja (pa jos malo uzbrdo) I TO ga je ohladilo na 90 u roku od tih par sekundi... izleda da je "ili vozi posteno ili ne izlazi iz kuce"
Sutra menjam kajseve verujem da postoji mogucnost da on proklizava preko pumpe i da zato nema protok kad nije na turi, a usput cu videti kako ide pumpa...
Oprao sam hladnjak(e) mlazom vode kod sebe u dvoristu (ona jaka mlaznica na crevu ja i ne bi nista jace smeo da ga ne bi ostetio), izaslo nesto blata od nakupljene prasine.
Rezultat je povoljan, smirio je radnu temperaturu tj. zakucao je na 90, cak i sa klimom, sem posle 5-6 kretanja uzbrdo sa klimom (kolona, guzva). Onda krece da dize i jako ga je tesko ohladiti.
Prvo sam iskljucio klimu - bez rezultata,
prebacio na benzin - bez rezultata.
Da bi na kraju razvukao 1. i 2. brzinu do 6000 obrtaja (pa jos malo uzbrdo) I TO ga je ohladilo na 90 u roku od tih par sekundi... izleda da je "ili vozi posteno ili ne izlazi iz kuce"

Sutra menjam kajseve verujem da postoji mogucnost da on proklizava preko pumpe i da zato nema protok kad nije na turi, a usput cu videti kako ide pumpa...
- OMP
- Garaža: GP TJet
kako si prisao hladnjacima kad si ih prao jesi skidao branik ili???
pa kad ti tako digne temp. a nista od pomenutog ne pomaze onda je jedino resenje da ohladis motor da pustis grejanje, sto bas nije pameto po ovim vrucinama po tebe samog i putnike
ali motoru ce prijati 
pa kad ti tako digne temp. a nista od pomenutog ne pomaze onda je jedino resenje da ohladis motor da pustis grejanje, sto bas nije pameto po ovim vrucinama po tebe samog i putnike

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- srdjan_pop
Ne oprao sam ih pazljivo od iznutra, i siguran sam da su cistiji nego sto su bili 100%. Probao sam da ga ohladim i paljenjem grejanja (i vent kabine max) ali gotovo da nije dalo rezultata. Jos zamimljivije mi je bilo jednom sto je temp digao kad sam ISKLJUCIO klimu.
Jedino sto sam zapazio malopre da mi se cini da "naduvava" crevo ka termostatu pa mi pada vec velika sumnja na njega. Da, danas sam zamenio kajseve i pumpa je u OK stanju
Jedino sto sam zapazio malopre da mi se cini da "naduvava" crevo ka termostatu pa mi pada vec velika sumnja na njega. Da, danas sam zamenio kajseve i pumpa je u OK stanju