Usis na boxeru! Dilema koji je za topao vazduh

Alfa Sud | Sprint | Arna | 33
Jednom boxer, uvek boxer!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Usis na boxeru! Dilema koji je za topao vazduh

Uto Mar 04, 2008 8:42 am

U pitanju je 33-ojka boxer 1.3. Posto nigde nisam nasao sliku da se jasno vidi moracu da pitam...
Na kucistu filtera imaju dva otvora za usis vazduha. Gornji veceg i donji manjeg precnika. Kako je predvidjeno da motor radi sa donjom ili gornjom. Napominjem da nema creva pa neznam koja je za topao vazduh.... Meni trenutno radi na donju, a u gornjoj je klapna fixirana nekim sraficem...

Ako neko ima sliku a da se vidi cev za topao vazduh, ili ako pouzdano zna. Bio bi mu zahvalan.

Ja tipujem da je donja cev za topao....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Mar 04, 2008 9:36 am

Kod mene je manja za topao sto mi je nekako i logicno.
Ja vozim Pug-a doduse...
Pozz
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 05, 2008 10:07 am

Donja je za topao , treba sa nje da ide fleksibilno alu crevo na grane , retko ko to ima , automatski kada se zagreje termostat u kucistu otvara gornju klapnu da dobije vise i hladnog vazduha . Pretpostavljam da se radi o cetiri karba .
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 05, 2008 11:32 am

Jeste cetiri(dellroto). Pretpostavljao sam da je donja za topao. E sad posto ja nemam crevo. A gornja mi je fiksirana(zatvorena).
Mislio sam da obrnem. Da donju zatvorim, a gornju da ostavim otvorenu. Posto je veceg precnika.Sta mislite, dal da radim to.(Naravno klapnu bi nekako zaglacio da zatvori donju)

Iz nekog razlika, mi se cini da ovom motoru, treba vise vazduha, a da nemoze da povuce dovoljno
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 05, 2008 4:29 pm

Ne diraj nista , i ovako vuce vazduh iz gornje kada se pojaca vakum i kada se zagreje a naravno tada mu treba hladan vazduh .

Povratak na “Boxer Odeljenje”