Specijalno ciscenje usisa

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Specijalno ciscenje usisa

Pon Jun 29, 2009 10:13 am

Na sajtu jednog servisa, da sad ne reklamiram, ali uglavnom se bave elektronikom i jako sam bio zadovoljan njihovom uslugom, slucajno vidim:

"Ciscenje usisa na dizel motorima specijalnom metodom..."

Okrenem coveka i on mi objasni da je to pranje usisa specijalnom tecnoscu koja bukvalno izbaci sve iz usisa, pa cak i izduva, ukljucujuci i katalizator - :blink:
Navodno, oni se jedini bave time ovde.

Posto sam se uverio kakvo djubre mi je bilo do usisne grane, mogu da zamislim kako je dalje. Ozbiljno razmisljam da ocistim usisnu granu, interkuler...e sad, da li da se to radi rucno ili ovako...

Da li je neko uopste imao iskustva ili citao negde o slicnoj metodi?

Da napomenem da to kosta oko 150 evra.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Re: Specijalno ciscenje usisa

Pon Jun 29, 2009 11:04 am

LOL

Specijalnom metodom?

Dobro... Ako oni tako kazu...

Pitanje je samo koji se svemirski radioaktivni otpad nakupio u tvom usisu.. :)

Laz, tih 150e je najvishe za skidanje cele stvari... Ako to znas sam... ne vidim razlog da placas nekome... kreni lagano sa kjlucem u ruke i carb cleanerom i rasklopi sve od usisa do glave... sve skini, rasklopi i ocisti... i vrati naravno... zavisno od auta to je 1-3 sata posla... i imaces cist usis... sta ces time dobiti to je druga prica... ali obicno malo "zdravije i lakse" radi... citaj: 0.1l manje trosi i ima 0.01ks vishe :) a da cisti cat.? koliko 1% ili? sta? garancija, dokaz?

ok je jednom u 6-12 meseci ocistiti intercooler jer ima ulja i taloga na dnu... ali auto nece umreti od toga...

A te tecnosti za ultra mega ciscenje... nikada im nisam verovao... moraju da imaju neku kiselinu u sebi da bi skinule taj talog... a ne verujem da je selektivna i da moze da nagriza samo 1 komponentu naslaga motora... tako da... dok ne vidim sertifikat i garanciju da ne nagriza nista sem naslaga i da su to potvrdile bar 10 nezavisnih laboratorija ... cao!...

tako da... moj savet... cetka, srafciger, udri...
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jun 29, 2009 11:14 am

Verovatrno si u pravu...

Jbg, dosta je ozbiljan servis. Resavali su mi neke stvari, npr. sa klimom, sto ni ovlasceni servis nije mogao. Videcemo...

Znam za ovu rucnu metodu, oko 100 evra uzimaju.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Pittatore
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 10:08 am

Pon Jun 29, 2009 11:40 am

Uzmi Moparov ili Wurthov "Combustion Chamber Cleaner",sprej sa sondom.Upalis auto,drzis rukom gas i prskas u usis i gledas da ti se ne ugasi.Tako jedno 5min,ugasis auto,naprskas jos toga unutra,sacekas jedno 10-15min da se ucvari i upalis i to ti je to. Meni se to na jugu dobro pokazalo.
UTD-Performance
Raven Club Serbia 063/666-156
Slika

Povratak na “Area Servizio”