radari

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
bojann
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 10:58 am

radari

Sub Apr 26, 2008 6:06 pm

ljudi da li se neko susreo u beogradu sa radarom koji zumira i slika???
isao sam pored juge jedno 120 i nesto se zamislio ,, kad na jedno 800 metara pod mene slucajno spazim pandura kako se sprema da me zaustavi i ja na kocnicu i preko trave polukruzno,, da li postoji mogucnost da me je slikao radar??beli gilf je stajao izmedju drveca
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sub Apr 26, 2008 6:20 pm

da te ne uplasim,ali ce ti verovatno poslati duplikat snimka,i poziv kod sudije,nisam se sretao sa njim bar tri godine,ali cujem od drugara da je ponovo poceo da snima,slicno ima i na Novosadskom autoputu prema Zemunu,nesto oko Crnomarkovic pumpe,sivi nisan sa nekim dodatnim hladnujakom ispred maske koji snima a potrola nesto kasnije zaustavlja
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 26, 2008 8:33 pm

Ima ih na sve strane u poslednje vreme :mad: montiraju se po sumama, automobilama, cuce u visokoj travi a kad narastu kukuruzi pravice cbczabava
Prosto mi dodje da ugradim jamer koliklo su napaljeni. :mad: :mad: :mad:
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sub Apr 26, 2008 9:41 pm

Radar koji je mene zaustavio pre dve godine (ne secam se koje marke i koji model) je imao zakacen digitalni fotoaparat na sebi... :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 26, 2008 9:47 pm

samo jamer i dovidjenja
Korisnikov avatar
igorkrnic
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:46 pm

Sub Apr 26, 2008 10:48 pm

zar jamer nije zakonom zabranjen kod nas ?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 27, 2008 12:13 am

sad sam citao o tome u satu, nemamo zakon za to :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 27, 2008 1:11 am

ljube-kugla napisao:da te ne uplasim,ali ce ti verovatno poslati duplikat snimka,i poziv kod sudije,nisam se sretao sa njim bar tri godine,ali cujem od drugara da je ponovo poceo da snima,slicno ima i na Novosadskom autoputu prema Zemunu,nesto oko Crnomarkovic pumpe,sivi nisan sa nekim dodatnim hladnujakom ispred maske koji snima a potrola nesto kasnije zaustavlja

Ljube taj nisan je na novosadskom putu pa bar 2 god, ta budza ispred maske je klasican radar. Klasican radar ne sme da te snima u dolasku e zato policija parkira nisana i lik unutra meri u odlasku i javlja patroli koja je nize koga da zaustavlja.

Nekada je samo parkiran sa strane a nekada parkiran i otvoren gepek.
Koliko sam ih ja upartio stoje na onoj nazovi raskrsnici tj iskljucenju za njive malo pre punkta ili malo posle raskrnice u zemun polju i na izlazu sa crnomarkovica na kraju trake za ukljucenje.
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Ned Apr 27, 2008 6:58 am

Taj beli golf ima proLaser III, kameru i LCD ekran montiran pozadi, tako da kad te zaustave, mozes lepo da pogledas i svoj snimak... Nema vise moze li nesto...pojas...rucak... Sad moraju da pravdaju svaki snimak, tako da bojann-e mozes da ocekujes prijavu, a posto je moguce da su snimili i polukruzno preko trave, odnosno ostrva, mozda ti osim prekoracenja brzine dodaju jos nesto.
Ne bi da te .plasim., na snimku se lepo vidi i vozac i tablice, a o brzini necu ni da pricam. Druzio sam se sa njima kada sam vozio 66kmh u zoni gde je dozvoljeno 40 (Jurija Gagarina, kod pumpe Sunce). Tri crvene i vozi dalje, sta da se radi.
Slika
reli
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 9:35 am

Ned Apr 27, 2008 8:46 am

Ako su ovi najnoviji radari nema ti spasa. Mene su pre 5 dana uhvatili i lepo slikali u Prokuplju.Ja sam zvao nacelnika policije posto sam sa njim zajedno bio na Polc.akademiji. Rekao mi je da ne moze da obrise sliku odnosno slike se salju direktno preko GPRS-a u bazu u Beograd tako da mora da pise izjavu zasto je to uradio. Oni ranije koji su bili sa foto-aparatom nije bio problem pozoves nacelnika i on ti obrise sliku kada predaju smenu ali ovi najnoviji nema spasa cak ni za pandure.
bojann

Pon Apr 28, 2008 10:27 am

ma nemoguce ljudi,,,hocete da kazete da sve radarske konrole imaju ove najnovije radare sa kamerama,, a sta je sa onim obicnim radarima koji te zaustave i pokazu ti na radaru koliko si vozio i pisu prijavu?
Korisnikov avatar
TOXON
Garaža: Bmw E30 318is
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:06 pm

Pon Apr 28, 2008 12:36 pm

Mene uslikao u subotu na spustu sa venca prema Novom Sadu, slika u lepoj rezoluciji,cak mi se i faca vidi kako pricam suvozacu,uhvatio me sa 300-500m,ogranicenje 40 a ja 104. . . :mad:

Ali crvena sve resava hahaha hahahaha hahaha
Korisnikov avatar
neshaoct
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 2:08 am

Pon Apr 28, 2008 1:11 pm

Saby napisao:sad sam citao o tome u satu, nemamo zakon za to :D
Ima, ima... ;)
Ne mora da postoji konkretna odredba, i to bas o jamer-u...

Oni ce to da podvedu pod sprecavanje OSL u vrsenju sluzbene
duznosti... :cool

Kad imas onaj radar detektor, za taj uredjaj ti ne mogu nista, jer ne ometas rad Policije, vec se samo ''obavestavas'' o njihovom radu...
Medjutim, sa ''jamerom'', ne samo da se obavestavas o njihovom radu, vec ih i ometas...

Prvo smes...a da ometas ne smes... ;)
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Pon Apr 28, 2008 2:55 pm

bojann napisao:ma nemoguce ljudi,,,hocete da kazete da sve radarske konrole imaju ove najnovije radare sa kamerama,, a sta je sa onim obicnim radarima koji te zaustave i pokazu ti na radaru koliko si vozio i pisu prijavu?
Ja ti govorim o iskustvu sa belim golfom 2, koji se koristi po NBG, mozes na licu mesta, ne da pogledas sliku, nego da odgledas ceo snimak...
Slika
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Pon Apr 28, 2008 3:12 pm

jos ce napraviti i ulicne trkace sa kamerama i da te navuku na crtu da se probate i ode dozvola decko
ko na nas krene iz mesta je naje&o
nikola_VUK
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:57 pm

Pon Apr 28, 2008 6:34 pm

Isli smo skoro kolima za Beograd na sajam gradjevinarstva, snimili su nas tim radarom sto ima GPRS kod Prijepolja, nije nam bila muka vratili se da pregledamo snimak, snima i u dolasku i odlasku, sve vreme dok te snima vidi ti se kilometraza i jos ti ovaj zumira tablice tako da nema nedoumice....
bojann

Pon Apr 28, 2008 8:44 pm

ljudi danas sam naleteo na tog belog golfa sa prolaser3 i parkirao auto i izasao da popricam sa ljudima ,, pokazao mi covek kako radi ,, u pitanju nije nikakav opticki zum velike rezolucije nego ugradjen obicni digitalni aparat kaze mi da preko 200 metara ne mogu da zumiraju tablice ,, mutno je on moze na 500 metara da ti uhvati brzinu ali te slika tek kad prijdes blize ,, mislim tek onda moze da zumkira tablice,,danas sam merio zakocio sam 350 metara ispred njih i okrenuo kola,, ne verujem da je mogao da mi zumira tablicu,, tako da ljudi moj vam je savet ako vidite da ste prekoracili i negde u daljini vidite belog golfa ili pandura ,, stiskajte kocnicu i nazad!!!!!!!!
gde god samo ne prema njima,,pozz
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 9:02 pm

to su pro laser III,a ne multanove koje rade na drugom principu.i upravo tako,rade u komb sa dig.aparatom!! rešenje je,iz iskustva,Cobra XRS 9340,ima je po ceni od 110-120 eura,i hvata sve radare,s tim što realno ne možete da stignete da spustite brzinu za više od 30 km/h,tj.nemate vremena,što znači ograničenje od 60...sa 90 stižete da se izvučete!! Dozvoljen je kod nas,i u dosta zemalja!! A što se tiče Jammera ili ometača,na novim laserima čitaju ometanje,i može da se desi da vas pošalju na vanredni tehnički,pa preturanje kola,pa prijava...itd..a inače koštaju oko 350 eura..bez ugradnje!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 9:07 pm

Koji to .noviji. laser cita ometanje, kog jammera, i koju gresku izbacuje?

Pitam jer to sto pricas jednostavno nije tacno.

To .resenje. koje predlazes u formi detektora ima smisla samo ako detektuje odsjaj lasera dok meri nekog drugog. Ako krene da meri tebe, imas oko 0,5sec da reagujes, sto nije dovoljno ni da pomeris nogu na kocnicu, kamoli reagujes.

Ali svakom svoje, pa nek' proba...

A jammeri kostaju 350 evra pa navise, ali rade - uglavnom. Ima i tu pojedinih modela koji su cisto bacanje para. Ovo za rasturanje i tehnicki pregled, jednostavno nije tacno.
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 9:57 pm

206..prvo sve govorim iz iskustva,imam Cobru 4 meseca,i spasla me je bar 20-ak puta i od radara sa slikom,i imao sam 2-3 sec da smanjim,tj.do sada me nisu upecali :cool ,a za jammere...mog drugara su uputili na vanredni tehnički,i pisali mu prijavu!! ne kažem da je to česta pojava,,ali... :( !! ako ne veruješ..ok..ja nemam ništa protiv :dugokosi:
p.s. slažem se i da može da se desi da ako sam sam na putu,i meri samo mene,verovatno ne bih mogao da stignem da ukočim...ali...do sada nije.. :mrgreen:
e da...na laserima ne izbacuje grešku..već piše JAMMED
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 10:31 pm

ZEPELINBG napisao:206..prvo sve govorim iz iskustva,imam Cobru 4 meseca,i spasla me je bar 20-ak puta i od radara sa slikom,i imao sam 2-3 sec da smanjim,tj.do sada me nisu upecali :cool
Da su snimali tebe ne bi ti pomogao, te ne vidim preveliku upotrebnu vrednost...
ZEPELINBG napisao:,a za jammere...mog drugara su uputili na vanredni tehnički,i pisali mu prijavu!! ne kažem da je to česta pojava,,ali... :( !! ako ne veruješ..ok..ja nemam ništa protiv :dugokosi:
Ne verujem.
ZEPELINBG napisao: e da...na laserima ne izbacuje grešku..već piše JAMMED
Opet - KOJI jammer na KOM laseru? Ako je u pitanju ProLaser II/III koje koristi nasa policija (a to je koliko znam jedini lidar kog oni koriste), nijedan jedini jammer kojeg mozes kupiti kod nas ne daje nikakav jamming kod na laseru zbog proste cinjenice da Prolaseri ne poseduju detekciju jamminga i nemaju nikakve kodove, pa ni to JAMMED.

Da je i bilo koji drugi laser u pitanju, jammeri su pomalo napredovali, te vec poodavno ne izbacuju nikakve jamming kodove na lidarima, osim ako u pitanju nije LAser Atlanta ili Stalker - a njih koristi samo policija u US. Dakle...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 10:47 pm

postujuci sve clanove reda i zakona postoji i druga strana price snimanja tj upucavanja radarom a to je da nasi plavi ortaci vise ne mogu posteno da zarade a to im bas i ne prija tako da su pronasli nacin za lazno upucavanje koje se uglavnom sastoji u blefu...negde sam video slike radara i slucajem kako se prikaze brzina kojom si upucan ali nije usnimljena tako da ne ide dalje tj obrise se sledecim snimanjem,to ti pokazu ako insistiras i stvarno pise kmh na kojoj si upucan,medjutim prethodno je onaj koji je uperio radar uneo max dozvoljenu kmh na tom delu puta i uperio je u bilo koji auto i radar pisti kad upeca ali ne snima jer je mod. kao test....ako neko ima sliku nek postavi ja cu pokusati naci....
ZE
ZEPP 46
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 28, 2008 11:04 pm

206 mislim da nema svrhe da dalje pričamo..kada mi ne veruješ,zar ne?? uostalom...nisam klinac da se raspravljam...pričao sam moja iskustva...i ja sam sa svojih 40 k godišnje zadovoljan Cobrom od 100-ak evra!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 29, 2008 12:25 am

Kao sto ti imas pravo da kazes svoja iskustva, ja imam pravo da kazem svoje misljenje o tome. Bazirano na MOM iskustvu i sa radarima, jammerima, detektorima a i policijskom praksom, oko te tvoje price se neke stvari ne uklapaju...

Kome ce posetioci teme verovati - njihov izbor.
bojann

Uto Apr 29, 2008 10:28 am

Ljudi proverena informacija..
u Beogradu imamo samo 4 Pro laser III uredjaja,, pitao sam pandura!!
pa ako smo tolike srece da nas bas on uhvati i slika onda piiiip ga,, kazem vam ako vec jurcate gledajte malo u daljinu

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”