Varijator

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
alfaskorpion
Garaža: AUDI A4 B8
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 7:53 pm

Pet Nov 02, 2007 3:28 am

ovaj na TS 8v motorima je kvalitetnije uradjen , nekvari se toliko ... ili pak postoji neka druga caka sa njim :roll:
busso trsi Sline
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Nov 02, 2007 1:04 pm

samo prvi model varijatora za 16V (sto bi reko Milos onaj sa cinelicama) je lose projektovan i tacka. svi i pre i posle su odlicni. ovaj V6 u 159 Q4 ima cetiri komada, npr. a na 8V ne znam kome je riknuo...

samo zamena sa novim modelom i kasnije redovno menjanje propisanog ulja .trajno. resavaju problem kliktanja (diesel sound).

meni se cini da mi malo piski na solenoid ventilu koji daje ulje za varijator. jel se on reparira/menja? nesto sam video par uputstava po engleskim forumima ali ne znam da li je to neko ovde cackao?
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Pet Nov 02, 2007 7:22 pm

Chachkacu ja :lool: vrlo uskoro pa javljam ;)
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Mar 25, 2008 9:15 am

alfisti jel tema zamrla jer Ricambi radi dobre reparacije ili ste digli ruke od variatora? :lool:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Mar 25, 2008 9:45 am

Svi su presli na V6 :lool: ...a sta si ti uradio kod Deshe?
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Mar 25, 2008 10:05 am

V6 :twisted:
nishta na zalost, nema alat za bregastu za punta :(
planiram Ricambi ovih dana, imash mozda njihov broj nisam uspeo da nadjem u delu sa servisima?
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Uto Mar 25, 2008 10:32 am

Sto se reparacije varijatora tice, preskocite Deshu, Ricambi ih odradi extra... (zna sta radi)
Slika
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Mar 25, 2008 2:46 pm

Potvrdjujem gornje zapazanje. Ja sam u Ricambiju zavrsio posao jesenas i za sada nema problema
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Sre Mar 26, 2008 10:32 am

reaper_HGT napisao:planiram Ricambi ovih dana, imash mozda njihov broj nisam uspeo da nadjem u delu sa servisima?
http://www.portal-srbija.com/index.php? ... temid=1056
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 26, 2008 11:10 am

hvala alfisti :lool:
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 26, 2008 11:46 am

Alfisti se pise sa velikim A :besserwisser:

*kad krenes uz Ugrinovacku videces malecku reklamu sa Alfinim znakom 50*50 i to je to: mala radnja 3 sa 3 i uzak prolaz pored do dve garaze kao na slikama. vozi polako, skoro svi su promasili prvi put - nije bas uocljivo sa ulice.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 26, 2008 12:08 pm

Da dodam,

** oprez ko je spušten do kohonasa!!!

Malo je veći uspon kad se ide u garage!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 02, 2008 9:04 pm

Majstor BOB napisao:Da dodam,

** oprez ko je spušten do kohonasa!!!

Malo je veći uspon kad se ide u garage!!
evo da i ja dodam

jel to onajj roletna zeleni stilo????????????

ustvari sherpa zeleni stilo xexexexexexex

pozzz
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 02, 2008 9:19 pm

ali roletna :lool: :lool:
hahaha hahaha

Šala kraju , Dragan :podrzava je inače moj veliki drug takoda možemo da se zajebavamo ovako.

Inače zaboravio sam totalno jednu sitnicu

ÄŚOVEK RADI ALFE OD KAKO ZNA ZA SEBE I MASA DOLAZE NA SERVIS I DIAGNOSTIKU kod njega inače nagovestio mi je popust za naše članove odavno.. mislim da sam to nekad i rekao tako da.. čovek je u Zemunu, nije ''derač'' kao neki i profesionalno obavlja posao. Obaška što je i dobar čovek.. jest homić ali niko nije savršen :rotfl: - šala

Malo offa ali pošto je tema varijator slobodno se uputite kod njega, ne samo za to nego za sve. Deki deki otiši kod njega da ti pretrese makinu.. čisto da ga upoznaš a i moj si drug ;)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 03, 2008 11:33 am

ajde ajde ;)

se vidimo odemo zajedno sutra ili u subotu?

(daj, promeni avatar. stavi neki unizveralni ne mogu ovaj da povezem s tobom, ali nikako. svaki put se prvo zapitam ko me to sad proziva kad ono ti. hahaha)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 04, 2008 7:47 pm

ljudi da li je moguce da posle reparacije variatora auto slabije vuche? :(
nije mi jasno
Korisnikov avatar
Player

Pet Apr 04, 2008 9:11 pm

Nisu ga dobro uzupchili? :idea:
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 04, 2008 9:26 pm

dakle ja stvarno ne mogu da verujem sta se desava prvo sa autom koji ima taj deo koji crkava a onda i sa majstorima koji odrzavaju te iste automobile. elem, jedan deo price sam napisao u temi o servisima ali ovde cu da zaokruzim sa danasnjim dogadjajem . dakle, fiat stilo 2003god. 1.8 16v 133ks je u pitanju. auto kupljen na placu i po preporuci jednog forumasa koji vozi stila odvezen u servis TiM na vidikovcu da se uradi servis tj sve sto treba da se uradi. da ne duzim i ne idem u off. na autu se cuje varijator a oni su mi rekli da anlaser treba da se sredi i da treba da se operu dizne posto auto slabo vuce i nemirno radi na leru. oteram ja auto kod IvanaT da peremo dizne. skine covek rail i imamo sta da vidimo, dizne ko nove, radio auto na talijanskom benzinu. i kad sam ga palio zaculo se cuveno krrrrrrr ivan kaze otiso varijator zbog toga i toga, sto sam i ovde mogao da procitam. rekoh, gde da radim to, kaze moze da se reparira u servisu AUTO RICAMBI. nadjem sajt, tel, dobar dan... dobar dan. auto taj i taj treba mi reparacija varijatora. lik pocne da se smeje i kaze ko ti je to reko. molim, da kaze ko ti je reko da treba to da se radi stilo nema varijator, ja :shock: kako reko nema brale sad gledam sliku motora alfe 1.6 16v isti je ko ovaj moj ali bukvalno samo sto je ovaj jaci. ma jok kaze to nije isto, alfin motor je skroz drugaciji, stilo nema varijator. ok, reko izvini, sad cu da zovem ovog sto mi reko da ima. zovi ga kaze i reci da je pogresio. pozovem ja Ivana i kazem mu sta mi je covek reko on pocne da se smeje kaze kako bre nema isti motor ako u lanciji. jesi im reko da je 1.8 16v 133ks. reko jesam da je 1.8 16v ali da je 133ks nisam. kaze, zovi ponovo i naglasi to . ja ponovo okrenem i opet se javi onaj isti. rekoh brale, jel ti znaci to da ti kazem da je motor u stilu 1.8 16v 133ks. cekaj, kaze da ti dam glavnog majstora. javi se neki drugi lik kao izvoli, reko auto taj i taj, sa tim i tim motorom da li ima varijator. kaze, trebalo bi da ima :roll: ok, reko ima, treba mi to i to. znas ima dve vrste sa plastikom i metalom ako je plastika onda moze ako je metal mora novi. moras da skines da vidis, sta bre da skinem i da vidim. ja da sam teo da skinem i da vidim ne bi te zvao. nego, zakazi ti meni lepo tretman pa ti skidaj i gledaj. ok, dojdi u utorak u 10.

znaci, odlepio sam, hebem ti i fiat, i varijator i majstore sve od reda. ej bre, onaj prvi me odrao navodno nisam stalna musterija i nisam mu reko sta da uradi :shock: ovaj drugi ne zna da ima varijator u motoru... znaciiiii... ljudi zasto maltretirate sebe ovakvim stvarima. jel to cena da se vozi auto koji je btw, smeh... mislio sam da je mnoooogo bolji... videcemo sta ce biti u utorak. izvinjavam se zbog malo duzeg posta i pisanja od kulina bana ali ceo dan sam pod utiskom tel. razgovora i ne mogu da se iskuliram.
Korisnikov avatar
Player

Pet Apr 04, 2008 9:39 pm

:lool: Welcome to the club :cool

Relax....
TO BE LOSING !!!
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Pet Apr 04, 2008 10:08 pm

E ljudi moj se nekad cuje nekad ne, kad je motor radnoj na 70ak stepeni onda se cuje a kad se zagreje preko 80 onda se ucuti, hladan se ne cuje...Ali auto ide kako treba, poteze super, maks brzina 190+... :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 05, 2008 10:01 am

nemam pojma treba da menjam dihtung dekle pa cu videti i to. . .
@zverko: jbg isti sluchaj kod mene :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 05, 2008 10:07 am

otkrio sam zashto ne vuche, menjao sam felne i nove su teze za 3kg, bem ti felne :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 05, 2008 10:08 am

@reaper_HGT & Zverko

Javite se Draganu na 011/3168-505 ili 062-583-642
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 05, 2008 10:36 am

znam ja dragana radio mi je proshli auto ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 05, 2008 10:49 am

i... jel ga odradio :lool: .. Zvao sam ga malopre i kaže da može ... e sad..

Povratak na “Area Servizio”