Izbor motornog ulja: Shell ili Selenia?
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Koje ulje je po vama bolje generalno gledano?Ja licno sipam Shell polusinteticko,koje sam preporucio i drugu za 145 1.6 boxer,da bi nam na kraju svi rekli kako je Selenia bolja,pa je i meni bilo neprijatno-zbog druga koji je novopeceni alfista.Ja licno necu odustati od Shell-a jer sam se uvjerio u njegovu djelotvornost.Drugo pitanje je:smijem li ja sipat u moju 155 1,7 T.SPARK koja je presla 155.000 ulje SHELL ULTRA RACING gradacije 10-60,bez nekih posledica s obzirom da je cesto vozim do 6.500 rpm?Malo sam zakomplikovao pitanja...
Hvala unaprijed.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Mislim da ti je 10W60 .pretanko. za taj tip mashine. Ja sam u moju 2.0 TS 8V sipao 20K, ali sad sam presao na Selenia Gold jer mi je tisi lanac. Taj motor je razvijen prije 20-god. a porijeklo vodi iz 60-tih kada takva ulja nisu ni postojala tj. vrtio se 6500 na mineralnom ulju bez problema.
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Taj Shell je vrhunsko ulje (serijski se stavlja u vecinu Ferrarija... :cool ), ali mislim da bi za tvoj motor s obzirom na kilometrazu i konstrukciju bila primerenija kvalitetna polusintetika.
Acqua-Olio-Benzina
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Ostajem na SHELL svakako,samo sam pitao za savjet s obzirom da su to relativno stari motori,i ja mislim da je malo pretanko sto kaze C.TRONCA,tako da cu sacekati da malo zahladni,mozda bude bolje radilo kad se zgusne-makar na pocetku.Ulje inace nisam kupio,dobio sam ga na skupu u KG od organizatora i sponzora koje ovom prilikom pozdravljam.A DEKIDEKI zna zasto je rekao da ce ovo ulje dobro leci-razumijemo se mi
Pozdrav
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Neces ni imati.Imao sam opel kadett 1.3 sa SHELL-om mi je drugom razvijao 115km/h,a kasnije sam samo jednom morao da sipam ELF,i nisam mogao preko 80km/h drugom.A imao sam priliku da vidim stubline i bregaste moje 155,a vidjeli su ih i moji drugovi koji se bolje razumiju u mehaniku-bili su iznenadjeni.Ja sam prezadovoljan,i svima bih preporucio to ulje
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
ali ovo bas i nema veze s vezom.Nisi valjda sipao Elf SAE90
?!?Mada,i da jesi
...
@Schumaher,NHFSCHUMACHER napisao:Imao sam opel kadett 1.3 sa SHELL-om mi je drugom razvijao 115km/h,a kasnije sam samo jednom morao da sipam ELF,i nisam mogao preko 80km/h drugom.
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Kako mislis nema veze sa vezom?Bilo je mineralno,i kazem ti da mi je vec na 80km/h motor dobijao neki cudan zvuk,i slabije je vukao.Promijenio sam ga posle par dana.Inace to je bio CADETT 1.3 sa 4 brzine.Jedva ukapirah sta znaci NHF :computer2:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Brate nema potrebe bilo kog da ubjedjujem.Ako nema razlike u uljima zasto postoje gradacije ulja,i zasto svi ne sipamo neka nizerazredna?Kazem ti kakvo sam ja iskustvo imao.ELF-u svaka cast,ali... :cool
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
U 145-icu '98 sa starim tipom ts 16v motora (metalna grana), sipao sam Seleniu Gold, u 146 '99 sa novim tipom ts 16v motora (plasticna grana), Seleniu 20k, kao i u 156 2.0 ts, a u 166 V6 sipam SHELL Ultra Racing... Sva ulja se u tim motorima pokazala odlicno.

- ilija156
- Garaža: alfa GT
U africi u pustinji (gledao na diskaveriju) tipu je u spaceku nestalo ulja i naisao je tip koji mu je ponudio banane...oljustio i stavio sve banane u motor i ladno se dovezao do prvog mesta...e to su nekadasnji lagani jednostavni motori....
- vkiko
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 1,4 146 model...66kw
Re: Izbor motornog ulja: Shell ili Selenia?
sta mi preporucujete za 146 1,4motor 66kw 1998g.p kone ulje i koju gradaciju hval