Ljudi interesuje me koliko kosta punjenje klime za Alfu 164...
Isto me interesuje kako da proverim da li je klima 100% ispravna tj. da li je kompresor ispravan!!!
Ujedno da ne otvaram novu temu, koliko kostaju unutrasnje a koliko spoljasnje bravice za ovaj model???
Punjenje klime za Alfu 164
- turbo
Za klimu neznam,a sto se tice bravica jedan drugar je pre nekih dvadesetak dana na auto-otpadu placao po 15 eura komad.Neznam da li ih ima jos.Inace auto-otpad se nalazi u Leposavicu,30 kilometara od Raske ka Kosovskoj Mitrovici.Ako te interesuje mogu da pitam da li ima jos.
Pozdrav
Pozdrav
- lolika
- Garaža: Alfa Romeo 164 2.0TS
Scooter CPI hussar 50cc
Mozda nadjem bravice i blize a ako ne onda cu te sigurno kontaktirati... U svakom slučaju ti hvala!
Inače što se tiče klime, punjenje košta oko 20-30€ a u moju alficu ide gas R12, inace u novije modele ide 134 ali se cena ne menja previše...
Inače što se tiče klime, punjenje košta oko 20-30€ a u moju alficu ide gas R12, inace u novije modele ide 134 ali se cena ne menja previše...
Poslednja izmena od lolika u Ned Mar 15, 2009 4:28 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- lolika
Scooter CPI hussar 50cc
Opet jedno pitanje u vezi klime...
Koji gas ide u vasu alfu 164?
Po auto dati u direktorke ide gas R12 medjutim juce sam primetio da na bocici od klime pise R134!!! Da li postoji mogucnost da je nesto menjano ili je to O.K.
Koji gas ide u vasu alfu 164?
Po auto dati u direktorke ide gas R12 medjutim juce sam primetio da na bocici od klime pise R134!!! Da li postoji mogucnost da je nesto menjano ili je to O.K.
-
ma
- Drug Član
Od 94-95 u autoklimama ide R134a,pre toga R12.Ako je auto bio napolju i tamo išao na servise onda mu je zamenjen gas što bi trebalo da stoji na boci i filteru(recieveru).Vidi na etiketi dali stoji neki datum pa uporedi.Punjenje klime ide od 3000 pa naviše.
- lolika
Scooter CPI hussar 50cc
To me je i zbunilo, na boci mi pise R134 a ja sam mislio da ide R12...
Dakle moguće je da je auto sa R12 "prebačen" na R134...
Hvala...
Dakle moguće je da je auto sa R12 "prebačen" na R134...
Hvala...
-
ma
- Drug Član
Ako ti je prazna u svakom slučaju moj savet ti je da pređeš na R134 jer se R12 vrlo teško nalazi.Skoro da ga niko i ne proizvodi osim kineza.A kako su krenuli ovi naši će i sa tehničkog zbog R12 da vraćaju.Treba zameniti par gumica na crevima,ulje u kompresoru i filter-sušač gasa.Te stvari bi servis trebao i onako da uradi kod servisiranja.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- lolika
Scooter CPI hussar 50cc
Tihomirce, kod mene u auto-dati pise da u direktorke ide R12, čak i u one proizvedene 1998!!! To me je i pobunilo...
Ako rešiš da je ugradjuješ, javi...
A sto se tice gasa, u pravu si magic... Gas R12 se tesko nalazi jer je izbačen iz upotrebe zato što oštećuje ozonski omotač a ima ga samo u servisima za frižidere (pošto se tamo još uvek koristi)...
Boca jeste prazna i ako prelazak na drugi gas nije komplikovan (a mozda je već na R134 ) to ću pri punjenju da odradim...

Ako rešiš da je ugradjuješ, javi...
A sto se tice gasa, u pravu si magic... Gas R12 se tesko nalazi jer je izbačen iz upotrebe zato što oštećuje ozonski omotač a ima ga samo u servisima za frižidere (pošto se tamo još uvek koristi)...
Boca jeste prazna i ako prelazak na drugi gas nije komplikovan (a mozda je već na R134 ) to ću pri punjenju da odradim...
- raw
- Garaža: AR 156 1.9 JTD 2003
- lolika
Scooter CPI hussar 50cc
Ne znam koliko je dobra ideja ugradjivati klimu u auto... To je veoma skupa investicija!
Po mom misljenju bolja varijanta je da nadjes stranca sa klimom pa da je prepakujes a i ostace ti delova, cisto da se nadje....
Po mom misljenju bolja varijanta je da nadjes stranca sa klimom pa da je prepakujes a i ostace ti delova, cisto da se nadje....
- raw
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Ajd smisli cenu pa postavi da se zna ,
ako nije problem poslikaj pa postavi slike da vidimo šta sve ima ,
nemam predstavu koliko može para da bude
ako nije problem poslikaj pa postavi slike da vidimo šta sve ima ,
nemam predstavu koliko može para da bude

- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
Evo ti informacija ako pomaze ja sam se raspitivao za klimu iz stranca kompletnu sa sve zice
200 evropljana + ugradnja van sezone kaze 100 istih pa ako nekom znaci 

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
-
ma
- Drug Član
Vrlo povoljno!Cene se sa ugradnjom kreću oko 500€Blade napisao:Evo ti informacija ako pomaze ja sam se raspitivao za klimu iz stranca kompletnu sa sve zice200 evropljana + ugradnja van sezone kaze 100 istih pa ako nekom znaci
- raw