LM, da krenem od pocetka.
Okupili se nas trojca nesto posle 7h, pa na pumpu da natocimo tekucinu neophodnu za poduhvat koji nas ceka (ne, nije rakija u pitanju )
Onda, odabir puta. Jedini motorista medju nama rece da je stari put za Smederevo skroz OK, pa poslusasmo njega, i pored negodovanja gospodje(ice?) iz male kutije sa nekim slikama (sto ce u dobrome obeleziti nasu pustolovinu, njeno tvrdoglavo insistiranje na auto putu, i nasi komentari na njen racun koje necu navoditi jer dobar deo njih ne bi prosao cenzuru ).
Za kvalitet asfaltne podloge smo nasli pravu definiciju - razbijac kamena u bubrezima :x.
Jos jednom smo odbili gospodjicina insistiranja, i krenuli kroz Majdampek, napravivsi par fotki iznad rudnika. Kvalitet puta je zaboravljen posle prizora (ostatak ekipe sa uredjajima za snimanje da potkrepi ovu izjavu prikupljenim materijalom ).
Stigavsi napokon na licino mesto, pomerili smo jedan Fijat da bi se ubudzili u hlad. Hladili se mi i masina, pozdravili se sa svima i malo se tu muvali uz neizbezne pripadnike sedme sile... (ocemo kopiju priloga )
Zatim malo filmica na projektoru, pa pravac pimnice.
Naravno, neki sa traktor like setupom ogibljenja su vodili kolonu i naterali nas iz urbanih sredina da se druzimo sa vec pomenutim kvalitetom asfalta (analiza posledica ce biti za koji dan na kanalu ).
Stigavsi na drugu lokaciju, opet smo se malo hladili (ovog puta pored bunara) pa dosli do objekta koji ce nam ostati u pamcenju po vrlo zanimljivoj i prakticnoj arhitekturi (a tek sto je ladno unutra). =]
Namontirana muzika, potpaljen rostilj, koje picence za osvezenje (i prezivljavanje gladnih putnika iz daleka), obilazak okoline i slikanja nekadasnjeg statusnog simbola na 4 tocka.
Povratak na lokaciju predvidjenu za obedovanje, i kada smo zaseli za stolove, pola sata su se vilice otvarale i zatvarale, al' se osim mljackanja nista drugo nije moglo cuti (sve pohvale majstoru od rostilja )!
Onda jos jedan photo session, sa dve sektasice u glavnoj ulozi.
Zatim chill out party uz razmene dosta informacija i lovackih prica.
Posto smo u medjuvremenu dobili info o nevremenu u BG, laganica ubrzasmo polazak iz fantasticnog okruzenja (dokazi meni trebaju! ).
Kratka poseta centru zbivanja italo scene u kraju, uz frustuk i krljanje sa rodbinom, pardon, pozdravljanje sa vrlo gostoljubivim domacinima.
Jos malo tekucine neophodne za povratak (kazem vam, nije rakija u pitanju ) i pravac Djerdapska klisura. Posto je vec pao mrak, a i nivo krvi u mozgu (trebalo je svariti ono sto alav covek moze da proguta u roku od pola sata), lagana voznja uz izbegavanje zaba na putu (sreca, te me je pola ekipe podrzalo u postojanju istih, sve dok nismo poceli i miseve po putu da vijamo , pa sam prilicno bio siguran da nisam bas skroz odlepio) i posmatranje prizora koji se nazirao kroz mrak i maglu.
Opet malo preganjanja sa gospodjicom (kad je vec jedan deo ekipe bio optuzen da se suvise zadrzao na putu zbog nekih cica-mica, da barem ne budemo optuzeni bez veze ) sve do kafane sa zanimljivim odabirom ambijentalne muzike.
Nastavak puta je obelezilo potpuno odbijanje saputnice na bilo kakvu saradnju, pa smo je ostavili na Miru.
Izlazak na auto put kod Pozarevca je obelezilo jedno mece kojem je dokazano da i mi kopressor za put imamo!
Istina, vec pomenute kombinacije sa asfaltom su imale za posledicu spadanje osiguraca na membrani koja otvara waistgate, pa smo posle desetak km ostali sa istim u otvorenom polozaju, i tako stigli do BG (rekoh sebi, pa necu ti sad stati da te namestam, pa da si 3 x toliki! )
Rastanak ove male druzine od puta je bio srdacan iz zelju da se zakrevetimo cim pre!
Ja ipak odlucih da vidim ima li nekih fotki sa skupa, a onda sam dobio inspiraciju da udavim sve koji ce citati ove redove u nadi da se smore i da sledeci put oduce da sve vide sami, a ne preko 'pera' nekog tamo sto peva!
Krevet mi se smesi, a ja mu osmehe uzvracam, tako da OVER AND OUT!
PS. Zahvaljujem se domacinima na fenaoenalno provedenom danu, uz napomenu da sam gospodjicu vratio vlasniku na doobuku u lepom ponasanju.
Kao sto Kankunen kaze posto je vodja puta detaljno opisao sta se desavalo na putesestviji do Negotina meni samo ostaje da se zahvalim i pohvalim domacine na trudu i odlicnom gostoprimstvu!
Svaka cast
Vidimo se i sledece godine
@Nigy
Ja sam video samo jednu zabu na putu i ona je vec bila R.i.P
Evo da se javi i izdajnik kluba[sto David kaze...], al jbg , tako je to kad imas mamu i tatu, jos kad zavisis od njih... Moracu ja sto pre da ubacim novu ram-memoriju i Dream*****
E ljudi,mozete vi da idete na skup u BG-u,NS-u i Kragujevcu ali ako ne dodjete u Negotin,kao da niste nigde ni isli! P.S. davide,jel sam to ja okacio slike ne pogresnom mestu?