FORMULA 1

Offtopic, kafenisanje, itd...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 29, 2008 9:11 pm

Mislim da bi jedno od resenja za krizu u ferariju bilo da se vrate Brown i Todt. Da zavedu red u box-u. Takodje da pojure neke nove vozace, kao sto je recimo Vetel.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 29, 2008 9:18 pm

Sve u svemu, super trka na kojoj se desilo sve ono sto se desi na nekoliko trka zajedno. Jedina zmarka, nema dizalica na svakih 13 m kao u Monaku, pa je normalno da izlazi SC, ali i to je sastavni deo svega, izlazi SC i na stazama, kakve veze ima sto je ovo ulica?

Malo ste navijacki raspolozeni - sto niko ne pljuje po red bullu gde je takodje bilo problema sa crevom?

Najveci gubitnik je Kimi jer da se nije desilo crevo, bio bi lagano drugi, a ne 16 po izlasku iz boksa. Njemu svaka cast za sustizanje do 5og mesta, ali jbg, da nije jurio glocka ne bi jahao po ivicnjacima. Znaci da uvek ide na sve ili nista.

Hamilton - rutinski, bod po bod pa makar se vozio i 15 krugova iza kultarda, samo da ne pogresi nesto.

Najbolji rezultat je po meni ostvario rosberg koji je super iskoristio prvi SC i trulija i fizikeli na drugom i trecem mestu, te je nadoknadio stajanje viska u odnosu na ostale.

Alonso - kvalitena voznja, super settings i dosta srece.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Sep 29, 2008 9:19 pm

Todt se nece vratiti - on je sada na visoj poziciji, a Brown mozda jednog dana...on je cekao da Schumi odluci da li ce nastaviti ili nece da vozi u Ferrariju i u tom kockanju izgubio poziciju. Ako bude Vettel jednog dana dosao (sto sumnjam u dogledno vreme, verovatno ce ici u BMW), onda bi bilo dobro da Schumi bude teh.direktor, on bi to dobro znao da radi...
Acqua-Olio-Benzina
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 29, 2008 10:07 pm

hajde i ja da kažem koju...!! Dosta toga ste pametnog rekli...prvo...Masa daleko od extra voza
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 29, 2008 11:11 pm

starac vujadin napisao: Ferrari je bio najuspesniji tim Formule 1 i pre Sumahera sa najvise pobeda i ukupno bodova od pocetka postojanja posleratne Formule 1.
Pa većinom 80ih i cele 90e su bili smeh. Dok šumi nije došao. To je isto kao da kažeš da je Boston najuspešniji tim u NBA zato što je pre 40 godina uzeo ne znam kako to titula (svaki poznavalac NBA će reći da su najsupešniji tim Bulsi, ali da ne idemo u off). Činjenica je da je Ferrari bio ništa dok Šumi nije došao.

Ali makar su znali na kome treba da zasnuju tim da bi postigli onakvu dominaciju po
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 29, 2008 11:46 pm

pa i šumaher je došao u ferari '96. a titulu je uzeo tek 2000. tako da nije baš sve samo do voza
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Sep 30, 2008 12:04 am

Ako je Ferrari ikada bio slab to je bio u periodu pre Niki Laude, tj. pre Luke di Montezemola, krajem 60-ih i u ranim 70-im, mada Ferrari kao tim nikada nije bio .smesan.. Druga je stvar sto tifozi Ferrarija stalno ocekuju da budu najbolji i sto je i drugo mesto katastrofa za njih, pa se to prenosi i na druge...

`80ih Ferrari nije bio nimalo smesan, osvajao je timske i vozacke titule, a zasluzio je i da osvoji i jos poneku vozacku sto nije kako zbog svoje neorganizovanosti, tako i zbog spleta nesrecnih okolnosti sa svojim vozacima (Didier Pironi bi bio sigurno svetski prvak da nije doziveo nesrecu, Villeneuve Sr verovatno...).

`90 ih je Ferrari bio drugi ili treci, a Prost bi verovatno bio prvak da ga Senna nije isterao sa staze...no nisu mogli dva puta Sennu drasticno da kazne pa mu je proslo...
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Sep 30, 2008 12:05 am

[quote="mobtel"]pa i šumaher je došao u ferari '96. a titulu je uzeo tek 2000. tako da nije baš sve samo do voza
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Sep 30, 2008 12:10 am

Naravno, sa Schumijem je bilo .zlatno doba..
Acqua-Olio-Benzina
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Uto Sep 30, 2008 9:02 am

Kimi nije los vozac, ima potencijala, ali to je u poslednje vreme sve.
Nije konstantan, sto i nije nepremostiva prepreka ka pobedama, ali druga stvar jeste - u trenucima kada vozi na ivici suvise je cesto predje... :roll:
Bane® napisao:Ferrari je bio ništa pre Šumahera (samo je malo ljudi sa ovog foruma pre toga znalo za F1), a izgleda da je na dobrom putu da se vrati na stare puteve...
Ova tvoja izjava je u naj manju ruku smesna. F1 ne pocinje '80tih.
A taj 'smeh' je u doba koje si naveo, skoro uvek bio u prva 3 tima plus je osvajao titule konstruktora. Uzmi malo prelistaj statistike F1. ;)
[size=](pise neko ko je znao sta je F1 jos od sedamdesetih ;))[/size]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Sep 30, 2008 9:27 am

@baner
jel' mislimo na istog
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Sep 30, 2008 9:52 am

Da, Ross Brown... Slažem se za drugog voza
Korisnikov avatar
starac vujadin

Uto Sep 30, 2008 10:23 am

Ne zaboravite ni odlazak Martinelija, genija za motore, koji je otisao za sefa razvoja motora celog Fiata.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
HEHAD
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 7:10 pm

Uto Sep 30, 2008 7:18 pm

Dobro je da su ferarijevci poceli da se prepiru izmedju sebe :twisted:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 01, 2008 8:28 pm

[quote="Bane®"]Slažem se za drugog voza
Nigy

Sre Okt 01, 2008 9:59 pm

@ Propeler
Kao sto i Banetu rekoh, pogledaj malo statistike pre nego sto dajes takve izjave! ;)

Za vreme tog perioda kad, po vama, 'nisu mogli da se sastave sa autom' (tj. od poslednje titule vozaca u '79. pa do Sumija), Ferrari je osvojio dve titule u sampionatu konstruktora ('82-'83.) i cetiri vice sampionske ('84-'85. '88. '90.) pet puta treci (i samo dva puta ispod 4. mesta). Takodje su u tom periodu bili 3 puta vicesampioni u sampionatu vozaca ('82 '85. '90.) - treca mesta me vec mrzi da jurim.

I to pricamo o naj losijem periodu za Ferrari!
Ako su svi ti rezultati sramota (i ostale epitete koje ste dodelili) onda verovatno ne pratimo isti sport. ;)

Inace, onaj ko je '95. bio pored staze na nekoj od trka F1 je mogao da cuje razliku u zvuku poslednjeg V12 motora u ovom takmicenju i ostalih V10 i V8 masina. :dugokosi:

A, da, za Alesia i Bergera, evo sta napisase ljudi:
Ferrari's steady crawl back to the top in 1994 was almost completely overshadowed by the fatal crashes in San Marino and the continuing controversy about the legality of Michael Schumacher's championship winning Benetton. Ferrari's latest weapon was the 412 T1, which used the four-valve V12 engine. At the end of the season the 3.5 litre engine reportedly produced well over 850 bhp. The year started well with four consecutive podium finishes and at Hockenheim Berger took the long awaited victory. There was one Ferrari driver on the podium in eleven of the sixteen races and Berger finished third in the point's standing.

After the dramatic season, the FIA modified the regulations both to slow the cars down and to make them safer. The most important was the displacement reduction to three litres. Ferrari's engineers were ready for the change and the 412 T2 was quick and reliable from the get go. Unfortunately they were faced by an exceptionally quick driver, who now also had Renault power in the back of his Benetton. Berger and Alesi again racked up a large number of podium finishes and the Frenchman finally got his much desired win at the Canadian Grand Prix. At the end of the day there again was no stopping Schumacher, but Di Montezemolo had one or two more aces up his sleeve for the 1996 season.

Although not the most successful Ferrari by a long shot, the 412 T2 was able at times to take on the might of the Renault engined Williams and Benetton teams. It will also go in the history as the last V12 engined Ferrari F1 car.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Okt 02, 2008 1:02 pm

Sorry, moja greska, lose sam napisao pa si me krivo shvatio. :oops:

Hteo sam da kazem da sam JA poceo da navijam za ferari u to neko doba posle turbo ere i da je TO vreme kada nisu mogli da se sastave sa kolima. Znaci u periodu od '93-'96.

Inace formulu pratim od '91-'92. i navijao sam za Senu i kada je on poginuo '94. toliko mi je bilo zao da sam rekao da cu od tada da navijam za ekipu a ne za vozaca i posto mi je ferari bio i tada simpatican od onda navijam za scuderiu od '94. a to je taj ocajan period za njih.

Naravno da znam za njihove uspehe od ranije.
Nigy napisao:Inace, onaj ko je '95. bio pored staze na nekoj od trka F1 je mogao da cuje razliku u zvuku poslednjeg V12 motora u ovom takmicenju i ostalih V10 i V8 masina.

Ferarijev V12 je cudo o kojem i danas svi pricaju ali te '95. su propisima smanjili kubikazu sa 3,5l na 3l i i zato su svi osim ferarija smanjili br cilindara.

Kao sto sam rekao u prethodnom postu Ferari iz te '95. mi je najlepsi zato sto su oni ostali na V12 i na spustenom .nosu. bolida a svi ostali su vec usvojili podignut .nos. kao sto je i dan danas.

Slika
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Ned Okt 12, 2008 11:23 am

Mislim da je posle današnje trke,većini ljubitelja F1 jasno da kome god ode titula ove godine...neće biti u pravim rukama!! I drago mi je što iz trke u trku potvrđujem svoje mišljenje da su Kimi i Nando ispred svih...!! Kubica standardan..Vetel iz trke u trku sazreva..i pretpostavljam da će se BMW boriti za njega..Piquet opet bljesnuo..iako je to retkost... ;) ;) !!...i konferencija...xexe...i Iceman...Dobro je..ovu trku sam bar završio :P
Nigy

Ned Okt 12, 2008 7:44 pm

Da li je neko snimio trku, i spreman je da mi je ustupi na gledanje, ili zna link (a da nije torent) gde je mogu odgledati? Bio sam sprecen da je gledam live, a video je zakazao... :(
Korisnikov avatar
scudetto
Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 7:37 pm

Pon Okt 13, 2008 10:36 pm

Evo linkovi za trku jedino sto moras je da se registrujes na forum

http://darcyf1.com/mattzel/MT89_Formula ... ks.avi.001
http://darcyf1.com/mattzel/MT89_Formula ... ks.avi.002
http://darcyf1.com/mattzel/MT89_Formula ... ks.avi.003
http://darcyf1.com/mattzel/MT89_Formula ... ks.avi.004
http://darcyf1.com/mattzel/MT89_Formula ... ks.avi.005

hjsplit program za spajanje fajlova :lool:
Nigy

Uto Okt 14, 2008 7:29 pm

:plavi_voli:
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 15, 2008 9:59 pm

e...ide Kina..!! Nadam se će biti
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 15, 2008 10:33 pm

pa da, evo ja predlažem da ferariju dozvole tri bolida (sa naravno šumijem) na startu :lool:
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Sre Okt 15, 2008 10:37 pm

Mobtel...ja nikada nisam navijao za tim...Šumija nikada nisam voleo..(ali i ko ga ne voli,treba da ga ceni)..i sada ne navijam za Ferari..i napisao sam..i Masa da osvoji titulu..ona nije u pravim rukama ;) ...niko od njih trojice je ne zaslužuje.. ;)..po meni..i ja gledam koga ne bih voleo da vidim kao šampiona...a ne koga bih voleo :cool !! Bar sam u MOTO GP zadovoljan.. :mrgreen:
Korisnikov avatar
HEHAD
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 7:10 pm

Čet Okt 16, 2008 10:18 pm

ZEPELINBG napisao:...i ja gledam koga ne bih voleo da vidim kao šampiona...a ne koga bih voleo :cool !!
I ja ne gledam koga bih voleo u kući svaki dan, al oženih je pre ...godina pa sad trpim :P

Povratak na “Cafeteria da Romeo”