Casopis ARCS
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Pre par sam u jednoj radnji trazio neki casopis o alfama i uopste o italijanima ali mrka kapa ... Nemaju nista ... E sada ovo je samo predlog ili zelja ali evo mene zanima sta mislite da se organizujemo nekako i da pokrenemo sopstveni casopis o alfama,alfizmu i o uopste citavoj italijanskoj auto industriji.Neko ce reci da to niko nece kupovati ali evo moje teorije...Posto se na izgled alfe lozi svaki drugi muskarac mada ja mislim da su svima Alfe barem lepe ako nista drugo casopis ce njih vise kupoviti jer su fanovi tog brenda.U neku ruku oni se plase posedovati Alfu pa voze neke druge automobile.Uopste ja mislim da fanova Alfe ima mnogo vise nego sto mislimo samo sto se neki plase da to u drustvu priznaju,jer takodje mislim da nas je samo sacica ovde na forumu i da nas ima mnogo vise.Ne znam, mozda moja prica je moguca samo u teoriji ali mene zanima vase misljenje o tome. 

Poslednja izmena od Mique u Ned Avg 16, 2009 2:32 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
To bi bilo eXtra ali i tesko izvodljivo 
Da li znas kolika je za*ebancija pokrenuti neki malecki casopis?
Mozda neke klubske novine na nekvalitetnom papiru bi imale prodju barem kod ljudi koji nemaju net niti znaju za ovo sta se ovde desava svakog dana (ARCS)
Tipa neka osnova o modelima sa slikama + saveti, odrzavanje, uradi sam i tako to.

Mozda neke klubske novine na nekvalitetnom papiru bi imale prodju barem kod ljudi koji nemaju net niti znaju za ovo sta se ovde desava svakog dana (ARCS)

Tipa neka osnova o modelima sa slikama + saveti, odrzavanje, uradi sam i tako to.

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
Prva. druga serija 33 1.7 Veloce
Druga. treca serija 33 Permanent 4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2 ili TI work in progress
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. treca serija 33 1.7 16v
- Mique
Ne znam za vas ali ja sam u zadnjih mesec dana startovao desetak likova koji voze alfe , mahom starije da se uclane u klub , prikljuce na forum ali polovina njih ne koristi net iz razlicitih razloga...Otprilike znam koliko je tesko pogotovo danas u ovoj besparici pokrenuti tako nesto ali evo predloga: Daje se i prostor sponzorima odnosno prodavnicima Auto-delova , auto servisima, Auto- kucama (placevima) gde oni placaju taj svoj prostorza reklamu ... Po svemu smo unikatni pa zasto ne i po ovome (casopisu)
A sto se tice sadrzaja pa
tu moze biti svacega preko revizije testova i slika starijih Alfi do testova novijih modela ... Jedino oko cega se ne brinem jesu test vozaci , jer cenim da bi svi zeleli taj posao //// Zamislite dobijete , 159 Alfu da voziti super test na 100,000 km
:rotfl:Naravno kao sto kaze Blade razni saveti i pomoc oko odrzavanja
E sad jedno su zelje a drugo mogucnosti .... 

Podrzavam ideju u potpunosti. Mislim da te ne bi trebalo u startu obeshrabrivati. Izvodljivo je, treba to dobro koncipirati i ne postavljati sebi limite vec pucati na nesto vrhunsko i reprezentativno. Dakle kvalitetan casopis na dobrom papiru, sa raznovrsnim temama i studioznim tekstovima. Tu bi se naslo mesta i za aktuelne komercijalne modele, za sportske retke zverke, a bilo bi mesta i za price o istoriji automobilizma, italijanskih marki i italijanskog dizajna. Sve to zacinjeno obiljem fotografija.
A sto se tice sponzora, ne treba ocekivati nesto mnogo od auto placeva i prodavnica delova, ali ako propagiramo italijansku auto industriju, mislim da bi Delta auto trebala dobro da odresi kesu. Kada je rec o isplativosti jednog takvog projekta, mislim da bi dosta nas sa foruma izdvojilo jednom mesecno novac za takav casopis, plus redovna distribucija.
A sto se tice sponzora, ne treba ocekivati nesto mnogo od auto placeva i prodavnica delova, ali ako propagiramo italijansku auto industriju, mislim da bi Delta auto trebala dobro da odresi kesu. Kada je rec o isplativosti jednog takvog projekta, mislim da bi dosta nas sa foruma izdvojilo jednom mesecno novac za takav casopis, plus redovna distribucija.
- Mique
Mi svi se mozemo pretplatiti na taj casopis a da nam Delta moze pomoci i da bi svi imali koristi od toga to si u pravu.Ionako im prodaja ne ide bas najbolje a marketing sto se alfi tice je bedan
Jer dosta nas po ceo dan bleji po netu ponekad dzabe a npr. moze raditi i kao dopisnik ili urednik npr. Sem toga na ovom na sem forumu ima toliko materijala da se odmah moze napraviti par brojeva 

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
To je jaaaako velika zayebancija i mora da se nadje neko ko ce da se posveti samo tome a mi svi da mu pomazemo koliko mozemo. Drugacije nema nista od toga 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Ideja je odlicna ali je tesko izvodljiva u ovim nasim uslovima.
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
-
gi
- Drug Član
Ideja je odlična, ali realizacija je trenutno nemoguća. Nemamo mi para za to planinarenje. Objasniću ti konkretno kad se budemo videli zašto.
- Mique
Vazi druze 

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: Casopis ARCS
Auu, koliko god da bih voleo da dodje do realizacije takvog lista, to je strahovito veliki projekat, veruj choveku koji je prelamao mnoge listove u poslednjih 15-ak godina (moja malenkost)... Projekat koji zahteva full time angazovanje ljudi okupljenih oko projekta od redakcije do realizacije...
za possitive thinking! Ja bih bio prvi pretplatnik! 

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Ova je ideja zaista sjajna, ali na zalost kao sto govore bolje upuceni drugari, verovatno nemoguce izvodljiva (za sada). Ostaje nam samo da se nadamo da ce jednom doci i to vreme, ali za neke dolazece generacije. Zao mi je sto moram da se slozim sa tvrdnjom Mique-a da u ovoj zemlji ima vlasnika Alfi koji nikako ne barataju racunarima ili nemaju net, pa i ne znaju za nas. Nedavno sam bio na Bubanj Potoku na autopijaci i naidjem na coveka srednjih godina gde prodaje 156-icu, u savrsenom stanju - kupljenu i odrzavanu u Delti. Naravno, udjem u pricu sa njim i posle kraceg opustanja pozali se on kako vec duze vreme pokusava da proda Alfu, ali je niko nece. Pitam ga da li je clan Alfa-kluba i da li je pustio na oglase preko interneta, ali covek nit je cuo za nas klub, niti koristi internet. Zalosno, zaista! Covek zna samo za "Halo i Novosti oglase". Tuga! Zarad takvih kojih u ovoj Zemlji nije mali broj, casopis bi bio dobra stvar. Ali sta da se radi, mozda jednog lepog dana...!

- Mique
Da li ima tog casopisa kod nas??? Skupo mi je da ovako anrucim a ko zna kako bi stizalo
Mada nemam iskustva u tome ?? Tvoje misljenje ??? Znas kako sto se tog magazina tice
Pa znam da je to samo teorija ali ja bih sve dao da pokrenemo tako nesto ... znaci nalik na ovaj engleski ...

Sa prvim brojevima stici se i prve pohvale, sugestije i predlozi, ako casopis bude dobar sponzori ce se sami javiti. Jedino je bitno da to bude odredjeno vrhunski i bez ikakvih kompromisa sto se tice kvaliteta.
Podrzite Miquea i njegovu ideju, odlicna je!
Blade napisao:To bi bilo eXtra ali i tesko izvodljivo
sErGiO napisao:To je jaaaako velika zayebancija
Nemojte da obeshrabrujete coveka. Ovo je ideja za one koji veruju u to, a oni koji veruju sigurno ce imati zelje i snage da to isteraju do kraja. Coveku treba podrska i ja mu je pruzam. Imam iskustva u stampanim medijima, poznajem ljude koji su u tom poslu i zelim da pomognem koliko mogu.Viper napisao:Ideja je odlicna ali je tesko izvodljiva u ovim nasim uslovima.
Sa prvim brojevima stici se i prve pohvale, sugestije i predlozi, ako casopis bude dobar sponzori ce se sami javiti. Jedino je bitno da to bude odredjeno vrhunski i bez ikakvih kompromisa sto se tice kvaliteta.
Podrzite Miquea i njegovu ideju, odlicna je!
-
Sa
- Drug Član
Ja sam ideju za časopis imao pre 2-3 goine ali kada sam sve stavio na papir bez 5000e ne vredi pričati. Madjari imaju jako dobar klupski časopis Alfisimo koji izlazi na svaka dva meseca ali oni imaju strahovitu podršku uvoznika. Ako bi se Delta malo ispružila realizacija je vrlo moguća ali čisto sumnjam s obzirom na trenutno stanje 

- Mique
Nino druze HVALA ti na ovakvoj podrsci zaista nemam reci...Ja evo prvi otvoreno mogu da obecam ovde na forumu da bih se zalozio i radio sve sto je moguce oko tog casopisa...Izgledalo bi nesto kao auto - italia znaci Alfa 75% magazina a nekih 25% posvetimo i ostalim italijanskim brendovima.Koliko sam uspreo da vidim mnogi ovde i dalje cuvaju stare casopise i recenzije testova starijih modela sto bi isto moglo uci u citavu pricu ...E sada presidente je totalno u pravu sto se Delte tice,njihova pomoc u bilo kom smislu bi nam dosta znacila... Ali koliko god leteo u oblacima, znam situaciju ali ako mi se pruzi prilika ja bih to uradio !!!
Jos jednom hvala na podrsci sugestijama i savetima !!!!

- Serapion
- Gocy
Ljudi sto ste takvi. Nino me je kasno informisao o ovoj temi.Valjda je jos aktuelna.
Evo jednog malog predloga.
Casopis moze imati nekoliko stvari i izvodljivo je. Citaj sad:
Izdaje se dvomesecno.
Ima cetri ili pet (dajem samo primere) tema koje se svakog meseca ponavljaju:
1. Alfa kroz istoriju (tipa sad pisemo o formuli, naredni put o ratovima...)
2. Jednom se odabere neki stariji model i predstavi a vec imamo tako dobre prevedene clanke (Sashin post o 33 stradale npr.)
3. Predstavljanje novih automobila (MiTo, 159, 147, Brera, neke limited edition...)
4. Najave ili glasine o novim modelima
5. Dizajneri alfe ili vazne licnosti koje su ucestvovale u kreiranju nekih modela ili motora
6. Motori (predstavljane motora: boxer
, TS, V6...)
7. Korisni saveti (npr. za neke od modela, opis cestih kvarova ili sta ne raditi...)
Ljudi sve podatke imamo samo ih valja pametno iskoristiti i uklopiti.
Svako od nas bi imao svoj deo koji sredjuje (7 tema - 7 osoba), onda to ide "uredniku" koji sve spaja u istu celinu. Uskladi boju fonta, velicinu, font, velicini naslova, lektoraj... i sl.
Vec slutite na sta mislim? Tako je!
Ne mora sve biti na papiru.
Ovo je doba elektronike. Neka bude u elektronskom formatu i postavljeno na site-u.
A cekace bolja vremena za to da izlazi kao casopis.
To je moj predlog a vi sad kako hocete.Razmislite.
Evo jednog malog predloga.
Casopis moze imati nekoliko stvari i izvodljivo je. Citaj sad:
Izdaje se dvomesecno.
Ima cetri ili pet (dajem samo primere) tema koje se svakog meseca ponavljaju:
1. Alfa kroz istoriju (tipa sad pisemo o formuli, naredni put o ratovima...)
2. Jednom se odabere neki stariji model i predstavi a vec imamo tako dobre prevedene clanke (Sashin post o 33 stradale npr.)
3. Predstavljanje novih automobila (MiTo, 159, 147, Brera, neke limited edition...)
4. Najave ili glasine o novim modelima
5. Dizajneri alfe ili vazne licnosti koje su ucestvovale u kreiranju nekih modela ili motora
6. Motori (predstavljane motora: boxer

7. Korisni saveti (npr. za neke od modela, opis cestih kvarova ili sta ne raditi...)
Ljudi sve podatke imamo samo ih valja pametno iskoristiti i uklopiti.
Svako od nas bi imao svoj deo koji sredjuje (7 tema - 7 osoba), onda to ide "uredniku" koji sve spaja u istu celinu. Uskladi boju fonta, velicinu, font, velicini naslova, lektoraj... i sl.
Vec slutite na sta mislim? Tako je!
Ne mora sve biti na papiru.
Ovo je doba elektronike. Neka bude u elektronskom formatu i postavljeno na site-u.
A cekace bolja vremena za to da izlazi kao casopis.
To je moj predlog a vi sad kako hocete.Razmislite.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Keep thinking ! ! !
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
skoro za sve si u pravu, sem za doba elektronike.
poenta je bas u papirnom izdanju, za Alfiste koje doba elektronike uopste ne interesuje...
*evo, javljam se dobrovoljno da radim "prelom" (imam iskustvo)... znam 99% tehnickih stvari oko toga da odradim, btw.
poenta je bas u papirnom izdanju, za Alfiste koje doba elektronike uopste ne interesuje...
*evo, javljam se dobrovoljno da radim "prelom" (imam iskustvo)... znam 99% tehnickih stvari oko toga da odradim, btw.
- Gocy
Nazalost deki svi mi starimo, a sadasnjim klincima je to buducnost i svi koji ne znaju da koriste racunar ili nemaju internet mozda budu smatrani idiotima. A za neko vreme mozda seca suma i pravljenje papira (osim za brisanje nosa, da ne kazem nesto drugo0) mozda bude zakonima zabranjena.dekideki napisao:skoro za sve si u pravu, sem za doba elektronike.
Salim se, ali ima tu istine.
Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Keep thinking ! ! !
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
procitaj prvi post i jos par njih posle koji pricaju o ljudima koji voze Alfe a nemaju pojma da ukljuce komp. casopis je namenjen njima. svi koji imaju komp i zanimaju ih Alfe su vec tu. ARCS na netu radi svim silama, pa opet ne moze da se poredi sa jacim portalima, na primer:
http://www.alfisti.hr
licno poznajem deset superAlfista koje internet apsolutno ne interesuje. pozivao sam ih da svrate, ali nema sanse. dolaze na skupove ali tek kad ih pozovemo telefonom...
s druge strane, na http://www.arcs.org.rs/html/novosti.htm jos uvek najavljuje dogadjaj od pre godinu dana...
http://www.alfisti.hr
licno poznajem deset superAlfista koje internet apsolutno ne interesuje. pozivao sam ih da svrate, ali nema sanse. dolaze na skupove ali tek kad ih pozovemo telefonom...
s druge strane, na http://www.arcs.org.rs/html/novosti.htm jos uvek najavljuje dogadjaj od pre godinu dana...
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
e to si lepo primetio.... a odrzavanje elektronskih medija - web strane zahteve barem 100x manje vremena, znanja i angazovanja od shtampanog, da ne pricham o broju ljudi... Jako bih zeleo da ovo uspe, ali sam skeptik... Koliko kapiram list bi bio besplatan, neprofitabilan? Kako bi se pokrili troshkovi shtampe? Tirazi? Ima tu mnogo stvari koje treba detaljno razraditi pre nego se krene u vrlo ozbiljnu stvar zvanu izdavashtvo... da ne davim bash previshe...dekideki napisao:s druge strane, na http://www.arcs.org.rs/html/novosti.htm jos uvek najavljuje dogadjaj od pre godinu dana...

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Ako bash reshimo ovo da izguramo, mozemo kod mene u shtampariji na digitali da pustimo pilot broj u nekom manjem tirazu po najboljoj ceni koju mogu da dobijem, pa da vidimo kakvo je interesovanje i mogucnosti distribucije... Nemojte da zaboravite da i takav list treba registrovati i od nadleznog ministarstva dobiti potrebne dozvole isl...

- Serapion
Ljudi, ne mora list da bude besplatan. Neka ima neku cenu taman da pokrije troskove izrade. Uostalom zasto ga ne bismo malo i komercijalizovali, tipa reklamiranja servisera, prodavnica autodelova, vulkanizerskih radnji, malih oglasa i slicno. Ako je mozda skupa i komplikovana prodaja na kioscima, razmotrimo pretplatu i slanje na kucnu adresu. U stvari mozda ja samo lupetam, posto se apsolutno ne doznajem u ove stvari, ali samo imam jako veliku zelju da se ova ideja nekako materijalizuje.

- stajnajn
Ma ne treba na trafikama, a lako je za slanje preko porudzbina
imam temperaturu 75.20 *C
Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”