katastrofa... my Bertone :( :( :(
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Proveri u osiguranju da li imaju u spisak servisa Atka iz Nove Pazove ako moze kod njega slobodno se izdogovaraj sa njim da ne placas nista a da radi radi perfektno ali da kosta kosta ma dere 

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
- nemkebg
- Garaža: nekad Opel Astra Bertone 2.0 Turbo
sada Corsa 1.0 12v - Lokacija: Beograd, Zarkovo, Novi Sad, Detelinara
Idem sutra u autopromet pa nek mi oni odrade predracun... pa da nosim nazad u osiguranje...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- nemkebg
predracun ce biti gotov u ponedeljak...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- nemkebg
branik zadnji 53.919.84
vezni lim 9577..30
stop lampa 7716.52
stop lampa 7412.72
lajsna ukrasna 3827.88
obloga 9710.97
poklopac 3391.93
lajsna krila 6003.09
bocna stranica 44643.41
guma 205/55R16 bridgestone 12100.00 ?!?!?!?!?!?!?!!?
amortizer 5629.41
Felna 6243.09 ?!?!?!!?!?!?
zadnji most 53370.07
lajsna vraa 10210.72
vrata 54720.07
obloga krila 3878.01
far 11785.92
krilo z/l unurt sklop 31895.96
tapacirung un z/l 6522.59
crevo gumeno 19950.40
serisna usluga 115200..00
se boje 10850.01
Ukupno 470560.40 + PDV = 555261.26
e sad meni ovde par stvari nije jasno... oni su izgleda gledali za obicnu astru ove cene, a i ovo su samo delovi za zamenu, a sta je s onim za popravku.... koliki bi tek onda racun bio... a i ovo farbanje... ne kapiram.. odneo sam ovu u osiguranje i sad cekam...
Nego ovo ce biti totalka koliko ja vidim, tako da spremajte mi neku Alfu...
))))))
vezni lim 9577..30
stop lampa 7716.52
stop lampa 7412.72
lajsna ukrasna 3827.88
obloga 9710.97
poklopac 3391.93
lajsna krila 6003.09
bocna stranica 44643.41
guma 205/55R16 bridgestone 12100.00 ?!?!?!?!?!?!?!!?
amortizer 5629.41
Felna 6243.09 ?!?!?!!?!?!?
zadnji most 53370.07
lajsna vraa 10210.72
vrata 54720.07
obloga krila 3878.01
far 11785.92
krilo z/l unurt sklop 31895.96
tapacirung un z/l 6522.59
crevo gumeno 19950.40
serisna usluga 115200..00
se boje 10850.01
Ukupno 470560.40 + PDV = 555261.26
e sad meni ovde par stvari nije jasno... oni su izgleda gledali za obicnu astru ove cene, a i ovo su samo delovi za zamenu, a sta je s onim za popravku.... koliki bi tek onda racun bio... a i ovo farbanje... ne kapiram.. odneo sam ovu u osiguranje i sad cekam...
Nego ovo ce biti totalka koliko ja vidim, tako da spremajte mi neku Alfu...

Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Druže nemke želim ti totalku
i da što pre dodješ do neke alfe 

- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Totalku dobijas ako im to dodje "jeftinije"... Totalka ti je 65-70% od procenjene vrednosti odgovarajuceg polovnog vozila.

- nemkebg
pa recimo ova moja je bila 7400, a to joj je neka cena i sada, znaci 70% od toga je oko malo vise od 5h, a ovde je steta skoro 6, plus koliko bi trebalo za popravku delova koji se mogu popraviti jer oni nisu navedeni u ovom zapisniku... znaci totalka.. znaci oni meni isplacuju tih 5 i nesto jel tako? i plus ostaje mi auto?
@vnov: hehe pikiram onu sto je bila pored tvoje hehe... mada ako ima neka utegnuta 156 ili 166 bice cupavo odabrati...
) al bitno je da je Alfa blizu... eto nesto i dobro da izadje iz svega ovoga...
@vnov: hehe pikiram onu sto je bila pored tvoje hehe... mada ako ima neka utegnuta 156 ili 166 bice cupavo odabrati...

Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- dexxxter
Sacekaj da se sve zavrsi. Nagadjanja su jedno, a ono sto ce biti na kraju, nesto sasvim drugo.

- nemkebg
videcemo, malopre sam odneo jos neke papire i rekli su mi najkasnije za 15 radnih dana ce me zvati da vidimo sta ce biti...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Nemoj zaboraviti da će ti od totalke odbiti obavezno olupinu.
Npr. procene totalnu štetu 6000 eura, a od nje ti odbiju 3000 eura za olupinu koja ti ostaje.
Po pravilu totalku procenjuju na min. a olupinu na max.
Na žalost moj brat je više puta prolazio kroz tu priču. Niko se nije ovajdio od ovakve štete.
Npr. procene totalnu štetu 6000 eura, a od nje ti odbiju 3000 eura za olupinu koja ti ostaje.
Po pravilu totalku procenjuju na min. a olupinu na max.
Na žalost moj brat je više puta prolazio kroz tu priču. Niko se nije ovajdio od ovakve štete.

- nemkebg
ma mogu oni da procenjuju kako hoce, ako zajebavaju sud i cao...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Koliko ja znam obavezno nadji dobrog advokata, pa kad zapreti tuzbom svi onda odrese kesu.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- nemkebg
imam dva na stand by.... nadam se da nece doci do toga...
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
imam tipa koji posreduje u naplati stete a radi u osiguravajucoj kuci pa ako treba ....
- nemkebg
koliko?
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- nemkebg
danas sam odradio izmenu predracuna, zbog tih sitnica tako da je sad predracun 620h, greska je bila samo kod felne i gume, ostalo je sve kako treba, plus sto je radni sat poskupeo na 1900... sutra to nosim u osiguranje...
i da danas mi stiglo nesto iz osiguranja, dve stranice na prvoj me obavestavaju kako su povodom mog zahteva za naknadu stete trazili izjavu tog sto me udario i da ce me nakon prijema dokumentacije obavestiti o resavanju odstetnog zahteva...
a na drugoj kako bi u cilju sto brzeg resavanja odstetnog zahteva, mole me da im dostavim kompletan zapisnik policije sa lica mesta, a ako ne mogu da ga pribavim da ih pismeno obavestim... i da su oni to trazili i od Okruznog javnog tuzilastva....
eto toliko, sta da cinim?
i da danas mi stiglo nesto iz osiguranja, dve stranice na prvoj me obavestavaju kako su povodom mog zahteva za naknadu stete trazili izjavu tog sto me udario i da ce me nakon prijema dokumentacije obavestiti o resavanju odstetnog zahteva...
a na drugoj kako bi u cilju sto brzeg resavanja odstetnog zahteva, mole me da im dostavim kompletan zapisnik policije sa lica mesta, a ako ne mogu da ga pribavim da ih pismeno obavestim... i da su oni to trazili i od Okruznog javnog tuzilastva....
eto toliko, sta da cinim?
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- dexxxter
Da se nadas da ce se stvari odvijati povoljno po tebe, jer ako po zapisnicima, tj. izjavama, kao i po fotografijama sa uvidjaja i po samom uvidjaju cika sudija kaze da si ti kriv sto si stajao tu gde se ne stoji......da ne duzim pricu... neces dobiti ni dinara od osiguranja (osim ako je kasko u pitanju). Jos moze da se desi da popijes i prijavu, da platis kaznu i tako to. Obzirom da je bilo i tesko povredjenih (otvoreni prelom ruke ako se dobro secam) to uopste ne bi bilo dobro za tebe.

- nemkebg
brate od kad to ne sme da se stane u zaustavnu traku na par sekundi??!?!!?!?!?
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
pa koliko ja znam nije dozvoljeno parkiranje,sem ako si u kvaru ali i tada si duzan u sto kracem roku da se pomeris.e sada je to sve jako diskutabilo kao sto rece dexter sve zavisi od zapisnika.
- nemkebg
nisam bio parkiran tu nego sam se zaustavio na pola min u zaustavnu traku uz sam ivicnjak, koliko znam zaustavna traka sluzi za to da imas gde da stanes u slucaju da ti se pokvari auto ili iz bilo kog drugog razloga da moras da se zaustavis... ostavio motor da radi, ostavio ukljucena svetla upalio migavce izasao iz kola i to je to... plus kad izadjes iz kola ono svetlo unutra ostaje upaljeno jos desetak sekundi i plus sam otvorio i druga vrata kako bi uzeo nesto tako da je to svetlo i duze radilo znaci mogao je i to da vidi... migavci pozicije svetlo u kolima, pa sta bi vise majku mu piiip....
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
razumem ta ja druze sta govoris ali nisi bio propisno parkiran.ti nisi bio u kvaru nego si nesto obavljao i plus nisi stavio trokut iza sebe na propisanoj udaljenosti tako da moze da bude svasta.ali drzim ti palceve i nadam se da ce se resiti u tvoju korist.
-
fu
- Drug Član
Ako ti jedini problem bude sa osiguranjem oko visine sume za naplatu stete, a ne svale ti neku krivicu, onda se obrati Narodnoj banci Srbije. Ona daje licence za rad svim osiguravajucim kompanijama i nadlezna je oko svega. U okviru NBS-je ima poseban servis koji sluzi za to i zove se: zastita korisnika. Njima se obratis sa svom dokumentacijom koju posedujes, kazes obavezno da ces da tuzis osiguravajucu kucu, oni kontaktiraju osiguranje i da vidis kako su ovi iz osiguranja posle pitomi. To ti je varijanta koja pomaze, a i to ti je lakse i brze nego da ides na sud. A sud je tu kao zadnja opcija. Puno srece!
- nemkebg
parkiranje je svako zaustavljanje duze od 15min koliko znam... tako da ovo nije parkiranje... ne bitan je razlog zaustavljanja vec da li je auto osiguran i da li ga ucesnici u saobracaju mogu videti... a ja sam se za to pobrinuo, ako ne moz da vidi pozicije migavce svetlo u kabini tesko da bi i trougao video...milance napisao:razumem ta ja druze sta govoris ali nisi bio propisno parkiran.ti nisi bio u kvaru nego si nesto obavljao i plus nisi stavio trokut iza sebe na propisanoj udaljenosti tako da moze da bude svasta.ali drzim ti palceve i nadam se da ce se resiti u tvoju korist.
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
- nemkebg
Veliko hvala na vrlo orisnom savetu.... zaista ne znam za sta bi mogli da me okrive, zaustavio se u zaustavnoj traci uz desnu ivicu kolovoza, ispred nadvoznjaka, ostavio upaljene pozicije upalio migavce podigao rucnu izasao iz vozila, bilo je i svetlo u kabini ukljuceno tako da stvarno ne znam zasto... da sam bio u kvaru postavio bi trougao...fun_alfe napisao:Ako ti jedini problem bude sa osiguranjem oko visine sume za naplatu stete, a ne svale ti neku krivicu, onda se obrati Narodnoj banci Srbije. Ona daje licence za rad svim osiguravajucim kompanijama i nadlezna je oko svega. U okviru NBS-je ima poseban servis koji sluzi za to i zove se: zastita korisnika. Njima se obratis sa svom dokumentacijom koju posedujes, kazes obavezno da ces da tuzis osiguravajucu kucu, oni kontaktiraju osiguranje i da vidis kako su ovi iz osiguranja posle pitomi. To ti je varijanta koja pomaze, a i to ti je lakse i brze nego da ides na sud. A sud je tu kao zadnja opcija. Puno srece!
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
-
fu
- Drug Član
Po tome kako opisujes, ja bih rekao da nisi kriv, koliko ja poznajem propise, ali ovo je "drzava" Srbija i sve je moguce..... Tako da to ne mogu da komentarisem previse. Ja sam pokusao da ti pomognem kako da izadjes na kraj s osiguranjem i bez lazne skromnosti dao sam ti koristan savet. Kad dodje dotle, nadji br. NBS na 988, pa kad dobijes NBS oni ce ti dati br. centra za zastitu korisnika koji pocinje sa 0800... i poziv je besplatan! Mogu da ti iskopam te brojeve ako zelis? Imam ih negde! Pozz
Re: katastrofa... my Bertone :( :( :(
nemkebg napisao:Veliko hvala na vrlo orisnom savetu.... zaista ne znam za sta bi mogli da me okrive, zaustavio se u zaustavnoj traci uz desnu ivicu kolovoza, ispred nadvoznjaka, ostavio upaljene pozicije upalio migavce podigao rucnu izasao iz vozila, bilo je i svetlo u kabini ukljuceno tako da stvarno ne znam zasto... da sam bio u kvaru postavio bi trougao...fun_alfe napisao:Ako ti jedini problem bude sa osiguranjem oko visine sume za naplatu stete, a ne svale ti neku krivicu, onda se obrati Narodnoj banci Srbije. Ona daje licence za rad svim osiguravajucim kompanijama i nadlezna je oko svega. U okviru NBS-je ima poseban servis koji sluzi za to i zove se: zastita korisnika. Njima se obratis sa svom dokumentacijom koju posedujes, kazes obavezno da ces da tuzis osiguravajucu kucu, oni kontaktiraju osiguranje i da vidis kako su ovi iz osiguranja posle pitomi. To ti je varijanta koja pomaze, a i to ti je lakse i brze nego da ides na sud. A sud je tu kao zadnja opcija. Puno srece!
Po tome kako opisujes, ja bih rekao da nisi kriv, koliko ja poznajem propise, ali ovo je "drzava" Srbija i sve je moguce..... Tako da to ne mogu da komentarisem previse. Ja sam pokusao da ti pomognem kako da izadjes na kraj s osiguranjem i bez lazne skromnosti dao sam ti koristan savet. Kad dodje dotle, nadji br. NBS na 988, pa kad dobijes NBS oni ce ti dati br. centra za zastitu korisnika koji pocinje sa 0800... i poziv je besplatan! Mogu da ti iskopam te brojeve ako zelis? Imam ih negde! Pozz