klima
-
ma
- Drug Član
Ugradnja klime na automobilu se nikako ne isplati,tj. za njega nećeš dobiti više od 100-200€ nego kad je bez klime.Ugradnja te neće koštati ispod 300€ sigurno(cena kod pojedinih servisa).I to da ti nabaviš sve što je potrebno.
A možeš i da nabaviš sve što treba(kompresor,2 hladnjaka sa ventilatorima za 33-ku,filter sušač,isparivač za 33-ku,creva,elekroniku) i da uradiš sam.Nije teško,a da ima posla-ima.
A da vredi-vredi
A možeš i da nabaviš sve što treba(kompresor,2 hladnjaka sa ventilatorima za 33-ku,filter sušač,isparivač za 33-ku,creva,elekroniku) i da uradiš sam.Nije teško,a da ima posla-ima.
A da vredi-vredi

- vuk72
- Garaža: alfa romeo 33 1.7ie sportwagon,fiat tipo 1.4
Ne bih da te unapred obeshrabrim,ali jako je teško pronaći hladnjake i ventilatore u ispravnom stanju,a opcija "novi" ne postoji ni u Italiji.Ovi delovi prvi crkavaju zbog svoje pozicije na kolima,naime nalaze se u krilima ispred prednjih točkova,tako da su izloženi vodi i prljavštini.Ventilatori prvi zablokiraju,pa moraš da tražiš slične i da prepravljaš njihove nosače,zbog malog prostora.Hladnjaci su posebna priča,ako puštaju ne postoje novi nigde,veruj mi.Godinu dana sam tražio polovne da su čitavi i jedva nađoh italijana 94,koji je kao donator imao zdrave hladnjake.Ovo leto se hladim,pošto je ceo sistem tri puta proveren i radi besprekorno.Čak je i majstor rekao da sam zaslužio posle svih muka da se hladim.Ovo su lična iskustva alfiste koji voli svoj auto.
P.S.Moj auto je sa fabričkom klimom.

-
ma
- Drug Član
Hladnjaci mogu da se naprave kod ovih što prave vitrine i ostale rashladne uređaje.Ventilatori-na 12 V,što brži to bolje.Problem je isparivač za kabinu.Mada i njega mogu da naprave da se ubaci iza radijatora za grejanje kabine,s tim što bi trebalo rasturiti kutiju postojećeg,premeriti i po tim merama praviti.Kompresor nije problem(njegov nosač može da bude),creva,reciever(filter sušač),i elektrika i to je to.
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Postoji opcija da kupiš polovnu klimu sa stranca. Cena 150-200 eura. Ugradiš sam (ja sve radio sam), zameniš po neko crevo i punjenje 50 eura.
Naravno sve može da se sredi samo obratiti pažnju na kompresor mada i to nije strašno sa obzirom da uvek može od 145 box, a toga ima.
Računaj 300 eura i produženi vikend prljavih ruku!
Naravno sve može da se sredi samo obratiti pažnju na kompresor mada i to nije strašno sa obzirom da uvek može od 145 box, a toga ima.
Računaj 300 eura i produženi vikend prljavih ruku!

- alfa romeo
- Garaža: 123
ja to ne bi radio nikad... izgubis silno vreme i nikad to ne moze da radi kao fabricka stalno ima nesto da fali i prococe ti vreme u zezanju oko klime a i taj auto nije neki dosadan audi ili mercedes... to je auto koji se vozi bre! adrenalin zvuk boksera ubrzanja u prvoj i drugoj... tu nema mesta za klimu. bolje za to utroseno vreme mu napravi sam extra auspuh po proracnu za tvoju vrstu voznje.
sta ce ti klima??? da li si video cd-plejer u FERARIJU ??? jeste ima ALIIII....
nego lepo napravi ti kuciste za KN-filter da vuce stalno hladan vazduh i da ima zvuk kao zlo, auspuh po proracunu samo za divljanje koji mozes za cas da promenis kad hoces da putujes malo dalje, ako i dalje ne znas sta ces polako krila od poliestera pa haubu od poliestera pa branik e ako odes u krajnost onda i vreta od poliestera komplet i stakla povadis i stavis pleksiglas... to sve mozes da odradis umesto jedne obicne klime koja nece nikako da radi niko to nece da ceni jos ce misliti da se idiot.
pozdrav.
sta ce ti klima??? da li si video cd-plejer u FERARIJU ??? jeste ima ALIIII....
nego lepo napravi ti kuciste za KN-filter da vuce stalno hladan vazduh i da ima zvuk kao zlo, auspuh po proracunu samo za divljanje koji mozes za cas da promenis kad hoces da putujes malo dalje, ako i dalje ne znas sta ces polako krila od poliestera pa haubu od poliestera pa branik e ako odes u krajnost onda i vreta od poliestera komplet i stakla povadis i stavis pleksiglas... to sve mozes da odradis umesto jedne obicne klime koja nece nikako da radi niko to nece da ceni jos ce misliti da se idiot.
pozdrav.