Veseli doživljaji sa alfama!
- brzi_pas
- Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Meni je najsmjeshnije bilo kad me je skoro izazvao jedan .ljuti. trkac da se probamu u pare, on sa pugom 106 gti(valjda) 1.6 16v ja sa gtv v6tb, ja se samo nasmijah, ono u stilu, neznash, glupo mi da ti uzmem pare, posle pola sata mi se telefon usijao, kako nisam smio da se trkam sa pugom (koji je kao neshto doradjen) i ja se vratim na mjesto dogadjaja, i naravno ladno ga ostavim 50m (pravac oko 700m) i uzmem mu 50e...
Lik je bio zacudjen kako to da je Alfa brza od njegovog .trkackog. puga
Lik je bio zacudjen kako to da je Alfa brza od njegovog .trkackog. puga

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Stane pored mene na semaforu neki kockasti volvo turbo, unutra neki klinci doterani za izlazak, smesni ko zabavnik. ko da su izasli iz neke snobovske sapunice sa sve dzempericima preko ramena vezanim rukavima napred.
turira tip volvoa za zuljnom facom ko Ilija Cvorovic moskvica, turiram i ja. otvara se semafor i lik naglo pusta kvacilo, krece u rikverc i odvaljuje prednji deo kola iza sebe. ja krecem laganeze, nikad sporije... zamislite njima face kad su shvatili da se savrseni izlazak pretvorio u nocnu moru...
*stvarno ne valja kad je rikverc gore desno pored prve...
turira tip volvoa za zuljnom facom ko Ilija Cvorovic moskvica, turiram i ja. otvara se semafor i lik naglo pusta kvacilo, krece u rikverc i odvaljuje prednji deo kola iza sebe. ja krecem laganeze, nikad sporije... zamislite njima face kad su shvatili da se savrseni izlazak pretvorio u nocnu moru...
*stvarno ne valja kad je rikverc gore desno pored prve...

- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
Deki care nikad se nisam vise nasmejao, kakvi debili.

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
E deki,car si.Da sam to video ja mislim da bi stojao na semaforu pola sata i smejao se.Mogu da im zamislim face al nije im bilo lako (sjebana stvar taj rikverc,nekoliko puta sam se zeznuo kod nekih automobila) ali srecom bez posledica 

FANTAZ'JA
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Skoro mi se desilo pre 2-3 meseca na autokomandi... idem nesto rano ujutru i pokusavam da se vratim prema slaviji sa banjice i zgazio auto letim iz trake u traku, kocim... obilazim po sinama... sto ocete... samo da izbegnem guzvu od 9 ujutru na slaviji... dakle vozim ko da ne gone... gore kod semafora naravno stoji pandur... ne 1 nego 2 kako to sad obicno ide... i cuje me daleko pre nego sto me vidi... i samo crvena palica i dodji vamo... stajem ja... on dobar dan gospodine i slicna prica... kako su sada vec kulturni...
Ja isto... posle 3 recenice vec smo krenuli licno, pa dobro jel znas kako vozis... presao si bla bla trake..., shine... cela prica... realno oce pare inace bi me odmah kaznio... ali nedam se... imam i ja pricu, brz auto... vidis kako voze... zene, trte mrte... posle 5 minuta dijaloga... kada je shvatio da mozemo do sutra ovako a nece da se cima i pishe mi kaznu...
Vraca mi dozvolu i kaze: .Svi vi vozachi Alfi ste isti, ajde idi. , .Dovidjenja.
Ja u smeh, zahvalim mu se i na gas

Skoro mi se desilo pre 2-3 meseca na autokomandi... idem nesto rano ujutru i pokusavam da se vratim prema slaviji sa banjice i zgazio auto letim iz trake u traku, kocim... obilazim po sinama... sto ocete... samo da izbegnem guzvu od 9 ujutru na slaviji... dakle vozim ko da ne gone... gore kod semafora naravno stoji pandur... ne 1 nego 2 kako to sad obicno ide... i cuje me daleko pre nego sto me vidi... i samo crvena palica i dodji vamo... stajem ja... on dobar dan gospodine i slicna prica... kako su sada vec kulturni...
Ja isto... posle 3 recenice vec smo krenuli licno, pa dobro jel znas kako vozis... presao si bla bla trake..., shine... cela prica... realno oce pare inace bi me odmah kaznio... ali nedam se... imam i ja pricu, brz auto... vidis kako voze... zene, trte mrte... posle 5 minuta dijaloga... kada je shvatio da mozemo do sutra ovako a nece da se cima i pishe mi kaznu...
Vraca mi dozvolu i kaze: .Svi vi vozachi Alfi ste isti, ajde idi. , .Dovidjenja.
Ja u smeh, zahvalim mu se i na gas

-
Go
- Drug Član
salim se naravno
Kod mene jos nista nije bilo, al bice uskoro kad padne neka 33,75[99%]
Pa da vide napaljeni klinci sta je Alfa...
A hteo sam jedan dan da okusam 307sa 75, vidim ja Vladu ide autom, ja se zaleto, proletim pored njega 80-100ne znam, a on polako mili, ja gledam u retrovizor, nema ga, stanem kod njegove kuce, njega nema... Posle stize poruka sa ribom je...
Al dobro, probacemo se...
Mora da si bio iza njegabrzi_pas napisao:Da pug je pezo, ovo gti je oznaka za 1.6 16v mashinu (oko 120ks) nedje ima oznaku i s16

Kod mene jos nista nije bilo, al bice uskoro kad padne neka 33,75[99%]

Pa da vide napaljeni klinci sta je Alfa...
A hteo sam jedan dan da okusam 307sa 75, vidim ja Vladu ide autom, ja se zaleto, proletim pored njega 80-100ne znam, a on polako mili, ja gledam u retrovizor, nema ga, stanem kod njegove kuce, njega nema... Posle stize poruka sa ribom je...

Al dobro, probacemo se...
-
Go
- Drug Član
- Viper
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
E to se zove alfa virus posle 200 metara voznje u alfi se zarazio. 

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
-
Go
- Drug Član
Dodji ti nama ponovo, ima ovde dosta Alfista, pa da odemo svi zajedno da je vidimo
ubedicemo ga
nemoj da se sekiras...
obrati paznju na ovo

obrati paznju na ovo

- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Prosle godine, negde u leto, odem ja do Ivana u AC Rasic da stelujemo gas. Nastelovali, sredili i podjem ja nazad ka centru.
Samo sto sam krenuo, u Visnjickoj na semaforu pored mene staje Golf trica i kao nesto turira. Reko' OK, ni ne gledam ga, samo ubacio u prvu i cekam zeleno.
Dodje i zeleno.
Samo lagano i pun gas! =] A onaj nesrecnik gari, cepa, skripi pri svakom saltanju i sl...
Oprasim boodalu posteno, i stajem na sledecem semaforu u kolonu. Lik se zaustavlja pored mene: .E druze, izvini, uopste nisam hteo da se trkam, nego sam sad stavio novo kvacilo (i pokazuje na lika na suvozackom sedistu) kod majstora pa probam auto!.
Vazi, nema veze (mislim se a koji si ga moj onda turirao ko lud na semaforu), meni bilo lepo...
Samo sto sam krenuo, u Visnjickoj na semaforu pored mene staje Golf trica i kao nesto turira. Reko' OK, ni ne gledam ga, samo ubacio u prvu i cekam zeleno.
Dodje i zeleno.

Samo lagano i pun gas! =] A onaj nesrecnik gari, cepa, skripi pri svakom saltanju i sl...
Oprasim boodalu posteno, i stajem na sledecem semaforu u kolonu. Lik se zaustavlja pored mene: .E druze, izvini, uopste nisam hteo da se trkam, nego sam sad stavio novo kvacilo (i pokazuje na lika na suvozackom sedistu) kod majstora pa probam auto!.
Vazi, nema veze (mislim se a koji si ga moj onda turirao ko lud na semaforu), meni bilo lepo...

-
Go
- Drug Član
Ajde kad ste poceli, da reknem i ja nesto...
Dozivljalja je bilo mnogo i bice ih havala Bogu, ali ovaj ce biti posebno smesan nekim ljudima
pa nek uzivaju..
Krenuli mi za Madjarsku u Alfa City, posle kraceg odomora na granici, poredjalo se tridesetak alfi u kolonu, ja sam mozda bio 5-6... i kada su sve alfe presle granicu, vodja puta daje znak za polazak... naravno, mozete da zamislite, put ko strela, 3 trake, pa ko ne bi vozio ko manijak... ja krecem iz zaustavne trake, naravno uz skripu guma
, i kako sam pokusao da se ukljucim u srednju traku, auto pocinje da se trese ko da mu je neko nesto gurnuo u asuph
pa koji mu je sad djavo (mislim se ja).... hmm, oduzmem ja gas pocnem da se vracam u zaustavnu... vibracije prestaju... uf dobro je pomislim za sekundu i poceh da se opet vracam u srednju... ma opet!
pa da li je moguce
levi tocak hoce da otpadne, aaaaaaa pa da li je moguce da nesto nisam prisrafio kako treba, inace trap sam sredjivao 3 dana pre polaska na put... vec smoren, gledam alfe kako nestaju na horizontu.. kroz glavu mi prolecu svakave gluposti
vec sam sebe video na slepu kako se vracam za Beograd... ko najgori tupson, kako pokusam da se ukljucim tako ona pocne da poskakuje i trese ko dajc
ODUSTAJEM, sve u tri lepe... Uzimam telefon iz zovem ekipu iz crvene 155ice... javlja se Milos, .e, meni se sjebhao auto, trap mi otisao u k. oce tocak da mi otpadne
. sa druge strane tajac... .Pa kako da otpadne?. zabrinut Milos sa druge strane zice govori Lazi da uspori... posle par sekundi, valjda mu je toliko trebalo da ukapira, pitam me jel si presao belu traku, Ja: Kakvu belu traku bre, piiiip te ona, kakve ima veze sad ona ima? Milos: ma jesi li je presao ili ne? ja: pa tu sam negde, motam se oko nje (mislim se u sebi, vidi ovu dileju pita me za teraku, a meni se srusio snesko
) i od jednom sa druge strane pocinje nesnosan smeh... more koji mi se djavo smejete BRE! kada je malo dosao do daha, kaze mi da izbegavam liniju, da je ona u bregovima, i da sluzi da razdrma vozaca u slucaju da pocne da skrece sa puta... Ja u neverici, o Boze, probam... kad ono stvarno, kako je zgazim tako pocnem da se tresem, piiiip je ko je napravi! Pa majku mu trbali su da stave neki znak za nas bez mozga
ufffff, dobro je, obrisah znoj sa cela i nastavih dalje... naravno, drgari iz 155-ce su me sacekali, i zajedno smo posle nekih 80 km stigli ekipu koja je odmakla... glupo je da vam pricam, koliko su mi zbog toga buljsona pomerili, jer sam i onako ceo put bio predmet zajebancije
eto... do skora se ova prica drzala u strogoj tajnosti
ali sad znate koliki sam tantus 
Dozivljalja je bilo mnogo i bice ih havala Bogu, ali ovaj ce biti posebno smesan nekim ljudima

Krenuli mi za Madjarsku u Alfa City, posle kraceg odomora na granici, poredjalo se tridesetak alfi u kolonu, ja sam mozda bio 5-6... i kada su sve alfe presle granicu, vodja puta daje znak za polazak... naravno, mozete da zamislite, put ko strela, 3 trake, pa ko ne bi vozio ko manijak... ja krecem iz zaustavne trake, naravno uz skripu guma

eto... do skora se ova prica drzala u strogoj tajnosti

- Viper
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Svaka cast veXone na priznanju mada nisam bas ni ja bolji do pre pola meseca nisam znao kako se aktivira alarm na mojoj alfi a prevrnuo sam je celu, zahvaljujem se dexxteru sto mi je rekao gde je uticnica.

Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
-
Go
- Drug Član
Ja sam umalo kupio novu bravu za zadnja vrata...a ono bio ukljucen kids-lookSvaka cast veXone na priznanju mada nisam bas ni ja bolji do pre pola meseca nisam znao kako se aktivira alarm na mojoj alfi a prevrnuo sam je celu, zahvaljujem se dexxteru sto mi je rekao gde je uticnica.

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
...za koji retko ko zna, ja .prodao. tu foru par prijatelja koji imaju klince pa su trazili neki nacin da ne moze iznutra da se otvori Alfa. da vidite samo to odusevljenje kad provale kako je to korisna stvar... 

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”