Promocija...

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Re: Promocija...

Pet Jul 03, 2009 11:35 am

Dakle definitivno veceras, Dubljanska 10, Zaduzbina Gojkovic, iza Hrama Svetog Save, pocetak u 19 casova. :)
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pet Jul 03, 2009 4:19 pm

Iako se lično ne poznajemo, i sa moje strane sve čestitke na uspešnoj fuziji Alfizma i pisanja ;)
Što se tiče Alfizma, verujem da se nema šta polemisati na ovom mestu, te da nas sve drma isti virus, ali dozvoliću sebi slobodu da se pozabavim ovim drugim hobijem koji je i meni lično blizak. Naime i ja sam prošle godine napisao roman prvenac tako da su mi više nego poznati svi problemi i sve draži te rabote. Što kada se radi o slobodnom vremenu, koncentraciji i inspiraciji da bi se misli pretočile u slova, a što ova naša surova realnost i sve poznate i manje poznate muke kada je u pitanju podrška kulturi i umetnosti, sponzorisanje takvih stvari i neverovatni problemi po pitanju izdavaštva (pogotovo debitanata)!
Ja sam inače veliki lubitelj SF-horror literature, pa sam i napisao jedan roman takvog karaktera, koji pak nije lišen ni filozofije i dubokih razmišljanja. NARAVNO da se podrazumeva kako je jednu od uloga zaslužila i naša draga i mila Alfa, i to ne jednu nego više njih, a lepota kod SF-a je ta što imate svu slobodu da smišljate i pišete, pa je tako bilo više nego zanimljivo "izmišljati" kako će lepotice iz Alfine fabrike izgledati negde krajem ovog veka koga smo tek načeli.
Malobrojni ljudi vični takvom štivu su bili iskreno oduševljeni mojim pisanijem, što mi je i najveća satisfakcija za uloženi jednogodišnji trud, ali taj entuzijazam ne dele i domaći izdavači koji su pre svega željni lake literature, politikanstva, opanjkavanja, kriminala ili kakvih autobiografija posrnulih "zvezda", pa se podrazumeva da je bilo praktično nemoguće objaviti rukopis. Postojala je opcija da sam uložim u štampanje i da lično poradim na promociji (poput Vas uvaženi kolega), ali sam odustao od te ideje smatrajući je neracionalnom i bespotrebnom. Uprkos svemu ne odustajem i počeo sam da radim na nastavku, a postoji ideja da se roman prevede na engleski, te da potražim zainteresovanog izdavača napolju. Videćemo šta će biti, ja se svakako nigde ne žurim niti gajim velika očekivanja, a satisfakcija je što sam izbacio to iz sebe, te ostvario jednu životnu želju.
Bilo kako bilo, da ne gnjavim previše i ne izlazim iz teme, još jednom čestitke kolegi Alfaholicu, te želje da romana u budućnosti bude još mnogo, baš kao i zadovoljnih čitalaca.
BTW, ja nisam iz BG, a danas baš imam neodložnih obaveza tako da na promociju ne mogu stići, ali verujem da će biti prilike da se i lično upoznamo, te razmenimo iskustva.

Sve najbolje i pozdrav
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
alfaholic

Pet Jul 03, 2009 10:28 pm

Pre svega hvala svima, promocija je upravo zavrsena i bilo je zaista odlicno provedeno vreme, neuporedivo bolje od onoga sto sam ocekivao, a nisam mnogo jer sa tim nemam nikakvo iskustvo, sve je ovo novo za mene. :)

Pozdravio bih Milosa (trenta tre) i zahvalio mu se sto je bio, mozda je malo pateticno, ali obradovao me je kao i gomila drugih ljudi koje sam video tamo posle dugo vremena. Milose, tvoje devojke sestra me je kontaktirala preko FB, znas verovatno o cemu se radi, svet je bas mali, ha?! :grin:

alfanatic hvala na lepim zeljama, verujem da smo se jednom negde "sreli" na nekom od foruma pre oko godinu dana dok sam trazio savete oko izdavanja, ne znam jesi li ti bio onaj koji je rekao da je napisao SF roman i da bi hteo da zna kako stvari teku nakon zavrsetka poslednje strane, na sta su ti odgovorili da kod nas nema neke potraznje za tim zanrom, ako jesi svet je bas mali, a ako nisi eto utehe da nisi jedini koji muku muci sa ovom zemljom i ovim narodom. :thumbsup:

Hvala svima jos jednom i veliki pozdrav za sve Alfiste... :wave:
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sub Jul 04, 2009 1:05 pm

alfaholic napisao:alfanatic hvala na lepim zeljama, verujem da smo se jednom negde "sreli" na nekom od foruma pre oko godinu dana dok sam trazio savete oko izdavanja, ne znam jesi li ti bio onaj koji je rekao da je napisao SF roman i da bi hteo da zna kako stvari teku nakon zavrsetka poslednje strane, na sta su ti odgovorili da kod nas nema neke potraznje za tim zanrom, ako jesi svet je bas mali, a ako nisi eto utehe da nisi jedini koji muku muci sa ovom zemljom i ovim narodom. :thumbsup:

Hvala svima jos jednom i veliki pozdrav za sve Alfiste... :wave:
Pozdrav kolega i zadovoljstvo je čuti da je promocija prošla OK! Ne, ja nisam taj koji se raspitivao na forumu i ne verujem da smo se negde sreli ranije, ali nikad nije kasno :grin:
Ja možda jesam debitant kada se radi o pisanju, ali sam u zrelom životnom dobu i poprilično dobro znam kako teku stvari ovde, pa i kada je u pitanju izdavaštvo. Nisam se zanosio mišlju da će odmah neko da pojuri i objavi rukopis, pogotovo takvog karaktera, tako da sam pisao najpre za svoju dušu. Odmah sam se obratio najvećem autoritetu sa ovih prostora kada je u pitanju SF - Zoranu Živkoviću, kao i još nekim ljudima, ali zaključak je onakav kakav sam i očekivao. Slabo se danas čita bilo šta, a kamo li nešto takvo. Konačno sam se obratio i našem najjačem (najkomercijalnijem?) izdavaču Laguni gde sam lepo dočekan i urednik je pročitao rukopis, da bi mi na kraju rekli kako je zaista dobar, ali da ta kuća nema praksu izdavanja domaćih nepoznatih SF autora, već isključivo stranih i etabliranih poput mog najvećeg uzora Dan Simmonsa. Po meni je to OK, igralo se otvorenih karata, a na kraju je ostala opcija da sam finansiram neki manji tiraž, napravim kakvu promociju i pokušam na taj način doći do čitalaca. Nisam na to pristao ponajviše zato što očekujem da jednom neko i početniku da šansu, a onda će čitaoci biti i najveće sudije, odnosno ako roman valja, doći će i do njegove masovnije distribucije po knjižarama. Ovako da ja nešto finansiram da bih podelio knjigu poznanicima malo mi je bezveze jer ionako svako ko to poželi od rodbine, prijatelja i ljudi koje cenim, može dobiti primerak mog romana u digitalnom obliku. Konačno, ja nisam iz BG, pa je i to jedan od razloga što mi je teže doći do zainteresovanih i organizovati kakve promocije.
Kao što rekoh, najradije bih ga preveo na engleski i nije isključeno da mi to uradi bliska osoba koja odlično stoji sa pravim književnim engleskim, pa da pokušam na tržištima gde postoji mnogo veća glad za takvim štivom. Ako ništa ni ne bude od svega, opet sam zadovoljan što sam sebi nešto dokazao na tom planu i čak se polako krčka nastavak tog romana koga piskaram lagano i bez ikakve presije. Takođe, veliko je zadovoljstvo, a bilo je i neizbežno u knjizi se dotaći autoindustrije, te jednu ulogu dodeliti i Alfa Romeu ;)
BTW, možda da prevedemo naše knjige i pošaljemo u Italiju, pa da nas Alfa sponzoriše u znak zahvalnosti što toliko volimo njihove proizvode :lol:
Pozdrav!
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
Trenta Tre
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 10:35 am

Ned Jul 05, 2009 6:46 pm

Bio video,lepo se proveo,knjigu sa posvetom dobio ali jos je nisam procitao. :grin:
Svet jeste bas mali!
Pozdrav :wave:
Slika

Slika
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Uto Jul 07, 2009 9:55 am

Meni je žao što nisam stigao da dođem od obaveza :banghead: Gde može da se kupi knjiga?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alfaholic

Sre Jul 08, 2009 8:23 pm

Bice u 4 knjizare u Knez Mihajlovoj, uskoro...

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”