Ajde,pokazite moooda! salim se! Imate moju podrsku! Dajte coveku juga da se svrcka a vi ameriku sto pre u klub! Pa sta ima da se kupi za soma E? Nema ni skuter a ne auto da valja...To je prilika sad i ko zna kad jos...
Setite se samo zvuka aleksine,tokijove,stevine...i sve to za 1000e..
Jaooo jedva cekam da mi dodje cale sa posla da ga obradim za AMERIKU
Ako mu dam juga, onda ce ga ceniti 800, a imam kupca i za 1.200,m tako da mi je najisplativije da mu dam kesh i uzmem auto. Bez cenkanja, samo odem i dodjem
Sedi u kola, pod uslovom da ti brzinomer radi (ako ne, uzmi neki GPS) i vidi na kojoj brzini su ti obrtaji, pa ces tacno znati, ako vec po zvuku ne moz' da ocenis (meni lici da je blokada na mestu, samo da ti obrtaljka pokazuje manje nego sto treba...)
nemam sve obrtaje... jeste 4500... proverio sam sa drugarom... po matematici u prvoj brzini na 4500 idem koliko treba... ~41km/h, moj brzinometar laze koji km/h ali njegov je nov... tako da idem 4500rpm-a ali ne idem preko...
Evo, superfly ima priliku da izmeri oba, pa mozemo saznati pravu razliku.
Inace, deo tezine ide na veci kardan (samim tim i vece kard. gume), deblje prirubnice na menjacu, 'distancere' na zadnjim diskovima i sl.
moja procjena je da je V6 tezi oko 40 kila. dvoje tesko mogu podici sestaka a TS dignemo ko od sale. negdje sam cuo da je TS oko 110kila. jucer sam vukao sestaka po podu sam, bez obe glave, anlasera, alternatora, i zvona( zamajac na motoru). otprilike jednako pruza otpor kao potpuno opremljeni TS.
neznam kako bi ga izvagao ?
extra masa na americi je u poluosovinama, kvacilu, kardan ali ne puno, branici, veci rezervoar. problem stvara jos , uz tezi motor, i mjesto nosaca motora koje je pomaknuto napred.
kod nas to ima svaka stanica za tehnicki pregled. ja sam mjerio sa vozacem (70kg) svoj auto ali sam zaboravio ljevo i desno, napred nazad mi je 630-570 prije olaksavanja, oko 100kg sam izvadio nakon toga.
ha, vaga je pokazala tako, i ukupna kilaza odgovara. stim da vozaceva tezina mozda prelazi vise na prednji kraj, jer je blizi prednjim vilicama nego zadnjoj oprugi