Ljudi mojoj koleginici na poslu alfa trosi 20 litara pa me pitala za savet,, pa evo ja pitam vas ,, sta bi moglo da bude dajte predloge,,
a i gde da je posaljem u servisa a da ne deru po usima ,, hoce da ide u deltu a ja joj ne da,, rko bolje visak para da potrosimo na veceru
POVECANA POTROSNJA DUPLO 147 1.6
-
Go
- Drug Član
ima više parametara ovako laički gledano, evo par pitanja
Kolike su joj relacije?
Kakve su relacije - grad, ultra grad, kreni stani non stop?
Kakva joj je temperatura motora gledajući od tačke a do tačke B?
Da se nije termostat zabo pa je stalno otvoren?
Pa ako još i lambdica nije u redu eto povećane potrošnje.. a ako naravno i prodža zeza može i da naliva...
Kolike su joj relacije?
Kakve su relacije - grad, ultra grad, kreni stani non stop?
Kakva joj je temperatura motora gledajući od tačke a do tačke B?
Da se nije termostat zabo pa je stalno otvoren?
Pa ako još i lambdica nije u redu eto povećane potrošnje.. a ako naravno i prodža zeza može i da naliva...
-
Go
- Drug Član
ako misliš na instant consumption - sigurno nije niža od 13l čak i više, ali mislim da je average za ultra ultra grad oko 12
@goran0211
hah Matori, vidi, ovaj deo foruma upravo i služi da ako se zna nešto pokuša da se pomogne. Naravno da postoji diagnostika ali je poenta da ako možemo pomognemo čoveku bar ovako putem nekih postova.
Možda si i u pravu na kraju krajeva kod ovog slučaja...
Elem.. 20l je malo puno ipak ali da dodam još i faktor visokih obrtaja i krađe na pumpama...
@goran0211
boze jeli to avion?
ima puno stvari koje bi mogle da budu a ovako pisanjem nemoze se ustanoviti nista

hah Matori, vidi, ovaj deo foruma upravo i služi da ako se zna nešto pokuša da se pomogne. Naravno da postoji diagnostika ali je poenta da ako možemo pomognemo čoveku bar ovako putem nekih postova.
Možda si i u pravu na kraju krajeva kod ovog slučaja...

Elem.. 20l je malo puno ipak ali da dodam još i faktor visokih obrtaja i krađe na pumpama...
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Suvise je malo parametara da bi neko mogao bilo sta smisleno da kaze...pogotovu kada zena vozi cesto ispadne da je problem u necem trecem (...pa ja uvek drzim gas na semaforu da mi se ne bi ugasio...tako sma radila i na Fici
)

Acqua-Olio-Benzina
-
Go
- Drug Član
Izgleda da imaš mnogo agresivnu koleginicu,koja se verovatno kaje što nije kupila .malo. jaču mašinu (bar 2.0 TS),pa iz tog razloga dušu vadi toj koju trenutno vozi.
Šalim se,naravno ...
Najpre bih rekao da je lambda sonda otišla u večna lovišta,jer upravo tad bord zna da pokaže nenormalnu potrošnju .
Ipak,dijagnostika će najbolje reći u čemu je problem.
Zato - pravo u Deltu ili kod Deše i problem će biti rešen.
P.S. Odlazak kod Deše garantuje uštedu srazmernu ceni jedne polovine ručka,za razliku od odlaska u Deltu
Šalim se,naravno ...
Najpre bih rekao da je lambda sonda otišla u večna lovišta,jer upravo tad bord zna da pokaže nenormalnu potrošnju .
Ipak,dijagnostika će najbolje reći u čemu je problem.
Zato - pravo u Deltu ili kod Deše i problem će biti rešen.
P.S. Odlazak kod Deše garantuje uštedu srazmernu ceni jedne polovine ručka,za razliku od odlaska u Deltu