prije svega da pozdravim sve clanove ovoga foruma.
od prije nekoliko dana postao sam vlasnik alfe 156 i mogu reci da sam impresioniran prije svega autom pa zatim svim ostalim, pocev od voznje, udobnosti, ponasanja na cesti i mnogo toga da ne nabrajam... nego da predjem na problem, nadam se da cete vi znati o cemu se radi. kao sto naslov kaze, cuje se zveckanje motora. zveckanje se cuje pretezno izmedju 3000 do 4000 obrtaja. jacim pritiskom na gas ono prestaje ali kada vratim papucicu gasa na isto mjesto ponovno se cuje. slicno je radu dizel motora. osluskujuci ispod haube zveckanje dolazi neposredno pored poklopca gdje se sipa ulje. znaci dali je nesto kod remenja ili unutar motora nebih znao, pa bi molio ako ima neko ko je imao slicnih problema da se javi. bio sam kod majstora danas nije imao vremena da to popravi, medjutim on kaze da bi mogao biti podizac da li ventila ili neceg drugog nebi znao...
u svakom slucaju hvala na pomoci...
pozdrav
Zveckanje u motoru 156...
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
-
ZE
- Drug Član
pozdrav i tebi
..ali postoje pravila ovog foruma..tako da ću probati da te usmerim...prvo ovde
viewforum.php?f=6

viewforum.php?f=6
vjerujte da ne znam. u pitanju je 1999 godiste. 1.8 16v. nadam se da je pomoglo. sutra bi trebao do majstora pa bih zelio da mogu prikupiti sto vise informacija kako on nebi uzaludno trazio i tako mi rastavio pola motora 

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ajd kao sto rece Zepelin prvo se predstavi u pod forumu namenjenom za to tj. "Alfa Virus"...
Pa nastavljamo diskusiju... 

- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ovako,mogu da budu hidro podizaci ali ja vise ciljam na varijator,jer i sam kazes da se cuje negde oko poklopca za ulje,varijator je iznad njega...
Imas ovde na forumu temu o varijatorima u kojoj imas sve informacije koje ti trebaju,ali za pocetak proveri da li ti je ulje na max, i da li znas koje je ulje poslednji put sipano u motor?
Evo nasao sam temu: viewtopic.php?f=13&t=11927&hilit=varijator
pozz
Re: Zveckanje u motoru 156...

Imas ovde na forumu temu o varijatorima u kojoj imas sve informacije koje ti trebaju,ali za pocetak proveri da li ti je ulje na max, i da li znas koje je ulje poslednji put sipano u motor?
Evo nasao sam temu: viewtopic.php?f=13&t=11927&hilit=varijator
pozz

Evo upravo sada citam temu koju si nasao
Sto se tice ulja vjeruj da nebi znao. Alfu sam kupio prije 3 dana. Od posla nemam vremena da odem da to zamijenim ali danas kada sam bio kod majstora dogovorili smo se da cemo sve to zajedno zamijeniti kada budemo trazili uzrok zveckanja. To ce se desiti za jedno 2 dana. Prema ovome sto sam procitao velika je vjerovatnoca da je varijator. Zveckanje se cuje samo na 3000 do 4000 obrtaja. Cuje se na lijevoj strani odmah pored cepa za ulje, znaci u gornjem lijevom uglu. Da li je to puno zabrinjavajuce da vozim tako jos jedno 3 dana ili da nadjem nekoga drugog da mi to zamijeni. do 3000 obrtaja nikako se ne cuje. Kako je tesko naci taj dio.Mislim da li ga imaju malo bolje opremljene radnje sa auto dijelovima. Auto je kod mene kratko vrijeme tako da ne znam kako je dolaziti do dijelova, cuo sam da je dijelove alfe malo teze naci....
Pozdrav

Pozdrav
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Neces napraviti nikakav veci problem ako vozis sa takvim varijatorom,ja sam 3 meseca vozio sa jos gorim pa nije ispao nikakav problem,ali trebalo bi da ga sredis...
Sto se tice delova ovde u Srbiji nije problem naci nov varijator,verujem da i tamo kod tebe neka bolje opremljena prodavnica sa delovima za Fiat,Alfu,Lanciu itd. ima varijator.E sad postoji i neki set za reparaciju varijatora,ja licno nisam probao ali koliko mogu da primetim misljenja su podeljena,neki kazu da traje a neki da je ponovo prolupao za 2000km... Kada majstor vidi i ako ispadne varijator,ja mislim da je bolje uzeti nov ako imas kintu,to je novi tip varijatora koji se uz dobro ulje i redovno menjanje istog nece pokvariti...tako bar kazu...

zzop

zzop

Sto je najbitnije za to se ne moram brinuti. Imao sam osjecaj da je nesto gore medjutim dok sam citao onaj post od ranije svatio sam da je to ono sto mene muci. Nisam siguran koliko vremenski traje zamjena a po svemu sudeci nece biti tesko naci taj dio jer to je cini mi se slaba tacka alfe pa su auto dijelovi vjerovatno krcati time
Nebi je trenutno mijenjao ni za jedno auto, dopala mi se na prvu voznju jos da sredim ove manje sitnice i sve ce biti u extra stanju.
Pozdrav

Pozdrav
- Vuk 166
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Jos sam zaboravio da dodam,kada se menja ili reparira varijator,skida se zupcasti kais,remenica bregaste itd...pa bi dobro bilo kada se vec rastura sve to da zamenis zupcasti kais tj. da uradis reodovni servis,znaci kais zupcasti sa rolerima,"obican" kais,filtere i ulje...ko zna kakvo djubre je sipano u motor,jer kao sto sam gore napomenuo bitna stvar za varijator je dobro ulje...
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”