156 '98
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Eksplodirala mi je usisna grana 156, 1,8 nemam ugradjen plin i niko ne moze da mi odgovori zbog cega je doslo...zamenio sam granu usisnu, stavio nove svecice i kablove,protokomer vazduha i skinuo katalizator .pre toga imao sam problema sa paljenjem od kada sam oprao motor voda je usla izmedju cepa za ulje i poklopca motora u prvu svecicu i od tada i kad sam zamenio svecice i usisnu motor pali iz prve kad je hladan a kad je vruc nakon ostojenih nekih 30 min. nece da upali iz prve...sad radi normalno u leru od kada sam promenio protokomer odlicno vuce ali bojim se da opet ne dodje do eksplozije...dali mozda do step gasa ili bombina ili kn filtera,losih svecica,gasovi su se skupili u usisnoj i bum...
-
Go
- Drug Član
Meni je pukla 4 puta do sad niko nije mogao da ustanovi kvar, nego sam je mijenjao kako pukne. A ako iznadjesh reshenje, reci, jer ovdje bash majstori nijesu previshe vichni. Men je majstor skinuo stegu sa filtere, i kad mi je bila zadnja eksplozija, naravno pri paljenju, samo je izletijelo crijevo, i sve bilo ok, ja otvorio haubu vrati crijevo i nema greske.
- Vuk 166
- Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98 - Lokacija: NI
Potpuno se slazem!!! I ja bih sigurno otisao na dijagnostiku ma koliko da kosta,jel to sigurno ne sme da se desava...
KeleA napisao:sta kaze dijagnostika? mora da ima neku gresku (cim dobija vise goriva i nije .varnica. na vreme)

-
Go
- Drug Član
Ja sam ishao na sve mogu'e diagnosti;ke uredjaje i popio sipak, jer diagnosticki uredjaju pokazuju da je sve ok, a ono puca. Ja sam se istrenirao za te grane, nabavljao sam ih u chachku po 100e, a ovdje su mi je mijenjali za 50, mada prve dvije koje sam promijenio sam platio bile su 250 plus 70 za ruke.
Ja znam shta chovjek pricha to je vjerovatno neka fabricka greska!
Ja znam shta chovjek pricha to je vjerovatno neka fabricka greska!
- ilija156
-
Go
- Drug Član
99% slucajeva puca na prvom palenju
ja sam imao tri slucaja
mislim da nalije mnogo goriva u granu zbog loseg protokomera
gijagnostika to nevidi zato sto je protokomer da kazemo jos uvek u opsegu
pa ga neprijavljuje kao gresku.
protokomer prvo krene da crkava na prvom paljenu ujutru daje mnogo corbe
posle radi ok pa sve losije i losije (rastegnuto vremenski naravno)
dodaj tu i malo zaprljane dizne (koje neprskaju maglu neko se nadje i po koja kapljica) brate ziva bomba
nekim slucajem alfa uspe da uplali tu kolicinu goriva (verovatno posto je twin spark dve svece) i .......BUMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drugi auti presisaju i nesastave i jednostavno neupale
ja sam imao tri slucaja
mislim da nalije mnogo goriva u granu zbog loseg protokomera
gijagnostika to nevidi zato sto je protokomer da kazemo jos uvek u opsegu
pa ga neprijavljuje kao gresku.
protokomer prvo krene da crkava na prvom paljenu ujutru daje mnogo corbe
posle radi ok pa sve losije i losije (rastegnuto vremenski naravno)
dodaj tu i malo zaprljane dizne (koje neprskaju maglu neko se nadje i po koja kapljica) brate ziva bomba
nekim slucajem alfa uspe da uplali tu kolicinu goriva (verovatno posto je twin spark dve svece) i .......BUMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drugi auti presisaju i nesastave i jednostavno neupale
- ilija156
upravu si, protokomer mi je bio los a ja sve sutra sutra.Bio sam u AMAGU I ODMAH SU ME PITALI KAKAV TI JE PROTOKOMER mada ni oni ne mogu 100% da tvrde STA JE RAZLOG a sto je rekao decko ja cu kao i on popustiti selnu za svaki slucaj.HVALA
-
Go
- Drug Član
Pa da je neshto od toga vjerovatno bi se i vidjelo na kompijuteru, promijenio yvuk motora, ili osjecalo u voznji. Ja sad palim auto sa gasom, ako krene da ima gdje da izdushi, on pali normalno 1000 puta, i vozi se normalno, i nemam nikakvih drugih problema. Ali 1001 put, pukne, kao shto si rekao, kao bomba i kraj, shlep kod majstora, nova grana, i sve opet