Sta sve novinar moze da napise?????

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Masinac
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 166 dizlo
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:52 pm

Sta sve novinar moze da napise?????

Uto Jan 27, 2009 10:40 pm

Pozdrav svima.
Procitah malopre nesto i morao sam da podelim sa vama.
Tekst je u C5 karavan
Novinar je P. Rajkovic----Vrele gume.
"Istovremeno elegantan i dinamičan, ne prolazi nezapaženo, kao da dolazi iz najbolje nemačke škole dizajna" :shock: :shock: :shock:
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Re: Sta sve novinar moze da napise?????

Uto Jan 27, 2009 11:29 pm

Imaš sreću pa ne znaš Pericu Rajkovića lično. Nazvati njega novinarom je isto kao i nazvati golfa autom.
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Sre Jan 28, 2009 10:49 am

:rotfl: :rotfl: :rotfl: e bash me nasmeja... koje nemachke shkole? Bauhaus? :rotfl:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
Coha_the_King
Garaža: 164 2.0 V6 turbo - ex
156 Polizia Stradale 2.4 JTD - ex
159 1.9 JTDm SW - S_Ex
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 9:27 am

Sre Jan 28, 2009 11:09 am

Joooj, kake dubioze... :eek: :blink: :thumbsup:
"Howyesno"
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sre Jan 28, 2009 12:38 pm

Sacete da me napljujete al' nema veze... :grin:

Nemci imaju "skolu dizajna" kakva god ona bila, svidjala se ona nama ili ne. Kao takva mora imati i svoje najbolje i najgore predstavnike. U skladu sa promenama o kojima Starac pise u "goodbeye from Arese" moram da priznam da se malo popravljaju i da u zadnje vreme se "odlepljuju" od dosadnog, kancelarijskog dizajna.

A nesrecni C5 zbog koga ova tema i nastade stvarno izgleda kao Shvabo. Kada sam ga prvi put video asocijacija mi je bila - evo jeftinije alternative za A4! A A4 jeste trenutno medju najlepsim primercima "nemacke skole". Koliko je C5 elegantan je mozda za diskusiju ali da je agresivan - jeste (za Shvabu naravno). To sto ga nikada ne bih kupio druga je stvar... :)

Doticnog g. Rajkovica ne poznavam, kao ni njegovu strucnost, ono sto znam to je da su njegovi tekstovi u VG razliciti od drugih, drugim recima nisu mi dosadni. Volim da ih procitam, a misljenje o nekom konkretnom autu ne moze da mi formira jedan tekst, ko god ga napisao.
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Sre Jan 28, 2009 2:29 pm

Necemo da te napljujemo nego samo malo da korigujemo... Ali kao prvo moram da se slozim da je kompletna novija Audi-jeva gama napokon i prijatna za oko, da ne kazem zaista lepa. Ali za to su opet zasluzni De Silva (valjda ne moram da ti objashnjavam ko je on, svakako ne Nemac) i od skora Wolfgang Egger - a ako si pazljivo chitao post na koji se pozivash, on je bivshi glavni dizajner iz Alfa Romea (zasluzan izmedju ostalog i za 8c Competizione), a pre toga i Lancie, a pre svega shkolovan je u Italiji. Moje pitanje je - gde je tu "nemachka shkola dizajna"???
Slika
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sre Jan 28, 2009 2:40 pm

Zavisi od ugla gledanja. Gde god da je neko ucio skolu radice ono sto gazda trazi, zar ne?
Audi ima nove i lepse modele ali ipak osnovne crte, da kazem karakter dizajna je nemacki, kad ga vidis savrseno ti je jasno iz koje zemlje dolazi. Sam termin "xy skola" je mozda pomalo nesrecan, tj. moze se dvostruko tumaciti - gde je dizajner "pekao zanat" ili pak za koga radi.
Slicno je i sa Chris Bangle-om, ima on neki svoj cudacki, sokantan potpis u njegovim radovima ali opet nema sumnje kad pogledas Alfu 145 ili Fiat Coupe da su italijani a BMW 7 ili 5 serije da su nemci. ;)

My 2 cents... :)
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Sre Jan 28, 2009 2:57 pm

Kako si sada postavo stvari, to ostavlja dosta prostora za diskusiju, pa onda necemo vishe da duljimo, ali jedno je sigurno - osim gorepomenute nemachke shkole dizajna (bauhaus), a koja sa auto-industrijom nema nikakve veze ja zaista ne znam ni za jednu odrednicu (kako gorepomenuti novinar to nazva) - "nemachke shkole dizajna". Iskreno, znam shta je mislio time da kaze, ali chovek je novinar, profesionalac koji treba da obrazuje shiroke narodne mase, a ne obratno, zar ne?
Slika
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 28, 2009 3:14 pm

Dotični je profi novinar ubilo se. Poznavanje pravopisa mu je na nivou polaznika predškolske ustanove, ako vas baš zanima iskopaću od negde njegove originalne tekstove da vidite na šta liče pre heavy rekonstrukcije urednika i lektora. Novinar je još uvek zahvaljujući geografskoj lokaciji (Pariz) i nepotizmu, da ne širim priču sad.

Zi Džermanz nemaju nikakvu školu dizajna automobila. Ono nazvati dizajnom, bože blagi...

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”