baksuzzz....

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
DJOLLE
Garaža: AlfaROMEO 155TS 1.8 8V Super
Pridružio se: Ned Jan 18, 2009 8:57 am

baksuzzz....

Sre Maj 27, 2009 3:13 pm

E ako je neko baksuz to sam ja! Danas mi rikne racva ili ventil kako ko vec naziva to na malom hladnjaku kabine! :banghead:
Slika
Ako bilo ko moze da mi pomogne da sredim ovo bicu mu jako zahvalan! Pozz drugari... :arflag
BELI GROM
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Re: baksuzzz....

Sre Maj 27, 2009 5:18 pm

bez uvrede, mislim da su ta kola vec imala problem s tim... diht masa, fleka od curenja... :(
Slika

ispusti vodu, skini sve to, rasturi, ocisti, zakrpi, predihtuj. nema druge.
srecno.
Korisnikov avatar
DJOLLE

Sre Maj 27, 2009 6:26 pm

ta zuta fleka je od hladnjaka jer je srati riknuo a posto je auto sedeo nekih desetak dana na moru,ostala je ta fleka. onda sam kupio nov hladnjak i montirao,onaj crveni silikon sam stavio posto mi je racva bila sumnjiva,da kazem kao nekako izvitoperena,i sada je putlo opet sam ga predihtovao ali dzaba.moram da nadjem neku polovnu u solidnom stanju
BELI GROM
Korisnikov avatar
lux
Garaža: 147 1.6 TS 77kw
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:26 pm

Sre Maj 27, 2009 8:04 pm

Ako je iko baksuz sa kolima onda si to ti.
Korisnikov avatar
Blade
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:14 am

Sre Maj 27, 2009 8:08 pm

A nikako ne moze da se iskrpi plastikom i onda da se namaze diht masom :scratch:
@lux nisi cito moj post :blush:
Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Korisnikov avatar
DJOLLE

Čet Maj 28, 2009 10:20 am

lux napisao:Ako je iko baksuz sa kolima onda si to ti.
:cray:
BELI GROM
Korisnikov avatar
DJOLLE

Čet Maj 28, 2009 10:21 am

Blade napisao:A nikako ne moze da se iskrpi plastikom i onda da se namaze diht masom :scratch:
@lux nisi cito moj post :blush:
Pa to sam i ja mislio da ga nekako izlijem sa plastikom,mozda to i resi problem :scratch:
BELI GROM
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Maj 28, 2009 12:00 pm

nema to sanse opet ce pustati, nikako ne moze plastikom lepo da se zatopi, mozda jedino kod nekog profi sto se time bavi da probas jer imaju sigurno neke bolje tehnike i materijale :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
DJOLLE

Čet Maj 28, 2009 4:51 pm

Pre je voda probila na mestu gde je oznaceno sa brojem 2.
To sam sredio i sada je OK,ali?
Iza ove racvice br.3,nalazi se kao neka svalina,sta li vec(ako je neko skidao zna ce) e to mene sad malo :fight_poke: zeza...na tom mestu i dalje po malo kapnje voda :banghead:
Slika
al' :grin: je strucno iscrta...
BELI GROM
Korisnikov avatar
Soo
Garaža: 1995 Alfa Romeo 155 1.8 8V , 2001 Renault Megane 1.4 16V
Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 7:08 pm

Čet Maj 28, 2009 8:56 pm

Na zalost probice ti tecnost za 5 dana opet :(
odvrini klapnu ispusti tecnost skini je tako sto ces da odvrnes dva srafa sa strane
popusti shelnu sa zadnje strane i plako spusti klapnu u naj nizi polozaj samo pazi na feder i sraf na polugi od klapne ......
kad si skinuo klapnu dobro je ocisti od paste i pazi da ne zagubis oring koji ti je na donjem delu klapne i njega skini i ocisti ili ako mozes nadji novi mislim da je f15 nisam siguran, kad si je ocistio i osusio uzmi onaj lepak univerzalni MOMENT valjda se tako zove sto ide na pistolj, pakovanje je kao silikon ili u tubi ako ga nadjes pa sa njim namazi lice klapne znaci gornju stranu ali kod krila gde su rupe za srafove ( sam spoj ) jer tu u 95% PUCA KLAPNA to mozes da vidis tek kad pritisnes klapnu i onda ti se pojavi prorez, tu pusta tako da pasta sa donje strane klapne i ne znaci mnogo jer prska da gornje strane, problem nastaje kad se ukruti oring vremenom od temperature tecnosti pa pravi polugu na sredini klapne i samim tim je krivi i onda dolazi do pucanja iste tako da ne smes da zavrces klapnu sa ona dva srafa sa strane ko sumanut ...
znaci namazes ili nalijes lepkom klapnu sacekas da se osusi stavis ako mozes da nadjes novi oring i stegnes lagano uz naravno koriscenje crvene ili crne paste a da bi lakse nemontirao klapnu moras e sad nemogu da se setim da li povecas temperaturu na max ili na min :banghead: da bi ti se spustila poluga na koju kacis polugicu od klapne....
nadam se da ce ti ovo pomoci kolko tolko :grin:
Korisnikov avatar
DJOLLE

Pet Maj 29, 2009 10:36 am

Soo napisao:Na zalost probice ti tecnost za 5 dana opet :(
odvrini klapnu ispusti tecnost skini je tako sto ces da odvrnes dva srafa sa strane
popusti shelnu sa zadnje strane i plako spusti klapnu u naj nizi polozaj samo pazi na feder i sraf na polugi od klapne ......
kad si skinuo klapnu dobro je ocisti od paste i pazi da ne zagubis oring koji ti je na donjem delu klapne i njega skini i ocisti ili ako mozes nadji novi mislim da je f15 nisam siguran, kad si je ocistio i osusio uzmi onaj lepak univerzalni MOMENT valjda se tako zove sto ide na pistolj, pakovanje je kao silikon ili u tubi ako ga nadjes pa sa njim namazi lice klapne znaci gornju stranu ali kod krila gde su rupe za srafove ( sam spoj ) jer tu u 95% PUCA KLAPNA to mozes da vidis tek kad pritisnes klapnu i onda ti se pojavi prorez, tu pusta tako da pasta sa donje strane klapne i ne znaci mnogo jer prska da gornje strane, problem nastaje kad se ukruti oring vremenom od temperature tecnosti pa pravi polugu na sredini klapne i samim tim je krivi i onda dolazi do pucanja iste tako da ne smes da zavrces klapnu sa ona dva srafa sa strane ko sumanut ...
znaci namazes ili nalijes lepkom klapnu sacekas da se osusi stavis ako mozes da nadjes novi oring i stegnes lagano uz naravno koriscenje crvene ili crne paste a da bi lakse nemontirao klapnu moras e sad nemogu da se setim da li povecas temperaturu na max ili na min :banghead: da bi ti se spustila poluga na koju kacis polugicu od klapne....
nadam se da ce ti ovo pomoci kolko tolko :grin:
buraz razumem te ali ne bas toliko :scratch: malo si me zbunio :blink: jer na ti klapnu ide neka sajla mozda :blush: koja je mozda pricvrscena na kuceste malog hladnjaka,pitam jer nije mi jasno. inace na mescu gde se nalaze srafovi racla je tu pukla od prezatezanja i iskrivila se... (sad mi se sve pomesalo :doh: )
BELI GROM

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”