Kupio sam auto pre par dana,a prodavac mi je rekao da je crko senzor za brzinomer,takodjen mi se nepomera ni kolometraza.... Zanima me dal je neko imao slicno iskustvo i koliko kosta taj senzor,ako je uopste on problem.
Danas sam skidao sat za brzinu i vidi se da je skidan,tako da je verovatno vracena kilometraza...ali nebitno je sada to,interesuje me da li je neko imao problema s tim senzorom za brzinomer i gde se nalazi,jel on na menjacu??
Danas sam zamenio senzor na ABS-u i sat i oped neradi , zvao sam servis i rekli su mi da od 2002 senzor stoji na ABS-u a ne na menjacu. Nemam vise ideju sta da radim, a primetio sam da mi ni ABS neradi jedino da menjam one senzore na tockovima?
Jesi li ti vozio auto u neki normalan servis, da oni to pogledaju i srede, ili si mislio da popravis sam uz konsultaciju sa ljudima sa foruma?
Neke stvari je mnogo jeftinije i brze raditi u servisu koji zna sta radi!
Razumem se u aute donekle,cak sam menjao sam motor u drugom autu koji je bio benzinac,ubacio sam mu dizel motor i prepravio oko elektronike....ali to je nebitno. Ovde u blizini izgleda da nema nikakav servis,jedino sam cuo da u Somboru ima dijagnostika i odvescu ga tamo ovih dana...a iskreno i nemam para na bacanje,neverujem bas servisima...npr Vectru sam vozio na servis u Total i oderali su me, posle mi se ugasi auto na semaforu i odslepaju me nazad u total! Danas je tesko naci dobrog majstora....zato je najbolje jednostavnije stvari znati sam odraditi na autu.
Ja se u potpunosti slazem sa tobom, ako znas umes i mozes. Ali neke stvari ocigledno ne umes jos, pa je greh za nekoliko novcanih jedinica da se mucis i ne daj Boze nesto pokvaris jos vise. Mogu da ti preporucim ljude u Subotici gde ja servisiram auto, vec su Alfisti iz Sombora isli kod njih na moju preporuku. Ako si zainteresovan za ovakvu vrstu pomoci poslacu ti podatke na PM
Milos
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon