cuje se neko sviranje?
- VladaJ
- Garaža: Alfa 156 '00 1.9JTD, 110KS
Evo, sinoc upalim auto, krenem, kad cujem nesto cavrlja, na leru slabo , pojacava se povecavanjem gasa. Ladan znoj, reko da nije turbina, ne daj boze... Dodjem kuci i zakljucim da se zvuk cuje levo dole, oko kaiseva... Ali nije kais , nekako drugacije svira. Pretpostavljam da je neki lager, spaner, sta li? Jel imao neko slican problem? Inace dobro pali i vuce... Planiram da odem u ponedeljek do majstora, da li da vozim tako ili da odstoji alfica ova dva dana?
-
gi
- Drug Član
Velika verovatnoća je da je neki roler. Da ti možda neki od kaiševa ne kači negde?
- VladaJ
koliko sam mogao da vidim, ne kaci nigde kais... Polio sam ga vodom da vidim da nije on, ali se i dalje cuje... Koje rolere i spanere da kupim, mislim koju marku, i zupcasti i trakasti(mada onaj trakasti igleda kao nov)? kais jer hocu sve to da promenim... Ponekad mi se zadnjih dana cuo metalni zvuk, a i primetio sam u voznji da neki nosac motora nije u redu.
-
gi
- Drug Član
Roleri i španeri SKF (prva ugradnja) ili Metelli (prilično kvalitetni, nešto jeftiniji). Za zupčasti ne bih mogao da ti preporučim marku, jer ga nemam
a PK su mi Gates i OK su. Najbolje ti idi prvo kod čika majstora da ti on sve lepo pogleda, ima na nekoj od tema preporuka za AR mehaničare u Nišu.

- VladaJ
Sredjeno! Jedan spaner na pk kaisu prosvirao (manji). SKF, 2200 din.
- VladaJ
ako je kao kod mene spaner na pk kaisu, nije opasno, mada BOLJE DA GA POSLUSA NEKO ISKUSNIJI. Da nije na zupcastom? Nego jel BL - Blace?? ili Bijeljina? ili Banja Luka?
Pozdrav
Re: cuje se neko sviranje?
Sonen napisao:VladaJ napisao:Sredjeno! Jedan spaner na pk kaisu prosvirao (manji). SKF, 2200 din.,
Као нов на овом парчету веб неба, молим за малу помоћ.
Јуче сам купио 156 2.0 TS. Чини ми се да имам истих проблема са зујањем...
Да ли смијем и колико возити (сура нико не ради - 1. мај) уколико је исти проблем са шпанером?
Унапријед хвала и поздрав из БЛ.
ako je kao kod mene spaner na pk kaisu, nije opasno, mada BOLJE DA GA POSLUSA NEKO ISKUSNIJI. Da nije na zupcastom? Nego jel BL - Blace?? ili Bijeljina? ili Banja Luka?

Pozdrav
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”