156 '98

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
ilija156
Garaža: alfa GT
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:07 pm

156 '98

Ned Jul 27, 2008 8:29 am

Eksplodirala mi je usisna grana 156, 1,8 nemam ugradjen plin i niko ne moze da mi odgovori zbog cega je doslo...zamenio sam granu usisnu, stavio nove svecice i kablove,protokomer vazduha i skinuo katalizator .pre toga imao sam problema sa paljenjem od kada sam oprao motor voda je usla izmedju cepa za ulje i poklopca motora u prvu svecicu i od tada i kad sam zamenio svecice i usisnu motor pali iz prve kad je hladan a kad je vruc nakon ostojenih nekih 30 min. nece da upali iz prve...sad radi normalno u leru od kada sam promenio protokomer odlicno vuce ali bojim se da opet ne dodje do eksplozije...dali mozda do step gasa ili bombina ili kn filtera,losih svecica,gasovi su se skupili u usisnoj i bum...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 27, 2008 11:09 am

Meni je pukla 4 puta do sad niko nije mogao da ustanovi kvar, nego sam je mijenjao kako pukne. A ako iznadjesh reshenje, reci, jer ovdje bash majstori nijesu previshe vichni. Men je majstor skinuo stegu sa filtere, i kad mi je bila zadnja eksplozija, naravno pri paljenju, samo je izletijelo crijevo, i sve bilo ok, ja otvorio haubu vrati crijevo i nema greske.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Jul 28, 2008 1:31 pm

sta kaze dijagnostika? mora da ima neku gresku (cim dobija vise goriva i nije .varnica. na vreme)
Korisnikov avatar
ilija156

Pon Jul 28, 2008 4:18 pm

Ma kakva dijagnostika samo bacanje para ....sva sreca pa sam nasao polovnu 150eur. i ruke nisam platio trazili su mi za namestanje 150eur. uglavio sam je sam.Nategnes motor polugom pre toga oslobodis gornji nosac i samo uglavis ....
Korisnikov avatar
Vuk 166
Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:20 pm

Uto Jul 29, 2008 12:57 am

KeleA napisao:sta kaze dijagnostika? mora da ima neku gresku (cim dobija vise goriva i nije .varnica. na vreme)
:podrzava Potpuno se slazem!!! I ja bih sigurno otisao na dijagnostiku ma koliko da kosta,jel to sigurno ne sme da se desava... :roll:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 29, 2008 9:22 am

Ja sam ishao na sve mogu'e diagnosti;ke uredjaje i popio sipak, jer diagnosticki uredjaju pokazuju da je sve ok, a ono puca. Ja sam se istrenirao za te grane, nabavljao sam ih u chachku po 100e, a ovdje su mi je mijenjali za 50, mada prve dvije koje sam promijenio sam platio bile su 250 plus 70 za ruke.

Ja znam shta chovjek pricha to je vjerovatno neka fabricka greska!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 29, 2008 9:41 am

da li moguce da racunar brljavi? raspitaj se koliko je to moguce?
Korisnikov avatar
ilija156

Uto Jul 29, 2008 10:39 am

joj .....kako to rokne da je milicija dosla misleci da je bila postavljena bomba
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

grana

Sre Jul 30, 2008 7:29 pm

99% slucajeva puca na prvom palenju

ja sam imao tri slucaja

mislim da nalije mnogo goriva u granu zbog loseg protokomera

gijagnostika to nevidi zato sto je protokomer da kazemo jos uvek u opsegu
pa ga neprijavljuje kao gresku.

protokomer prvo krene da crkava na prvom paljenu ujutru daje mnogo corbe
posle radi ok pa sve losije i losije (rastegnuto vremenski naravno)
dodaj tu i malo zaprljane dizne (koje neprskaju maglu neko se nadje i po koja kapljica) brate ziva bomba
nekim slucajem alfa uspe da uplali tu kolicinu goriva (verovatno posto je twin spark dve svece) i .......BUMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

drugi auti presisaju i nesastave i jednostavno neupale
Korisnikov avatar
ilija156

Sre Jul 30, 2008 10:28 pm

upravu si, protokomer mi je bio los a ja sve sutra sutra.Bio sam u AMAGU I ODMAH SU ME PITALI KAKAV TI JE PROTOKOMER mada ni oni ne mogu 100% da tvrde STA JE RAZLOG a sto je rekao decko ja cu kao i on popustiti selnu za svaki slucaj.HVALA
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 06, 2008 8:29 am

Meni je protokomjer nov, dizne ociscene, svjecice mijenjane i opet je bilo bumm! ;)
Korisnikov avatar
ilija156

Sre Avg 06, 2008 8:57 am

pa kakvo ti je bilo paljenje, jel si imao problema sa paljenjem?Mozda hoce od step motora,ventili..senzor radilice..
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 06, 2008 11:47 am

Pa da je neshto od toga vjerovatno bi se i vidjelo na kompijuteru, promijenio yvuk motora, ili osjecalo u voznji. Ja sad palim auto sa gasom, ako krene da ima gdje da izdushi, on pali normalno 1000 puta, i vozi se normalno, i nemam nikakvih drugih problema. Ali 1001 put, pukne, kao shto si rekao, kao bomba i kraj, shlep kod majstora, nova grana, i sve opet ;)

Povratak na “Area Servizio”