Imam problema sa menjacem....
Ako se neko seca, pre par meseci mi je zveknuo menjac pa sam promenio set kvacila...(viewtopic.php?f=13&t=253)
E sad, pocelo je da mi se cuje kvacilo, kad ga stisnem cuje se neki odvratni zvuk, kao da negde kaci ai kaci, osecam pod nogom, tesko ide. Takodje kada menjam brzine a posebno iz trece u cetvrtu nesto mi zaskripi...
Ljudi sta da radim, pomagajte ili mi bar preporucite nekog dobrog majstora za menjac.
Hvala!
hm, opet famozni menjac...
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Zašto prvo ne odeš do majstora koji ti je ugradjivao kvačilo očigledno nešto nije uradio kako treba.
- vladac83
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTD
Pazi bio sam i kod njega i on kaze da je (e sad mozda i pogresno izgovorim) plivajuci zamajac pri kraju i da moze da crkne svakog trenutka. a za to sto skripi kvacilo kada se stisne mi je rekao da kod alfe neka poluga prolazi kroz neke dve gumice pa kao tu skripi pa mora samo da se podmaze. Kao da bi podmazao mora da skida sve i svasta pa se to ne isplati.
A da, inace rekao mi je da taj zamajac(ako se tako zove) kosta minimum 500eur.
A da, inace rekao mi je da taj zamajac(ako se tako zove) kosta minimum 500eur.
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Pa ako ti se dobrano zatrese auto kad ugasiš motor onda je zamajac pri kraju 
ne mogu da se setim
gde sam to pročitao , al ispraviće me neko ako sam pogrešio
,
a ne ide mi u glavu da maistor može da kaže veliki je to posao da se podmaže , ne mogu ja to
pusti jače muziku i nećeš čuti ništa

ne mogu da se setim

a ne ide mi u glavu da maistor može da kaže veliki je to posao da se podmaže , ne mogu ja to

pusti jače muziku i nećeš čuti ništa

-
ki
- Drug Član
Ko ti je radio menjac i koji set kvachila je ugradjen?
Plivajuci zamajac ne crkava tek tako, koliko je presao auto i da li je povecavana snaga chipovanjem ili slichno?
Plivajuci zamajac ne crkava tek tako, koliko je presao auto i da li je povecavana snaga chipovanjem ili slichno?
- vladac83
Ugradjen je Valeo set kvacila.
Auto je presao 206000km, nije cipovan.
Ponekad se bas zatrese auto kada ga ugasim...
Sinoc sam bio u delta city-u i parkiram se u garazu. Krenem u rikverc i jako tesko ulazi u brzinu, malo zapne i zacuje se pa udje. Probao sam par puta i ista prica. Kada sam ga ugasio saltam brzine i nema nikakvih problema. Nekad nece lepo ni u prvu da ubaci...
Posle toga kada sam se vracao kuci sve najnormalnije radi, parkirao ga kuci u garazu i najnormalnije ubacuje u rikverc...
Moram naci nekog dobrog majstora da mi to pogleda. Ako je neko imao slicnih iskustva neka mi predlozi kod koga da idem...
Hvala!
Auto je presao 206000km, nije cipovan.
Ponekad se bas zatrese auto kada ga ugasim...
Sinoc sam bio u delta city-u i parkiram se u garazu. Krenem u rikverc i jako tesko ulazi u brzinu, malo zapne i zacuje se pa udje. Probao sam par puta i ista prica. Kada sam ga ugasio saltam brzine i nema nikakvih problema. Nekad nece lepo ni u prvu da ubaci...
Posle toga kada sam se vracao kuci sve najnormalnije radi, parkirao ga kuci u garazu i najnormalnije ubacuje u rikverc...
Moram naci nekog dobrog majstora da mi to pogleda. Ako je neko imao slicnih iskustva neka mi predlozi kod koga da idem...
Hvala!
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Da nije vazduh u sistemu
probajte da ga ispustite ponovo ,
a može se desiti da ti je neki cilindar kvačila loš
, kako god moraš do nekog da to proveri 

a može se desiti da ti je neki cilindar kvačila loš

- OMP
- Garaža: GP TJet
ni meni nije bas logicno da je zamajac
, proveri cilindar kvacila, ulje u menjacu i kvacilu(verovatno i kod 156ice ulje za kvacilo koristi iz posude za kocnice
) po pogledaj nivo, mada moze svasta biti tesko je ovako na prvu reci, bolje neki majstor to da pogleda ali neko ko stvarno zna posao a posebno oko alfi

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
a mozda je gornji cilindar kvacila propao,ne curi ali falsira i probaj na drukanje dal ce ti se isto desavati,mada i donji kad propiski hoce da brljavi pa ne odvoji dovoljno pa ide tesko u brzine i krci u rikverc
mozda je suva spojnicka ili zardjali nutovi na lamemi pa nece da klize po spojnickoj
da se konstantno desava da krci i nece u brzine,sumnjao bi na lkamelu da je presiroko zanitovana ili je kriva ali u tvom slucaju ne mora da znaci
sto se zamajca tice,kontaktiraj ljude koji to rade,ali 60 godina je bio dobar obican zamajac a sad izmisljaju toplu vodu sa plivajucim
mozda je suva spojnicka ili zardjali nutovi na lamemi pa nece da klize po spojnickoj
da se konstantno desava da krci i nece u brzine,sumnjao bi na lkamelu da je presiroko zanitovana ili je kriva ali u tvom slucaju ne mora da znaci
sto se zamajca tice,kontaktiraj ljude koji to rade,ali 60 godina je bio dobar obican zamajac a sad izmisljaju toplu vodu sa plivajucim
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- pejo
- Garaža: ALFA 156
moj majstor je do jaja.on ti to moze pregledati a ima i svoju radnju sa or. delovima samo se nalazi u NSadu.063 503282 dragan. on je vlasnik i moze te posavetovati i preko tel.sta da radis. PEJO 

MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
moj mob 069/1468-109 viber
- vladac83
Ljube, ajde malo pojasni samo kako ide to "drukanje". Sta tacno da radim?
hvala
hvala
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
kad prvi put stisnes kvacilo,odakle pocne da ima otpor,kad drugi put stisnes ide vislje i posle par stiskanja pedala naraste i ima otpor od samog vrha i cim odstoji par minuta-sekundi,opet ista prica i u tom slucaju kad je pedala mnogo nisko ne odvoji dovoljno korpu od lamele i vri je i dalje tako da i menjac vrti,pa kad hoces u brzinu a ono zakrci
to je onda problem sa cilindrima,nema pravila koji pre propadne,ja sam recimo donje za godinu dana promenuo tri a gornji jedan
to je onda problem sa cilindrima,nema pravila koji pre propadne,ja sam recimo donje za godinu dana promenuo tri a gornji jedan
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- vladac83
Hvala Ljube.
dosao sam do novih saznanja oko mog menjaca... Naime auto dok je hladan radi besprekorno, ubacivanje u brzine je neverovatno lako, ali posle duze voznje pocinje da zeza. sve teze i teze se ubacuje u brzinu a u rikverc jako tesko i bas zakrlja!
Ima li nekog logicnog objasnjenja?
dosao sam do novih saznanja oko mog menjaca... Naime auto dok je hladan radi besprekorno, ubacivanje u brzine je neverovatno lako, ali posle duze voznje pocinje da zeza. sve teze i teze se ubacuje u brzinu a u rikverc jako tesko i bas zakrlja!
Ima li nekog logicnog objasnjenja?
- lolika
- Garaža: Alfa Romeo 164 2.0TS
Scooter CPI hussar 50cc
Kod mene se teško stiskalo kvačilo (iako je hidraulicno pa mora da ide lako) i problem je bio u druk ležaju! Kada sam menjao lamelu, druk ležaj je bio suv totalno, pa je opran benzinom, podmazan i vraćen na mesto. Sada sve ide glatko!
I još nešto, imao sam sličnih problema sa menjačem i kvačilom u drugom autu (Renault 21), kod menjaca ce culo zveckanje i krljanje, kada ubacujem u prvu noće da krlja a u rukverc sam morao da molim boga da ubaci!
Problem sa zveckanjem je opet bio u druk ležaju (ja sam promenio ceo set), a sto se tiče menjača, morao sam da zamenim ceo box!
Proveri imas li ulja u menjacu, mozda je presusio a to nije bas najbolje

I još nešto, imao sam sličnih problema sa menjačem i kvačilom u drugom autu (Renault 21), kod menjaca ce culo zveckanje i krljanje, kada ubacujem u prvu noće da krlja a u rukverc sam morao da molim boga da ubaci!
Problem sa zveckanjem je opet bio u druk ležaju (ja sam promenio ceo set), a sto se tiče menjača, morao sam da zamenim ceo box!
Proveri imas li ulja u menjacu, mozda je presusio a to nije bas najbolje