nakon 1h gradske kreni stani voznje, servo mi postaje sve tezi i tezi, a onda dodatno krene da proizvodi zvuke pri motanju. zvuci kao neko natezanje. inace je malo tezi servo (ne mozes voziti jednim prstom) ali sam mislio da je to normalno.
ulja ima, cak je i malo preko maksimuma.
ima li neko ideju? videcu da teram auto majstoru cim pre.
edit: ulja ima vise za sirinu Min-Max razmaka. mozda da probam da izvucem visak?
147. tezak volan -
Poslednja izmena od dOllar u Čet Apr 30, 2009 7:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
147 - 2001 - 1.6 TS - 88kW
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
uff
kad se auto ohladi, opet sve radi po starom
servo pumpa, u kom opsegu se krecu cifre, da ne kazem evrici

kad se auto ohladi, opet sve radi po starom
servo pumpa, u kom opsegu se krecu cifre, da ne kazem evrici

- 147
- Garaža: Alfa Romeo 147
Verovatno je covek vec resio problem, ali evo cisto da napisem ukoliko neko drugi ima slican problem. Ne mora da bude pumpa za servo, moguce je samo da je skliznuo kais sa alternatora (ne znam kako se zove taj kais, ali koliko sam shvatio servisera koristi se za dopunu akumlatora).
pozdrav,
nisam jos resio problem, nisam bio tu neko vreme.
dobio sam broj majstora iz sopota koji radi servoe, pa cu da se provozam do njega.
kada volan oteža (nakon 30min gradske voznje), skripanje (kao kad negde zafali ulja pa se cuje natezanje) se cuje uglavnom kad motam ulevo.
prethodni vlasnik mi rece da je skoro menjao levu biksnu na letvi volana i da bi to trebalo da se razradi... (nesto je lupkalo u levom tocku pa su mislili da je do biksne ali je bio sajlen blok na levoj viljusci)
nisam jos resio problem, nisam bio tu neko vreme.
dobio sam broj majstora iz sopota koji radi servoe, pa cu da se provozam do njega.
kada volan oteža (nakon 30min gradske voznje), skripanje (kao kad negde zafali ulja pa se cuje natezanje) se cuje uglavnom kad motam ulevo.
prethodni vlasnik mi rece da je skoro menjao levu biksnu na letvi volana i da bi to trebalo da se razradi... (nesto je lupkalo u levom tocku pa su mislili da je do biksne ali je bio sajlen blok na levoj viljusci)
- belgrade011
Jesi resio problem na kraju ,posto je i meni nesto slicno pocelo da se desava na 147-ici pa me zanima sta bi moglo da bude u pitanju
- gaston
- Garaža: EX.....164/156 2+2=4.0
147 Mjet 260 HP +Djulieta 2.0 170 HP - Lokacija: Belgrade
Pumpa za servo se zagreje povecaju se zazori , mozda postoji i pukotina izmedju usisa i potisa , - pada priyisak i ne obavlja funkciju . Da je letva stalno bi .
http://www.youtube.com/watch?v=Pf0JT4jsR9Y" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrav,
nisam bio na forumu neko vreme.
Vozio sam auto kod Mise u Mladenovac da pogleda servo i letvu, tj. da odradi remont letve posto mi i Ivan iz Rode rece da je sigurno do letve. Da li je popravio, hmm mozda ali rekao bih polovicno.
Prethodni vlasnik mi je rekao da su menjali biksne na letvi i da su stavljene plasticne.
Kad je majstor skinuo letvu sipka u letvi koja ide levo desno se dosta tesko rukom pomerala. Morao si sakom jace da je udaris da bi je pomerio. Kaze da bi to trebalo ici lakse i da su ovi zeznuli kad su stavljali druge biksne. Takodje je sipka bila blago zuta na nekim delovima sto je verovatno od trenja (skripanje).
Ako sam dobro video na kraju nije menjao biksne nego je odneo negde letvu i blago stanjio sipku da bi lakse klizila kroz njih. Posle obrade sipka je prolazila lakse ali opet si morao da je cuknes sakom (ne razumem se u letve te neznam kojom lakocom inace sipka seta levo desno).
Sto se remonta tice to je to, stavio toatnu mast i vratili letvu.
Skripe vise nema i volan je za nijansu laksi, ali po mom misljenju pertezak za jedan servo upravljac. Pretpostavljam da nije dovoljno sbrusio sipku, mada da se ja pitam sipka nema sta da se obradjuje nego treba staviti biksne koje odgovaraju. Ivan iz Rode mi rece da tu idu mesingane biksne.
Te moje pitanje za kolege koji voze 147. Da li vam je lagan servo tipa "vrtis ga jednim prstom" ili su inace tezi?
btw, skidanje letve, "remont", vracanje letve = 150€
nisam bio na forumu neko vreme.
Vozio sam auto kod Mise u Mladenovac da pogleda servo i letvu, tj. da odradi remont letve posto mi i Ivan iz Rode rece da je sigurno do letve. Da li je popravio, hmm mozda ali rekao bih polovicno.

Prethodni vlasnik mi je rekao da su menjali biksne na letvi i da su stavljene plasticne.
Kad je majstor skinuo letvu sipka u letvi koja ide levo desno se dosta tesko rukom pomerala. Morao si sakom jace da je udaris da bi je pomerio. Kaze da bi to trebalo ici lakse i da su ovi zeznuli kad su stavljali druge biksne. Takodje je sipka bila blago zuta na nekim delovima sto je verovatno od trenja (skripanje).
Ako sam dobro video na kraju nije menjao biksne nego je odneo negde letvu i blago stanjio sipku da bi lakse klizila kroz njih. Posle obrade sipka je prolazila lakse ali opet si morao da je cuknes sakom (ne razumem se u letve te neznam kojom lakocom inace sipka seta levo desno).
Sto se remonta tice to je to, stavio toatnu mast i vratili letvu.
Skripe vise nema i volan je za nijansu laksi, ali po mom misljenju pertezak za jedan servo upravljac. Pretpostavljam da nije dovoljno sbrusio sipku, mada da se ja pitam sipka nema sta da se obradjuje nego treba staviti biksne koje odgovaraju. Ivan iz Rode mi rece da tu idu mesingane biksne.
Te moje pitanje za kolege koji voze 147. Da li vam je lagan servo tipa "vrtis ga jednim prstom" ili su inace tezi?

btw, skidanje letve, "remont", vracanje letve = 150€

- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Najbolje je da sednes u neku 147 i sam proveris da li je to to... Po meni je servo na 147ici u nekoj zlatnoj sredini, niti pretezak, niti da se vrti jednim prstom... Ako si iz BG-a mozes da sednes u moju 147 pa da uporedis...
Pozz
Pozz
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Mislim da je servo na Alfama malo tvrdji u odnosu na druge automobile.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
imam 2 147-ice. na njima nema okretanja volana jednim prstom. alfa ima najbolji volan medu autima,da bi bio takav mora bit direktan relativno tvrd ili tezak i sa malim krugom okretanja. sa jedne na drugu stranu ima cirka 2.3 okreta volana. zato i daje tolike povratne informacije, tocno znas sta se desava pod kotacima.
zamisli da je volan kao sta je na alfama lagan za okretanje a sa tako direktan , sta bi se desavalo na vecim brzinama. malo laganiji pomak i ides u grabu.
zato ne diraj ako nije u kvaru, provaj vozit neki drugi auto cim izades iz alfe.
pa ces vidit razliku.
zamisli da je volan kao sta je na alfama lagan za okretanje a sa tako direktan , sta bi se desavalo na vecim brzinama. malo laganiji pomak i ides u grabu.
zato ne diraj ako nije u kvaru, provaj vozit neki drugi auto cim izades iz alfe.
pa ces vidit razliku.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”