:cray: :cray: :cray: :cray: Moja je Alfa 164ts 2.0 1995 godiste i imam je dve godine.Elem o cemu se radi.
Auto je bio odlican kad sam ga uzeo,bar ja tako mislim jer pre toga nikada nisam vozio alfu,isao je kao metak limarija odlicna i u principu je bila super za novac koji sam dao za nju.3900eura pre dve godine.Ima ugradjen plin Lovato za koji su mi rekli razni poznavaoci da je ok.Posle par meseci auto je poceo lagano da gubi snagu i leti kad je toplo da dize trmperaturu preko 90 stepeni i sve cesce se ukljucivao ventilator na hladnjaku.Poceo sam da idem kod jednog pa drugog majstora i svi su mi davali razlicite savete menjali kablove.svecice,i da ne nabrajam vise,ali je auto konstantno poceo da gubi snagu,ina kraju kao slag na torti poceo je da pada i pritisak ulja.Kad sam kupio auto pritisak nikad nije pao ispod 6 na skali do 8 na kontrolnoj tabli a sad vec posle deset minuta rada padne na 2 a skoro i na 1.Uzas!!!!!Ali sta je tu je.Zelim da napomenem da niko od bajnih mehanicara i auto elektricara nije mogao da otkrije o cemu se radi(a bio sam sigurno kod njih 15-tak) otkrio je kvar auto limar kad sam otiso da mi zavari auspuh.Zadnji lonac na alfi je bio totalno zacepljen i uopste izduvni gasovi nisu izlazili kroz njega!!!!Cim je zamenio lonac auto je zivnuo ali dzabe jer je steta vec bila ucinjena nepovratno.I sta sad????
Opet idem kod tih istih MAJSTORA??!!! koji mi pricaju kako ce mi EXTRA uraditi generalnu i da je to luk i voda za njih.Napominjem da jos vozima auto(presao je 211000km) i da je sve gore i gore stanje motora-a za divno cudo auto ne trosi ni kap ulja koje sam naravno menjao na svakih 6000km redovno(ostalo je super) i razmisljam sta da radim.Da li da krenem sa generalnom opravkom motora ili da kupim stranca i da ugradim drugi motor?Nemam predstavu koliko ce da me kosta i jedna i druga varijanta pa molim za savet da mi neko pomogne sta da radim.Da ne zaboravim ja sam iz Vranja i nigde ublizini nemam neki Alfin servis ili nekog majstora koji se razume u Alfa Romeo (ili bar ja neznam da postoji)jer su mi prijatelji rekli da je generalno problem sa Alfama nedostatak pravih malstora za istu.
Zelim da pozdravim sve clanove foruma posto sam prvi put na forumu.Hvala unapred
Alfa 164ts Generalka??????
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ma koja generalna mrzim takve majstore koji jedu luk i vodu ,SABANI
a i smrde
.
Samo polako i redom , pokusacemo svi zajedno ovde da ti pomognemo da dojes do pravog stanja i kvara.
Kao prvo ,dali auto vozis iskljucivo na plin ili se isto ponasa i na benzinu?
Sto se tice pritiska ulja , normalno je da pritisak ulja na leru padne kad se ulje zagreje , razredi se i to je to. Dali imas dobar pritisak ulja (KADA JE TEMPERATURA ULJA 60 STEPENI) proverices tako sto ces drzati auto na 4000RPM treba da pokazuje 5bara.
Proveri prvo ovo pa cemo dalje

Samo polako i redom , pokusacemo svi zajedno ovde da ti pomognemo da dojes do pravog stanja i kvara.
Kao prvo ,dali auto vozis iskljucivo na plin ili se isto ponasa i na benzinu?
Sto se tice pritiska ulja , normalno je da pritisak ulja na leru padne kad se ulje zagreje , razredi se i to je to. Dali imas dobar pritisak ulja (KADA JE TEMPERATURA ULJA 60 STEPENI) proverices tako sto ces drzati auto na 4000RPM treba da pokazuje 5bara.
Proveri prvo ovo pa cemo dalje

busso trsi Sline
Što se tiče pritiska ulja mislim da grešiš a i neka me isprave ako ja grešim. Koliko sam ja razumeo nije mi jasno da je tebi pritisak ulja bio 6 bar. Meni jeste toliki pritisak kada je upalim ali kada se zagreje i dodje do 90C pritisak ulja na leru mi je 0.5 do 1 bar.zavisi koliko sam je brzo vozio. Kada je vozim 180km/h onda mi je pritisak oko 6bar. Elem to što diže temperaturu ne mora da znači da je motor loš. Možda ti je hladnjak malo više zapušen. Probaj da ga ispereš onim sredstvom za pranje i isprskaj ga kompresorom jer ima sigurno previše bubica i prašine. Ako ni to ne pomogne onda uzmi drugi hladnjak. Da li ti je neko merio kompresiju auta?
U Nišu imaš Vojkana koji popravlja Alfe i živi na Panteleju malo je doduše skuplji i Bozu i Srđana koji su OK i nisu mnogo skupi.
U Nišu imaš Vojkana koji popravlja Alfe i živi na Panteleju malo je doduše skuplji i Bozu i Srđana koji su OK i nisu mnogo skupi.
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
dizanje temperature moze biti i pumpa za vodu... i stari antifriz i zatvoren termostat...
jedino mene cudi u tvojoj prici da ne trosi ulje... sto je malo nemoguce... ili totalno ne valja...
fabricki ts kada je nov trosi 400g na 1000km... to je propisano kada izadje iz fabrike... kada se gazi zbog plivajucih hilzni i gomile drugih stvari u dizajnu moze da proguta i do 1l na 1000km... ako je motor star... dakle karike ne zatvaraju kao sto bi trebalo niti su gumice u idealnom stanju i vodjice itd... on mora da trosi 500g na 1000km pa ne znam koje ulje da stavljas... i da ga vozis kao baba...
to moze biti i mnogo gori problem... da ti ne trosi vodu slucajno...? pustio dihtung glave... trosi vodu, ne mora mnogo ali pod pritiskom hoce... losije ide posebno na obrtajima, ulje ne trosi jer ga mesa sa vodom... gubi pritisak... ako je ikada prokuvao pa se glava malo iskrivila pa onda posle nekog vremena prsne dihtung...
pogledaj jel ti trosi vodu... ako trosi skidaj glavu, ravnaj, menjaj dihtung... proveri karike... "otvori motor"... kako se to kaze...
jedino mene cudi u tvojoj prici da ne trosi ulje... sto je malo nemoguce... ili totalno ne valja...
fabricki ts kada je nov trosi 400g na 1000km... to je propisano kada izadje iz fabrike... kada se gazi zbog plivajucih hilzni i gomile drugih stvari u dizajnu moze da proguta i do 1l na 1000km... ako je motor star... dakle karike ne zatvaraju kao sto bi trebalo niti su gumice u idealnom stanju i vodjice itd... on mora da trosi 500g na 1000km pa ne znam koje ulje da stavljas... i da ga vozis kao baba...
to moze biti i mnogo gori problem... da ti ne trosi vodu slucajno...? pustio dihtung glave... trosi vodu, ne mora mnogo ali pod pritiskom hoce... losije ide posebno na obrtajima, ulje ne trosi jer ga mesa sa vodom... gubi pritisak... ako je ikada prokuvao pa se glava malo iskrivila pa onda posle nekog vremena prsne dihtung...
pogledaj jel ti trosi vodu... ako trosi skidaj glavu, ravnaj, menjaj dihtung... proveri karike... "otvori motor"... kako se to kaze...
Hvala na brzim odgovorima.
JaMaL isto to mi je rekao jedan prijatelj u vezi glave motora.Rekao je da proverim kakve je boje voda u boci od hladnjaka i video sam da je potamnela..On mi je reko da je 100% otiso dihtung od glave motora i da mi mesa ulje i vodu.Merio sam kompresiju kod jednog majstora i kaze da je odlicna jedino nije imao dva manometra da odjednom meri na dve svecice na svakom klipu.Valjda sam se dobro izrazio?!I da ne zaboravim sto se tice ulja od zadnje promene sam presao 1200 kilometara a nisam vozio van grada vec tu u lokalu i okolini pa mozda mi zbog toga nije trosio ul;je?U svakom slucaju provericu sve o cemu ste pisali.Da li da trazim od majstora da mi na moju odgovornost promeni dihtung na glavi i da mi poravna istu.Pozdrav
JaMaL isto to mi je rekao jedan prijatelj u vezi glave motora.Rekao je da proverim kakve je boje voda u boci od hladnjaka i video sam da je potamnela..On mi je reko da je 100% otiso dihtung od glave motora i da mi mesa ulje i vodu.Merio sam kompresiju kod jednog majstora i kaze da je odlicna jedino nije imao dva manometra da odjednom meri na dve svecice na svakom klipu.Valjda sam se dobro izrazio?!I da ne zaboravim sto se tice ulja od zadnje promene sam presao 1200 kilometara a nisam vozio van grada vec tu u lokalu i okolini pa mozda mi zbog toga nije trosio ul;je?U svakom slucaju provericu sve o cemu ste pisali.Da li da trazim od majstora da mi na moju odgovornost promeni dihtung na glavi i da mi poravna istu.Pozdrav
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Kod mene se isto tako ponasa kao na na ovom Youtube klipu.Sta znaci menja se sve?Komplet generalna ili samo odredjeni delovi??????
Šta sve treba menjati znaćeš tek kada se otvori motor. Sigurno ćeš trebati da uradiš kompletnu glavu ventile,gumice,šoljice,pogledaj bregaste kod mene su dva brega bila loša,karike (ako nađeš dobre to je mačka u dzaku ja sam već prešao 20000km sa novim karikama a znam da smo radili prijatelju 164 morali smo da mu ponovo otvaramo motor posle 4000km jer su bile loše karike),leteće mislim da su oko 3000din. pa kada već otvaraš auto mislim da nije loše da i njih zameniš.
Pa to i nije puno para,a normalno da cu sve da zamenim jer mi je najvaznije da auto bude kako valja.Gde mogu da nabavim dobre delove ili originalne ako je moguce u Srbiji.Preporucili su mi APsport.Da li su u redu kao dobavljaci?
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
JA imam lose iskustvo sa APsport-om puko zupcasti posle 10000 imas na forumu nik M-power (Nebojša
) salje postom pa vidi sa njim ali opet raspitaj se jos negde ja sam karike i letece pazario u tiki ventu meni ok za sad ne znam iskustva drugih 

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
@gera
uvo koje su meni preporučili karike
uvo koje su meni preporučili karike
Meni je bilo kasno :cray: , a ti imaš vremena još nisi ništa rasturio ni pazarioalfamen napisao:Sada mi je krivo sto ti ranije nisam poslao ovu sliku ambalaze od karika
koje sam ugradio u 166. evo presao sam 9500 km i ulje se jedva pomerilo sa maksimuma!
Drug mi je preporucio ove karike a on radi samo alfe, fiate i lancie i kaze da su neuporedivo bolje od alfinih orginal karika a jeftinije znacajno.
Ceo komplet sam platio u NS oko 3200din.
Fora je kako proveravas da nisu fals!!
Odcepis prvi prozor i na njihovom sajtu ukucas sifru a oni ti vrate sifru koja je u drugom prozoru..Tako si siguran da je izasla iz njihove fabrike.
Kaze drugar da ih je stavljao u 164 i da prelaze po 180-220 hiljada km bez problema i da su za "orginalne" Alfine smrt u boji.
Kada pokusas jos jednom da proveris oni te lepo obaveste da je vec provereno
Ako nije kasno idi u NS kod Cubija i resi problem!

Hvala na savetu.Sutra cu da ih kontaktiram da vidim da li salju robu pouzecem.Sutra ili prekosutra idem kod majstora pa cu da vidim sta ne valja i imacu jasnu sliku sta treba menjati.Hvala jos jednom.Ako neko ima jos neki savet dobro je dosao!
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Bilo bi lepo da predstavis svoj auto u rubrici "Alfa virus" viewforum.php?f=6 a takodje i da upishesh lokaciju u svoj profil.Lakse ce te neko uputiti na nekog majstora ili trgovinu ako bude znao ko ti je blizi
.

Dakle stvari stoje ovako.Otisli lageri na radilici!Bar za sada,videcemo dalje.
Juce sam odvezao auto kod majstora i kad je skinuo karter skinuo je i lagere na radilici koji su bas osteceni.Krenuo je sa skidanjem motora i ispostavilo se da ne moze da skine radilicu odozdo vec da mora da skida i glavu da bi mogao da skine radilicu.Da li je to tacno ili moze i bez skidanja glave..?Kad vec otvara motor sta bi ste mi preporucili da proverim na motoru i gde da kupim delove al da su kvalitetni.Izvinjavam se sto jos nisam predstavio auto ali obacevam da cu to uraditi cim ga popravim jer mi je ovako tuzno da ga slikam.Pozdrav i hvala vam svima na odgovorima
Juce sam odvezao auto kod majstora i kad je skinuo karter skinuo je i lagere na radilici koji su bas osteceni.Krenuo je sa skidanjem motora i ispostavilo se da ne moze da skine radilicu odozdo vec da mora da skida i glavu da bi mogao da skine radilicu.Da li je to tacno ili moze i bez skidanja glave..?Kad vec otvara motor sta bi ste mi preporucili da proverim na motoru i gde da kupim delove al da su kvalitetni.Izvinjavam se sto jos nisam predstavio auto ali obacevam da cu to uraditi cim ga popravim jer mi je ovako tuzno da ga slikam.Pozdrav i hvala vam svima na odgovorima