@PYSON - Hvala na odgovorima i samo još jedno pitanje: Kako da kućište pneumatskog ventila ili samo njegovu polugu vratim u fabrički (default) položaj?
Ima li neko baždarenje?
Pozdrav. Dušan.
156 2.4 JTD ide max 180kmh!!!
-
Go
- Drug Član
1. cajger bi trebalo da UVEK pokazuje VECU brzinu a NIKAKO manju, a koliko vecu, e to vec zavisi od proizvodjaca, od 1% do 10%
2. moze i obrtomer da bude u maleru, nije nemoguce
3. moze da utice ali ne toliko brate mili
4. to je bilo zezanje, nemo' se ljutis
5. da te zeza diferencijal to bi tek osetio na drugim stvarima, tako da nije on 100%
znaci 1. ili 2.
preko GPSa moze makar da se ustanovi da li laze brzinomer...
2. moze i obrtomer da bude u maleru, nije nemoguce
3. moze da utice ali ne toliko brate mili
4. to je bilo zezanje, nemo' se ljutis

5. da te zeza diferencijal to bi tek osetio na drugim stvarima, tako da nije on 100%
znaci 1. ili 2.
preko GPSa moze makar da se ustanovi da li laze brzinomer...
-
Go
- Drug Član
samo ti je bitno da znas koliko tacno ti brzinomer pokazuje manju brzinu.
i to samo zbog toga sto prekrsajni/krivicni sudija nece imati razumevanja za neispravan brzinomer
pu pu daleko bilo
ako ti motor prede kao mache i ne trosi mnogo vise od deklarisanog, onda je vrlo moguce samo cajger i ne nerviraj se mnogo zbog toga
u krajnjem slucaju, nadjemo se, stavimo kod tebe moj cajger (cela muka od dva i po srafa i dva konektora, tako da je to zanemarljivo) i proverimo...
samo ti je bitno da znas koliko tacno ti brzinomer pokazuje manju brzinu.
i to samo zbog toga sto prekrsajni/krivicni sudija nece imati razumevanja za neispravan brzinomer

ako ti motor prede kao mache i ne trosi mnogo vise od deklarisanog, onda je vrlo moguce samo cajger i ne nerviraj se mnogo zbog toga
u krajnjem slucaju, nadjemo se, stavimo kod tebe moj cajger (cela muka od dva i po srafa i dva konektora, tako da je to zanemarljivo) i proverimo...
- Nigy
- Garaža: .
A i opet ne bi bio tacan kod prve dve...
Mozda je menjac 1.9 JTD, treba proveriti prenosne odnose.
U svakom slucaju, GPS u kola i proveri sta se tacno desava.
Malo mi zvuci verovatno da pokazuje tacno kod prve dve brzine, a laze kod ostalih.srbaja napisao: Malo sam testirao i zapisivao pa računao sa prenosima koje si naveo i došao sam do sledećeg: i u trećoj i u četvrtoj i u petoj razlika je 9% u odnosu na proračun. tj. brzina bi trebalo da je tačno 9% (+- 0.5%) veća u sva tri prenosa. Šta bi moglo da bude uzrok:
1. cajger pokazuje manju brzinu?
2. obrtomer pokazuje veće obrtaje?
Jedino ako vozis na felnama!srbaja napisao:3. gume? možda da ih dopumpam, na koliko treba da bude pritisak?

A i opet ne bi bio tacan kod prve dve...
Po onome sto si opisao, jedino ovo moze biti razlog - nisu ti isti prenosi u 3. 4. i 5. brzini.srbaja napisao:4. menjač zamenjen? koji je onda to menjač mogao da bude stavljen koji u sva tri stepena prenosa ima tačno 9% različit odnos?

Mozda je menjac 1.9 JTD, treba proveriti prenosne odnose.
Da je on sa drugacijim zavrsnim prenosom, opet bi kod svih brzina bilo razlike.srbaja napisao:5. diferencijal?
U svakom slucaju, GPS u kola i proveri sta se tacno desava.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Ne znam da li je problem rešen i koliko je stvar aktuelna, ali sam imao i rešio svoj (sličan) problem... Dakle, moguće je da poluga vakuum (pneumatskog) ventila ne zatvara krilca pri malom broju obrtaja (turbo je optimizovan za različit broj obrtaja - VGT), jer nema dovoljni hod (kod 1.9JTD je inicijalni hod oko 10.5mm). Ako ne zatvara dovoljno pri malom broju obrtaja, ne vuče dovoljno i nema dovoljno .zaleta., pa je vreme (i put) za postizanje konačne brzine (200km/h) veoma dugo... Nešto slično bi se desilo ako bi počeo da ubrzavaš, na primer, u četvrtoj sa veoma malih 1200/o/min. Pitanje je kada bi dostigao 200km/h... Možda i grešim, ali sam moj problem rešio...
http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=32356
Pozdrav. Dušan.
http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=32356
Pozdrav. Dušan.
Alfa je stil... ostalo je status...